”Kaikesta joutuu maksamaan!” Oliko ambulanssimies tuomari?

Ambulanssiväki on osaavaa, ammattitaitoista. Hoksasin yli neljä vuotta myöhemmin, mitä bulanssimies tarkoitti v 2017 lausuessaan otsikon sanat minulle. Oliko hän karmajoogi vai tuomari?

En pysynyt pystyssä. Rintaa puristi. Huimasi. Soitin hätänumeroon. Auto tuli nopeasti. Mies ja nainen. Tekivät rutiinitoimet. Sen jälkeen kumpikin haukkui minut törkeästi. . Olin vetänyt usean päivän kuurin. Väkeviä.

Eivät ottaneet kyytiin. Jouduin siis maksamaan.. maksamaan. Mistä? Tänään kekkasin.

Lapsena heitin avoimesta ikkunasta kuralätäkössä viruneen tumpun soppaa lusikoivan miehen lautaselle. Ystäväni Pauli oli messissä. Varastimme myös Aaltosen kenkätehtaan vahtipekan avaimet. Hän jätti ne, muistini mukaan kymmenien avainten kimpun, portinlukkoon. Käveli tehdasalueelle. Hihittäen me kaksi kaverusta nappasimme avaimet.

Joutuiko vahtimestari maksamaan? Pauli kai maksoi v 1986, kun hänet puukotettiin hengiltä. Meikä maksoi, karmajoogin mukaan sillä, ettei päässyt hospitaaliin 2017.

Seukkipäivänä pääsin, kun verenpaine putosi rajusti. 60/30.

”Kaikilla muilla olisi taju pois ja äly pihalla” sanoi bulanssimies, kun laskin leikkiä hänelle ja naishenkilölle. Huom. He eivät haukkuneet. Tiesivät kai, että olin jo maksanut lapsuuden lapsukseni?

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu