Näin on nännit

Rahaa on kaksi euroa kaksikymmentä senttiä. On kaksi makaronipussia. On 500 grammaa kaurahiutaleita ja pullo vaahterasiirappia. Näillä mennään heinäkuun ensimmäiseen päivään, eläkkepäivään.

En juonut kaikkia rahojani; juotin ne.

Toukokuun lopussa kuljin lähipuistoissa. Muutama ihminen helpotti tupakantuskaani.

Siellä oli myöskin itseäni 30 vuotta nuorempi nainen. Hän antoi piippuni pari kertaa reilusti höystöjä. ”Ei tarvitse antaa takaisin!”

Kesäkuun 1. Hän oli puistossa. Annoin hänelle kourallisen savukkeita. Olin melkein kotikadulla, kun huomasin, että toinen känny oli jäänyt penkille. Oletin, että joku oli jo löytänyt puhelimen.

Olin saanut naputeltua runon valmiiksi, kun auttajani ilmestyi puistopolulle. Ilahduin. Kiirehdin hänen luokseen. Maksoin tupakkavelkani. Puhelin jäi penkille.

Puhelin oli yhä penkillä. Nainen istui nurmikolla. Tuli tupakalle viereeni. Otti kassistaan oluttölkin. Tarjosi minullekin. Olin ollut n 5 kuukautta ilman prosenttijuomia.

Hän oli kotoisin Nivalasta. Hänellä oli kaulakoruna wikka-symboli.

– En ole satanisti, olen valkoinen noita! Oh jee, sanoin, ja join olueni.

Joimme monta olutta. Tarjosin. Poltimme monta savuketta. Puhuimme paljon. Vähän kaikesta. Nivalasta. Parapsykologiasta. Rakkaudesta.

Istuimme puistoissa. Kävin hänen kotonaan. Istuimme kodissani jokusen tunnin Vielä puistossa, lähellä hänen kotiaan. Hän tuli melkoiseen känniin ennen lähtöään. .

Kun hän oli lähtenyt, lähdin minäkin. Kotimatkalla pyysin mukaani tutun naisen. Hän kertasi jo aikaisemmin  kuulemani jutut: Hänen ÄO oli yli 140. Kekkonen oli soittanut hänen isälleen, mutta isä ei lähtenyt itsenäisyypäivän vastaanotolle.

Merirosvojuttuja kuulee, ja puhuu itsekin, kun 2 tai useampi kokoontuu al-koholin leirille.

Nainen pudotti myöhemmin kympin postiluukustani, kuten olimme sopineet.

Eilen lähetin spostin Tukholmassa asuvalle naiselle. Pyysin muutamia kymppejä lainaksi. Ei vastannut.

Tänään tapaan kahvilassa, ja pyydän vippiä, toiselta naiselta. Jos ei tipu, on vielä jäljellä  ystävällinen rouva; hän on vipannut minulle muutaman kerran.

Näin on nännit. Jos en saa vipattua, syön kaurahiutaleita ja makaronihuttua. Säästän energiaa. Tupaudun. Heinäkuun alku on jo lähellä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu