Terve!

”Lääkäri kysyi potilaskäyntini syytä. Kerroin, että minulla on verenpainetta. – Se on hyvä, lisäsin, sillä muutenhan olisin kuollut…

Terveysaseman aulassa sanoin lääkärille: – Terve!”

Kolumnit, joita kirjoitin v 2005-2010, Meri-Lapin Helmeen, herättivät lukijoiden tunteita. Joissain ne herättivät pahaa verta.

Jouduin sydänoireiden takia ensiapuun. Päivystävä lääkäri näki punaista, hän näki minut.  Huusi;  -Täällä et kyllä ala suutasi soittamaan!

Sydänfilmin jälkeen toinen lääkäri, ihan ok, siirrätti minut osastolle. Hän arvioi, että sydämeni raskas T-aalto saattoi ennustaa äkkikuolemaa.

Kyläraitilla eräs kommunisti kähisi; Mitä ne sun juttujas julkaisee, eihän sulla ole edes tukkaa päässä!

Sitä minäkin ihmettelen, että mihin tuuhea tukkani on kadonnut, vastasin.

Olin vaimon ja koiramme kanssa Kemin vappua viettämässä. Ihmisparvesta kuului rääkäisy; Tossa toi saatanan porvari menee!

Eräässä kolumnissa kerroin, että otan pian shakkikonetta vastaan matsin. Eväikseni mainitsin viskipullon ja kirveen…

Leksa, päätoimittaja, sai palautetta; Älkää julkaisko sen juttuja! Se luulee olevansa jonkinlainen nero…  Jos se tulee tänne sen kirveensä kanssa!

Palautteen antaja oli minulle tuntematon nainen. Päätoimittaja totesi: Tästä jatketaan, sanoi mummo lumessa!

Miten tommonen mies voi olla vapaana! ihmetteli eräs aivokääpiö, kun oli lukenut jatkojännärini Hervannan Sanomista.

Mark Twain: Kaikki ihmiset ovat mielisairaita.

Eräs miekkonen julisti voitontiemuisena: Se haluaa, että muut lukee sen juttuja!

Julistaja oli tasa-arvosta huutava vasemmistolainen. Kertoi, että hänen pojallaan on osake Hervannassa.

Hervanta on kiva, vastasin.  Hän työnsi leukaa eteenpäin; -Joo.. Se asuu siellä Hervannan paremmalla puolella… Siellä toisella puolellahan on pelkkiä vuokramurjuja!

Koomisin lukijapalaute tähän mennessä on tullut muutama vuosi sitten kirjoittamistani blogeista. Sisätautilääkärin olisi pitänyt ”pysäyttää” minut.  Bonuksena valittajat kertoivat toisenkin syyn: Olin juonut viinaa ja tavannut naisia!

Tähän alustaan tekemistäni jutuista olen saanut, kasvotusten, paljon myönteistä palautetta.

Lukijoilla on etupäässä hyvät hoksottimet, huumorintaju.  On joukossa niitäkin surkuhupaisia, säälittäviä henkilöitä, jotka käyttävät energiaansa puskaradion Vihaposti-lähetyksiin. Toivotan heille pitkää elämää.

Lapin ajalta muistoni ovat pääsääntöisesti mukavia. Olin jonkin aikaa Tervolan keskusvaalilautakunnassa. Juttumme olivat kokouksissa leppoisia. Puoluerajattomia.

Niin, rakas tuntematon lukija… Tiedän. Tervola ei ole oikeaa Lappia ja että minä olen valetoimittaja. Kärsin suuruusharhoista ym. ym.

Minun on tuotettava sinulle pettymys. En kärsi suuruusharhoista. Nautin niistä.

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu