Kevät koittaa kiusaajille 3

2019 joulukuu. Olin sairaalan sisätautiosastolla. Olin kertonut olinpaikan vain veljelläni. Yllätys, yllätys! Lääkäri kertoi, että ”naiset ympärilläni” olivat ottaneet osastolle yhteyttä. Eivät toivoneet minulle pikaista paranemista.

Outoa, että nämä naiset olivat, ventovieraat, tutustuneet toisiinsa. Ja nyt tämä hyveellisten neuvosto halusi minut moraaliselle tuomiolle.

Naiset ympärilläni. Eräs heistä oli Runoilija. Hän vainosi minua pitkään. Tapailimme 90-luvun loppupuolella muutaman kerran. V 2003 muutin Lappiin. Sinnekin tuli muutama haukkumakirje.

Tämä nainen varasti potilastietojeni printit. Niissä ei ole mitään kummallista. Runoilijan mielestä ne olivat tärkeitä tietoja. Niitä hän levitteli  moneen suuntaan.

Kaksi asiaa hän jätti kertomatta. Psykologin  arvion, analyysin minusta . Ja professori Yrjö Alasen minulle lähettämän kirjeen sisällön.

V 2001 olin seurustelusuhteessa muutaman kuukauden. Runoilija tuli toisesta kaupungista asti vakoilemaan minua. Hänellä oli peruukki ja aurinkolasit. Näin hän minulle kertoi puhelimessa. Riemuitsi ”nyt minulla on kaikki valtit!” Mitkä ihmeen valtit? Hän myös uskoi saavansa rahaa ja mainetta, kun kirjoittaisi elämästäni romaanin.

Runoilija soitti myös muutamalle toimitussihteerille ja päätoimittajalle. ”Älkää julkaisko sen juttuja”.

Nainen oli aidosti kiinnostunut minusta!

Runoilija on nyt taiteilijaeläkkeellä. Se myönnetään suurista taiteellista ansioista. N 1400e/kk.

Tietääkseni hän ei koskaan ollut palkkatyössä tai virassa. Hän julkaisi kahden vuoden välein runokirjojaan. Painos oli 800. Myyntihinnasta tekijä sai 15 prosenttia. Kahden vuoden tienesti oli euroissa korkeintaan muutamia tuhansia.

Palkkatyöksi tai ammatiksi runoilua on perin vaikea mieltää. Ehkä ne, jotka eivät tee muuta kuin runoja, elävät apurahoilla. Tai sossun siivellä. Tai saavat nuorina eläkepaperit, muun muassa, paniikkihäiriön takia.

Hienoa, että minusta kiinnostunut nainen palkittiin suurista taiteellista ansioistaan.

Yhtä hienoa olisi sekin, että hän kirjoittaisi elämästäni kirjan. Saisi  rahaa ja mainetta.

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu