Dekkari päivässä pitää lääkärin loitolla

Vesikävelyn jälkeen puntariin. Totesin toimitusta seuraavalle naiselle: – 61 kg. Olen niin laiha, että naiset tulkitsevat sen perusteella minut niin köyhäksi, että en voi viedä heitä romanttiseen huoltoaseman kahvilaan lauantaisin kuin kerran kuukaudessa.

Laiha mies on Otto W. Siilivaaran dekkari, 1920. Nimimerkin takaa löytyy kirjailija Toivo Tarvas. Antikvariaatin hinta em.dekkarille on 230 euroa.

Toivo oli kirjailija Aili Somersalon ensimmäinen aviomies. Aili julkaisi dekkarin, Kohtalokkaat kymmenen minuuttia, 1949, Eileen Summers salanimellä. Päivän hinta tälle dekkarille oli 8,95 e.

Ray Brudburyn novelli, Kirkuva nainen, löytyy Majatalo ja muita kauhukertomuksia kokoelmasta, v 2000.

Kirkuva nainen -novelli on paitsi kauhukertomus, myös taidokas kuvaus itsekkyydestä, minä-minä -maailmasta, joka estää meitä usein varsin tehokkaasti siirtymästä juhlapuheista arjen lähimmäisyyteen; sanoista tekoihin. Ja juuri sen pitäisi herättää meissä kauhua!

Juttelin parisen kuukautta sitten erään naisen kanssa Paul Temple kuunnelmista. Sait väärää tietoa paikkakuntasi virkailijalta. Voit tilata -kaukolainana ainakin Tampereen pääkirjastosta niitä ja kaiketi myös kirjoja, jotka tässä tupakkatekstissäni mainitsin.

Dekkari päivässä pitää lääkärin loitolla.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu