Valtit pelataan lopussa

K-kaupan sinänsä hyvä iskulause: Kiusaamisvapaa vyöhyke. Kuulin, että eräs pohjalle painunut ihminen sai sossusta maksusitoumuksen. K-kauppa ei halunnut tehdä kauppaa miehen kanssa. Kyse on syrjinnästä. Toinen kauppaketju hyväksyi maksusitoumukset.

Vastaamon tietomurto. Kiristäjät psyykeongelmaisten kimpussa.

Mistä mielenterveysongelmat johtuvat? Epärealistinen ihmiskäsitys, siitä johtuvat ongelmat, kemian aiheuttamat toimintahäiriöt?

Ovatko hyvään pyrkivät ihmiset kehitysvammaisia…  Vai pelkästään tyhmiä yksilöitä?

Kävin joskus terapiassa. Kerran terapeutti huusi: Luulek sää itte olevas hyvä ihminen! Sen jälkeen hän opasti: Vain ne, joista hyötyy, ovat ystäviä!

En luullut, enkä luule, olevani ketään parempi. Oletin, että terapian aluksi pitää ehkä puhua traumaattisesta kokemuksesta. Oletin väärin.

Minulla oli kopioita kotona muutamista käyntikerroista. Luonani vieraillut naislyyrikko varasti ne. Soitti.myöhemmin: Nyt minulla on valtit käsissäni!

Höpöhöpö. Minua ei kiristetä. Meikä voi kertoa julkisesti kaiken, mitä elämässäni on tapahtunut.

Tämä nainen urkki terapiapaikkani selville. Soitti sinne. Kertoi, että olin juopotellut hänen kanssaan!

Miksi lääkäri, vaitiolovelvollinen, suostui keskustelemaan tämän minulle sinänsä vieraan ihmisen kanssa, joka oli itse varsin häiriintynyt?

Kiusaamisen filosofia. Karsia heikot pois kilpailusta?

Ihminen väsyy. Resurssit loppuvat. Hän saa, jos saa, avun terapiasta.

Ihminen on ihmiselle susi. Tämä toteamus on loukkaus sutta kohtaan. Eikä se ole koko totuus. Ihminen on usein toiselle ihmiselle lähimmäinen.

Kiristäjät ja muut vastaavat ovat sairaita yksilöitä. Ja.. valtit pelataan vasta lopussa.

 

 

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu