Myrskyluodon Maija

Sankaritarinat kiehtovat. Fiktiivisistä henkilöistä, muun muassa, pidän sankarina Myrskyluodon Maijaa.

Marilyn Monroe.. Hän, kuten kaikki muutkin ihmiset, ovat osittain kuvitteellisia henkilöitä. Omalla tavallaan Marilyn oli sankari. Ja uhri.

Mieleeni tulee usein, kuin iltapilvien tuomana, lapsuuteni kuviot. Vähän ennen aamuseitsemää aikuiset lähtivät kohti lähellä sijaitsevaa kenkätehdasta. He olivat/ovat minulle aina, sankareita.

Venäläinen kirjailija Alexandr Solzenitsyn. Hänen elämänsä, teoksensa, ovat peittyneet ainakin osittain, ajan kinoksiin. Muun muassa Syöpäosasto ja Vankileirien saaristo ovat hänen tuotantoaan

Hän joutui myöhemmin kuvaamansa sortokoneiston kynsiin erään lähettämänsä kirjeen vuoksi. Kirjeessä hän nimittää Stalinia viiksimieheksi! Kaiketi hän oli suorasukaisilla puheillaan, jo ennen kirjeen kirjoittamistakin, herättänyt epäluuloja ”tovereissaan”.

Oli miten oli. Hän kuitenkin kesti vuosien vankeuskierteen ja viranomaisten painostuksen. Hän selvisi voittajana. Hänestä tuli sankari.

Solzenitsyn elämänkerta olisi kiintoisaa luettavaa. Samoin tutkimus hänen kirjallisesta tuotannostaan. Ainakaan minä en ole tietoinen siitä, että tällaisia teoksia olisi suomeksi ilmestynyt.

Solzenitsyn elämä, hänen teoksensa, antavat navigointuapua myös nykyhetken, venäläisen todellisuuden, ymmärtämiseen.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu