Sanoja

Aamulla taivasteeveessä pauhasi parikymppinen mies Pietarsaaresta. . Hän nosti esille poikanäkökulman. Yltäkylläisyys. Tätä sanaa  hän toisti, toisti.. Toisti.

Setätyöntekijä tietää, että kylläisyys voi kyllästyttää. Siksi laulamme onnesta, joka ei ole nyt-hetkessä. Se on, usein tyhmyyden takia, menetetty. Tai se on, oh jee, taivaassa.

Toinen siipi maata viisti, toinen taivasta tavoitti..

Niilo Yli-Vainio sanoi, että temppeleissä valehdellaan joskus kuin kapakoiden pöydissä.

Kuka on suurin taivasten valtakunnassa? Kysymys kertoo tietämättömyydestä. Samoin kuin se, että leimataan okkultistin leimalla henkilö, joka on tutustunut filosofiseen kirjallisuuteen. Muihin uskontoihin.. kirjallisuuden avulla.

Kilpaileva ihminen.

Talouskasvukristityt..  Myyntimiehet, myyntipuheet..  Jeesus edusti, edustaa, myötätuntoa. Köyhyyden filosofiaa. Silti.. Aineellisen menestyksen tavoittelu on jokaisen oma valinta.

Taivas, henki ja aine. Samassa ajassa, tahdissa

Ahven ja kultakalat, tarina syvyydestä. Eino Leinon kertomus siitä, kuinka hän menetti ihanan ihmisyytensä. Aikuistui. Paatui. Päätyi ihmissyöjäksi.

Bhagavad-Gita: Säälittävä hän, joka toimii palkkion toivossa.

Hengellisyyden virtaus. Rikkomalla kanssaihmisten ympyröitä, kadotamme sen.

Tässä on paradoksi. Rikon muiden ympyröitä toteuttamalla itseäni. Saan siitä ehkä rahaa. Rahalla yritän jälkikäteen palauttaa elämäni hetkeen ennen harmonian menetystä.

Nuo katsehet.. Niin kylmät ja kylläiset, totesi E. Leino.

Se on jees, että sana on vapaa. Laillisuuden rajoissa saamme tulkuttaa kapakassa tai kirkossa mielipiteitämme.

Onnellisuus.  Juuri nyt.

 

 

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu