Ylen Tanssiva karhu

Toimittaja Juha Virkkusen ideoima Ylen runopalkinto Tanssiva karhu. Sitä tavoitteli naislyyrikko. Tutustui Juhaan. Ei saanut palkintoa, ei Juhan romanttista rakkautta. Katkeroitui. Tulkitsi: Hänelle oli luvattu. Halusi kostaa ”vääryyden” (—) Nostit tuolit terassille. Keskustelua varten. Ei keskusteltu.

Onko se todella yllätys, että mies vie naisen mökkiinsä seksin takia? Nainen suostuu. Syyttää jälkikäteen miestä. Kostaa.

Vuosia aiemmin Hesarissa oli juttu: Maalta tullut aloitteleva kirjoittaja meni ravintola Kosmokseen. Yritti mm seksiä tarjoamalla nostaa julkista profiiliaan. Ei kelvannut Heikki Turuselle. Ei antanut Ojaharjulle. Lohdutuspalkintona hetki Pentti Saaritsan kanssa. Pettymys.

Jyväskylässä mieskirjailija repi häntä hiuksista. Ei kelpuuttanut petikaveriksi. Katkeruus heräsi. Kostonhimo. Näin hän minulle kertoi.

Tutustuin häneen 1997. Ryyppäsimme muutaman kerran. Sähläysseksiä. Hän halusi alistusleikkejä. Sai myöhemmin raivo- ja itkukohtauksia.

Soitteli öiseen aikaan. Lähetti1-3 paksua haukkumakirjettä minulle viikottain. Julkoi muutaman runon meikästä kirjassaan. Kuviteli: Saan rahaa ja mainetta, kun teen sinusta romaanin!

Hän vainosi minua pitkään. Soitteli lehdille: Älkää julkaisko sen juttuja! Hän vakoili minua. Peruukki ja aurinkolasit. Sai uuden naisystäväni nimen selville. Soitti voitonriemuisena: Nyt mulla on valtit käsissäni!

Mitkä ihmeen valtit? Voin kertoa julkisesti kaiken elämästäni.. Meikää on turha kiristää millään. Olisi ehkä syytä miettiä monienkin, levittäiskö omia asioitaan ympäri maata. .. Eikä osoittaisi syyttävästi muita asioista, joihin on itse vapaaehtoisesti mennyt. Tai asiasta, jonka joku on kertonut juoruna, vahingoittamismielessä.

Niin..En silloin ymmärtänyt, ettei epävakaaseen voi luottaa. Hän kävi Lontoossa. Soitin aamulla hänen hotelliinsa: Ei ole ollut huoneessaan koko yönä!

Oli tavannut museossa irkkumiehen. Oli nukkunut, vaatteet päällä, yön miehen viekussa.. Siinä selitys.

Kerran hän nauhoitti puhelun, jossa huusin hänelle. Siinä ”todiste” Itse hän oli sarjahuutaja.

Hän urkki lääkärini nimen selville. Soitti hänelle. Vaitiolovelvollisuus unohtui. Tämä runoilija oli vain tuttava, ei omainen. Ei lähiomainen. Lääkärin ei olisi pitänyt edes puhua hänen kanssaan. Eikä täysjärkisen asioita puhuta, ilman lupaa, omaisillekaan.

Näistä em. asioista puhuin radiossa ja telkussa. Nauhoitukset tallessa. Annoin haastattelun mm Kotilääkäri- ja Askel-lehdelle. Kirjoitin artikkelin mm Kotimaa-lehteen.

Lääkäri, jolle urkkija soitti, oli kirjoittanut minulle unilääkkeitä. Ja se syntini. Join kaljaa, vaikka olin toipumassa kriisistä!

Muutin pohjoiseen naisen perässä. Hän lähetti sinnekin viestejään.

En ole vuosikausiin kuullut hänestä mitään, mutta se ei tarkoita välttämättä sitä, että hän olisi unohtanut.

Nämä jutut tulivat mieleeni, koska kohtaan vieläkin omituista, törkeää kiusantekoa. Häirintää.

Kumppanini salaiseen numeroon tulee soittoja. Kerran kysyttiin ex-vaimoani, kerran serkkuani. Kun tulemme kotiin, puhelin soi kerran pari.

On muutakin. Melkoisesti. Löytyy myös todisteita. Muutaman ihmisen olen tunnistanut.

Sirkuksen tanssiva karhu. Karhunpentu pakotetaan nuotiohiillokseen. Haitari soi. Karhu nostelee jalkoja, välttääkseen tuliset kekäkeet. Se tanssii myöhemmin ilman hiillosta. Haitarinsoitto käynnistää reaktion. Se tanssii! Hauskaa!

Meikällä on pitkä pinna. Jos olisin oikeasti tehnyt jotain mainittavaa, olisin joutunut käräjille.

.

Mihin ja keihin tämä nainen on ollut, ja on ehkä tänäänkin, yhteydessä? Se selvitetään, jos on tarvis. Systemaattinen kiusaaminen on vakava asia.

Jokunen lehti, joka kiitteli juttujani, tilasi lisää, katkaisikin äkisti juttujeni julkomisen. Ilman perusteluja. Kaksi päätoimittajaa kertoi naisen soitoista minulle. Jatkoivat juttijkeni juökomista.

Toisen avioliiton päättymiseen vaikuttivat muutkin syyt kuin parisuhteemme vuorovaikutukseen liittyvät. Se on ilmiselvää.

Mielestäni koomista, mutta sarjakiusaajia on paljon. Kaikilla uhreilla ei ole pitkää pinnaa. He kärsivät.

 

Kiusaajat ovat sairaita ihmisiä. Rikkinäisiä, tunteettomia. Motiivina musta kateus. Heissä itsessään ei ole mitään syytä. He ovat omasta mielestään jumalia, joita ei, ilman rangaistusta, uhmata.

He ovat myös kiihkonsa sokaisema. Eivät voi lopettaa. Jättävät jälkiä, jotka paljastavat heidät.

Tästä jutusta puuttuu vain Puupää – filmien Pätkä, hänen naurunsa. Puahahaa. Puahahaa..

Loput tarinasta, kuvitettuna, ilmestynee eräässä lehdessä.

 

 

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu