Sari Sarkomaa: Kaksikymppisellä ei saa edes kunnon krapulaa..

Kaksikymppisellä saa yhden päivän tupakat ja kaljat. Kuukaudessa se tekee noin 600 euroa. Eli yksinäinen ei osta ruokaa kaupasta. Hän hakee ruokakasseja seurakunnalta. Kasseja jaetaan kerran tai kaksi kertaa kuukaudessa.

Ruokakasseisa oleva sapuska on syötävä heti, sillä köyhällä ei ole varaa pakastimen aktivoimiseen. Ja kasseissa oleva sapuska on myös vanhentunut. Elintarvikelain mukaan sitä ei voi pitää enää myyntikelpoisena.

Köyhä juoppo on vähintään kymmenen päivää juomatta, tupakoimatta. Hän ei saa käyttöönsä 600 euroa per kuukausi.

Raitis köyhäilijä… Jos hän ei varsinaisesti elä, niin kaksikymppisellä pysyy hengissä muutamia päiviä.

Se tarkoittaa sitä, että hän vääntää pääkatkaisijasta sähkön kiinni.

Hän ei käytä suihkua. Hän käy peseytymässä kerrostalon lenkkisaunassa kerran viikossa. Jos hän ei asu kerrostalossa, niin ehkä joku hänen tuttunsa asuu. Tai sitten hän ei peseydy viikkokausiin.

Ystäviä hänellä ei ole. Niitä ei ole muillakaan ihmisillä. On vain kilpailijoita. Ihmissyöjiä. .

Raitis köyhä ei harrasta liikuntaa. Hän säästää energiaa. Hän vain makaa tai istuu. Tuijottaa näkemättömin silmin ikkunaa. Hän on melkein aina hämärässä tai pimeässä huoneessa. Hän säästää sähköä.

Hän ei siis käytä sähköä ruuanvalmistukseen. Hän lusikoi massan hernekeittotölkistä huoneenlämpöisenä suuhunsa.

Hänen ylellisyytensä on pikakahvin sotku. Hän laittaa hyppysellisen kahvinmuruja kuppinsa pohjalle ja laskee haaleaa vettä murujen päälle.

Vähitellen köyhä muuttuu laihaksi, voimattomaksi ja masentuneeksi. Hän ehkä sairastuu ja tulee yhteiskunnalle kalliiksi.

Jos hyvin käy, piilonatsien mielestä, köyhä ymmärtää kuolla nopeasti.

Jos hän elää vuosia, voisi häneen ehkä kohdistaa veron hajuhaitoista. Tai siitä hyödystä, mitä hän saa köyhyydestä. Köyhyys jalostaa laiskimuksen, vaikka hän ei itse tee yhtään mitään!

Yleisen käsityksen mukaan se, mitä kutsutaan ihmisarvoiseksi elämäksi, edellyttää vähintään kahdenkympin käyttövaroja yhtä päivää kohden per henkilö. Nykyisellä hintatasolla…

 

 

 

 

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu