Punanenän rumat ja arat

Koti on linnani, sanovat britit. Ja heille pubi on toinen olohuone.

Britit häviävät sodassa kaikki muut taistelunsa, mutta viimeisen he voittavat.

Punanenä ei ole brittipubi, mutta on sekin pienen ihmisryhmän toinen olohuone.

Poikkesin pitkästä aikaa Punanenässä. Join kahvia. Samat huonekalut olivat yhä elossa. Epäsiisti, huonosti valaistu paikka.

Samat naamat, samat puheet. Siellä istui kiiltäväsilmäinen aikanaistyttö. Hän, joka kiristi isältään viinarahaa. Vanhus oli dialyysilaitteessa.

Kiilusilmä ei saanut kiristettyä juomarahaa. Poistui ja jätti pirtin oven auki. Oli pakkanen. Munuaiskoneen vanki sai viimeisen keuhkokuumeensa.

Pöydässä oli myös Musta Käsi. Hän joka ei pessyt käsiään vessakäynnin jälkeen. Hän lauloi tangoja. Rakasti erästä naista niin paljon, että vannoi tälle rakkautta koko pitkän yön. Nainen ei uskonut, vaikka mies piti leipäveistä hänen kurkullaan koko pitkän yön.

Pöydän kingi oli suulas, röykkiömahainen mies. Hän teki paikan prinsessaan vaikutuksen. Lupasi tappaa itsensä, jos nainen ei suostuisi hänelle. Vaikutus oli niin huono, että se onnistui. Prinsessa lauloi minulle: Sinut haluan vain… O-oo.. Sinut haluan vain…

Röykkiömaha sydämistyi. Vedet silmissä hän jauhoi suussaan kourallisen savukkeita. Nielaisi massan ja huusi, että nikotiini tappaisi hänet kolmessa minuutissa.

Join kahvini ja poistuin. On se kiva, että tämäkin  kapakka tarjoaa asiakkaille toisen olohuoneen. Ja mahdollisuuden tavata ystäviä.

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu