Satu on totta

Sadut ovat kiehtovia. On kiintoisaa tutkia niiden sanomaa. Isoäidiksi naamioitunut susi.. Piparkakkutalon noita, Kultakutri ym.ym. Ansoja, joiden keskellä päähenkilö kulkee ja yleensä, voittaa pahan, saa palkinnon..

Robert Louis Stevensonin Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde. Kauhukertomus, aikuisten satu. Tieteilijä eristää itsessään olevan pahan ja hyvän, syntyy kaksi erillistä persoonaa…

Kirjailija Stevensonin värikkäästä elämästä syntyisi katsottavan hyvä televisiosarja. Britit osaavat.

Briteissä kymmenettuhannet ihmiset, perheet, vaihtavat kotia vuoden aikana naapurien painostuksen, kiusanteon takia..  Tämä ei ole satua.

Miksi kiusaamme toisiamme?  Kiusaaminen palvelee lajiamme, heikot karsitaan pois kuleksimasta. Vanhat ja vaivaiset joutomiehet.. mierontielle tai puuvajaan. Pönkkä ovelle. ”Menköön mihin hyvvään..!”  Vanhoille naisille on käyttöä muun muassa lastenhoidossa. Niin.. loisnaiset.. pthyi.. pois hyveellisen silmistä!

Meissä oleva hyvä ja paha…  Täydellisesti erillisinä.. tietämättöminä toisistaan.. Tai läsnäolevina samanaikaisesti… Pahan ongelman, jos se edes on ongelma, ratkaisee jokainen ihminen kohdallaan ihan itse. Kukaan muu ei sitä, onneksi, voi tehdä. Siunaa hyvä ihminen itsesi!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu