Lääketieteen jumalia ei saa uhmata?

”Luulet sää olevas viisaampi kuin lääkärit!” En luule mitään. Pitäisikö sitä hävetä itseään. Vahvemmaksi itseään luulevan  eläimen edessä? Eikö saisi kyseenalaista mitään..

Keuhkojen puhallusvoimasta kadonnut 20%. Astmasuihkeen jälkeen tulos sama. Miksi siis diagnoosina astma. Lääkesuihkeet käyttöön, jotka labran mukaan eivät auta?

Miksi keskushermostoon vaikuttava lääke, jota vanhus käytti 10 vuotta, otettiin kerralla pois? Loogista olisi ollut nostaa, stressin vaivaamalle, annostusta. Lääkärin  valtuudella, lisättiin turhaa kärsimystä. Väheksyttiin potilaan omia tuntemuksia. Tarvittiin uuvuttavaa taistelua, jonka jälkeen lääkitys saatiin oireita vähentävälle tasolle.

Tällaista lääkehoitoa ei saisi koskaan lopettaa ilman höyhenjarrutusta, kertaheitolla. Antamatta poistetun lääkkeen tilalle uutta lääkereseptiä.

Eikö herkkähipiäinen kunnallinen terveysporukka joudu vastaamaan mistään..

Puolisoni terveysaseman sairaanhoitaja,  loukkaantui siitä, että välillä muistisairautta potevan puolisoni asioita kirjasin minä, puolisoni luvalla ylös.

Hoitaja  valitti sossuun. Siis mitä farssia!. Muistisairas olisi ehkä unohtanut minuutissa sairaanhoitajan puhelun

Tiedostoissa on  kaikki. Miksi siis välinpitättömyys?  Höpinä keisarin uusista vaatteista, jatkuu ja jatkuu?

Kyse 84 v ihmisestä. Hän ei halua, yksinkertaisesti, mennä yksin mihinkään. Minne hänen pitäisi mennä, kysyn mitä alamaisemmin. ”Vapaan ja itsellisen naisen”

Hommailin puolisolleni sote-taksiin invavarusteisen taksikyydin oikeuden. Peruin tätä käyntiä koskevan lääkärinajan, koska hoidin tämän oikeuden itse, parin taksikuskin avustuksella, soittamalla kaupungin johtoportaan edustajalle.  Ilman lääkärin puumerkkiä saatu oikeus invavarusteiseen taksikyyttiin. . Se taisi olla joillekin titteliuskoville liikaa. Uhkasi heidän heikkoa itsetuntoaan.

Hoitajaa soitti, väitti valheellisesti, että peruin puolisoni ajan lääkäriin hänen yskänänsä vuoksi. Kyse oli todellakin, siitä, että lääkäri antaisi lausunnon, jonka mukaan Eevalla oikeus, kipeiden jalkojensa johdosta, saada taksiin invavarusteisen auto. Hoitaja valitti myös sossun mukaan heille. Unohti sen, että juuri minä olin tehnyt kaikki aloitteet puolisoni terveyteen liittyvät.

Se ei siis sairaanhoitajan mukaan ollut hyvä asia, että vanhus ei enää päivittäin soitellut terveyspalvelujen neuvontaan.. Ei soitellut, koska ei ollut enää yksinäinen. Turvaton

Kirjailija Celin: Ihminen on kade ja mustis kaikesta. ”On helpompi muuttaa uuteen. Siellä kestää vähän aikaa, ennen kuin ihmiset pääsevät kurkkuun kiinni.”

Kuinka paljon hoitovirheitä tehdään, vääriä linjauksia, varsinkin ikäihmisten ollessa kyseessä?

Unohtuu se, että he eivät ole alamaisia. He ovat ihmisiä.

Höpistään julkisuudessa sitä, että potilaan omat tuntemukset tärkeitä. Että vanhusten lähiomainen on tärkeä.

Kuinka paljon sairaala- ym. kuvioissa on työpaikkakiusaamista?

Hoito on, kaiketi, pääosin ok, mutta on myös ”inhimillisiä virheitä”, joiden voiman potilas ja/tai potilaan lähiomainen saa tuta nahoissaan..

Rauhaniemen sairaalaan, osasto 36, lääketieteen lisensiaatti valitti myös, sossuun.. Hain näet puolisoni osastolta kotiin siksi, ettei minulle esitetty jöejeviö  perusteluja, hoitosuunnitelmaa. Lisensiaatti puhui vain muistin tutkimisesta. Sana mies, joka väitti: Et ole puoliso, että en ole lähiomainen. Mies, joka suostui puhumaan minulle vasta sitten, kun soitin potilasasiamiehelle.

Psykogeriatrisen ylilääkäri, puistosairaalan väki. Heidän kanssaan vuoropuhelu pelasi kiitettävästi. Eeva sai oikeaa hoitoa. Lääkitys pantiin kuntoon.

Olen ollut yli vuoden Eevan rinnallakulkijana. Lähes 24h/vrk

 

 

 

 

 

+5

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu