Lääketehtaat, ihmisen asialla?

Psykiatri R. D. Laing: Mielenterveysongelmat ovat terve merkki sairaasta yhteiskunnasta.

Yhteiskuntakoneisto tuottaa sairaita, joita lääketehtaat tarvitsevat? Osallistuminen ei ole tärkeintä, vaan voitto? Kyse on suuresta rahasta.

Aku Kopakkala julkaisisi Suuri serotoniinihuijaus -kirjan. Hän oli Mehiläisen johtava kuntoutuspsykologi. Hän sai potkut, koska oli sitä mieltä, että ihmisille syötetään hyödyttömiä lääkkeitä.

Millä serotoniinin vajaus todennetaan? Tai se, että lääkemanipulaatiolla tilanne normalisoituu?

Olen lukenut, että lääkitys voi vähentää potilaan omaa serotoniinituotantoa. Kuin myös sen, että mahdollisesti tämän lääkityksen pitkäaikaiskäytöllä ja suolistosyöpään altistumisella voi olla yhteys.

Aivoja kaiketi harvoin kuvataan. Aivoja peukaloidaan karkealla mutu-lääkityksellä?

Masennus. Mania. Jumalten keinu, joka toimii luovuudenkin käynnistäjänä.

Masennus on kansansairautemme. Lapsuusajan kokemukset. Valon niukkuus. Ympäristön istuttama näköispatsas on ehkä yliminän paikalla. Sitä ei voi lepyttää millään..

Kiireen aiheuttama vauhtisokeus. Kilpailu- ja kipuiluyhteiskunta. Halipula.

Läheisyys on eri asia kuin lähimmäisyys, joka antaa toiselle omaa tilaa ja rauhaa. Näin ideaalissa. Todellisuudella on aina arkiset kasvot. Oma historiansa.

Terapeutti on ystävän korvike.

Charles Darwin: ”Ihmisen kaikissa teoissa on alkeellinen leima”. Huvila(!) ja huussi.

Kopakkala nosti kissan pöydälle. Oletan silti, että lääkehoito on usein välttämätön  elementti masennuksen hoidossa. Se ei silti poista ihmisen henkilöhistoriaa. Surua ja yksinäisyyttä. Väsymistä ihan kaikkeen.

 

 

 

 

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu