Kuka pelkää uutisia?

Todistus: Vanhemmille – ylioppilaaksi. Ympäristölle – muija ja mukulat.  Perheelle – hartiapankkitalo. Kavereille – putkareissu. Itselle – hän oli rehti urheilumies!

Opiskelutoverini, viehättävä nainen, katseli minua muutaman viikon karsaasti. Myöhemmin hän tuli luokseni sanoen: ”Minulla oli aikoinaan ilkeä opettaja. Hän katsoi minua silmälasiensa ylitse.. ja letkautti aina jotain.. Aloin hänen takiaan pelätä koulua..  Sinun katseesi nosti todelliseksi tuon kipeän muiston. ”  Kertoja oli fiksu. Hän oivalsi, että hänen entinen opettajansa ja minä, olimme eri ihmisiä.. Meistä tuli keskustelun jälkeen hyviä kavereita.

Ohjelmoitu Elämä. Miten pyyhimme taulun puhtaaksi.. Onko se edes mahdollisuuksiemme rajoissa. Turhautumat.. Niiden purkutyö.

Asiantuntijat, huippututkijat.. ajattelevat puolestamme. He tietävät, he opastavat. Antavat tiedonkäsittelyn juurihoitoa pelokkaille. Huippututkijat.. Ovatko pelkät tutkijat siis jonkinlaisia epätutkijoita?

Pelkotilat.. saavat meidät toimimaan.. typerästikin. Pelon, tunteiden syövyttävä, minuutta ja itsetunnon rakenteita nakertava.. happohyökkäys..   ei mitenkään miellyttävä kokemus. Syy ja seuraus. Reaktio. Kuviteltu pelkokin on kokijalle todellisuutta…

Miten uutiset vaikuttavat meihin, meidän hyvin- tai pahoinvointiimme? Maanjäristys Kiinassa, ihosyöpä Australiasta.. Onko ”oikeiden” uutisten jälkeen tuleva urheiluosio riittävä pyyhekumi.. poistaako se pahan.. vai toimiiko järjestäytyneen kilpaurheilun seuraaminen vain puudutuspiikin tavoin..  Ja uusi aamu on jo tulossa, uudet uutiset..

Televisio, netti ja radio.Lehdet. Ja viidakkorumpu, joka tietää tai on tietävinään.. kaikkien asiat. Minun ja sinun… Niin.. Kuka pelkää uutisia?

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu