Sallitko sijaintitiedon käytön?
Alma Media voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua sisältöä, mainontaa ja säätietoja. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.
Tiedote
Bloggaaja, oletko ehdolla kuntavaaleissa? Voit nyt päivittää ehdokkuutesi näkyviin profiilisi tiedoista.
Oikeampi nimi kirjalle olisi ollut, ilmastonmuutos ilmastopolitiikon silmin.
Ilmoita asiaton viesti
Hiilidioksidin ”valta-asemaan ilmastonmuutoksessa” on päädytty koska se on merkittävin ilmastonmuutoksen aiheuttajista.
https://cdn.britannica.com/67/106467-050-1EF12FB5/concentration-carbon-dioxide-atmosphere-greenhouse-gases-Earth-1750.jpg
Ilmoita asiaton viesti
Siihen taidetaan olla päädytty ”poliittisista” syistä. Tuhannet ilmastotieteilijät ovat eri mieltä tästä asiasta.
Ilmoita asiaton viesti
Vai että ”tuhannet ilmastotieteilijät”. Tuskinpa vaan.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös jo monta vuotta sitten 30000 ilmastotieteilijää USA:ssa kirjallisesti ilmoitti ettei hiilidioksidi ole pääsyy ilmaston lämpenemiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Ei. Ja vaikka joku olisikin noin väittänyt, hän on väärässä. Vastauksen kysymykseesi jo sait.
Ilmoita asiaton viesti
Nämä ovat siis sellaisia ”ilmastotieteilijöitä” jotka ovat jotain kristillisen yliopiston totuuslogian tohtoreita.
USA on kuitenkin edelleen se takapajuinen persläpimaa minkä väestöstä 40% uskoo vedenpaisumussatuun että tuollaisilla ei ole merkitystä.
Ilmoita asiaton viesti
Miksiköhän ne ”tuhannet” vaikuttavat kasautuvan Yhdysvaltoihin? Siihen takapajulaan jonka väestöstä 40% uskoo vedenpaisumussatuun?
Tämä ei ole poliittista, vaan mielestäni tuossa vaikuttavat alkukantaiset aavikkouskonnot.
Hiilidioksidille löytyy parikin vahvaa perustetta:
1. Hiili kiertää hitaammin kuin vesi. Vesihöyry nähdään taivaalla pilvinä ja se nähdään reaaliajassa. Tätä kutsutaan sääksi. Hiili kun kiertää ja havaitaan puun kasvavan niin se on hidasta. Nähdään myös esimerkiksi pilviä muodostuvan metsien yläpuolelle että voidaan perustellusti sanoa, että hiili ohjaa vettä koska se on niin hidas.
2. Koska auringon säteilyteho oli 30% nykyistä pienempi maan ollessa nuori, on tarvittu aiemmin paljon voimakkaampaa kasvihuoneilmiötä. Maa on kuitenkin pysynyt miljardeja vuosia elinkelpoisena (=nestemäistä vettä): https://en.wikipedia.org/wiki/Faint_young_Sun_paradox
Kannattaa huomioida myös että ns. ilmastotieteilijät jotka ovat eri mieltä, jättävät jotenkin omituisesti huomiotta kaiken mitä on tapahtunut yli tuhat vuotta sitten vaan ihmettelevät esimerkiksi jotain 30-luvun puiden vuosirenkaita. Tämä on selkein merkki tunnistaa hölynpöly kun jää jotenkin hassusti vaikka jääkausi-lämpökausi vaihtelu huomiotta.
Ilmoita asiaton viesti
Vai oliko se niin että kun syytä ei tiedetä niin sen on pakko olla co2 😆 .
Ilmoita asiaton viesti
Ei
Ilmoita asiaton viesti
Yritä nyt sinnitellä kaikki 181 sivua ja kerro sitten, haluatko suositella luettavaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Kirjailijan nimen voisi myös tarkistaa sieltä kansilehdeltä…
Ilmoita asiaton viesti
Suomen kieli lienee horjuva tässä kohden. Ehdotatko itse Taalaan vai Taalaksen?
Otsikossa nimen taivutus on hiukan epätavanomainen, mutta en pitäisi sitä vääränä.
Ilmoita asiaton viesti
Taalaksen tai Taalaan ovat mahdollisia, luulisin, että hän itse käyttää edellistä.
Taalasen on tietysti väärin, ellei nimenä ole Taalanen.
Ilmoita asiaton viesti
Luin toki koko kirjan ja sen sävy ei muuttunut. Kriittisten ihmisten on hyvä lukea se, niin huomaavat miten poliittisella taholla on WMO:n kannanotot
tähän elämää suurempaan asiaan.
Ilmoita asiaton viesti
Poliittista jargonia toi on julistanu koko ”uransa” . Mitä muuta sakkia poliittisissa ”paneeleissa” on kuin poliukkoja ja -akkoja?
Ilmoita asiaton viesti
Poliittisin perustein WMO:n johto valitaan.
Ilmoita asiaton viesti
Olen itse puheenvuorossani https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/ihmisperaisten-co2-paastojen-aiheuttamaksi-uskotulle-ilmaston-uhkaavalle-lampenemiselle-ei-tieteellista-nayttoa-ole-olemassa/ pyrkinyt analysoimaan myös Petteri Taalaksen näkemystä ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen leikkaustarpeesta. Hän näyttää minusta olevan eräänlainen keskitien kulkija, mutta hänenkään esittämälle näkemykselleen tieteellisyyden edellyttämää, tarvittavaa havaintoa todellisuudesta ei olemassa ole. Viittaan tässä mm. omaan puheenvuorooni https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/nykyinenkin-ilmasto-on-luonnonlakien-mukainen/ .
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos – löytyi hyviä perusteluja.
Ilmoita asiaton viesti
Jos tiedät jotain ilmastosta niin kerrohan mikä sen poikkeavan lämpenemisen tekee? Se mikä nähdään siinä, että keskiaikaisia esineitä pullahtaa esiin jäätiköiden alta ja että esimerkiksi merijään määrä vähenee Suomessa.
Ilmoita asiaton viesti
Hiilidioksidin valta-asema tulee energia- ja geopolitiikasta eli riippuvuudestamme hiipuvista fossiilisista polttoaineista. Ja hiilidioksidia nyt sattuu syntymään polton yhteydessä.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä voisi pitää paikkansa jos ensin päätetään että nimenomaan ihminen aiheuttaa ilmastonmuutosta. Eipä ihmisellä juuri muita vaikutuskeinoja ole.
Järjellisesti ajatellen tämä ei ole riittävä peruste nostaa hiilidioksidia valta-asemaan. Ilmastonmuutosta (paremminkin ilmastonvaihtelua) aiheuttaa luonnon syklisyys ja auringon säteilyn muutokset. Myös geotermisen lämpövuon muutokset. Hiilidioksidin nykyinen valta-asema on tieteen kannalta todella huonosti perusteltua.
Jos taas ajatellaan että se tärkeä pointti on hiipuvat fossiiliset, niin silloinhan mikään ei estäisi meitä polttamasta turvetta.
Toisekseen, kun ihmiskunnalla ei näytä olevan mitään aikeita eikä keinoja lopettaa fossiilisten polttaminen, niin on kyseenalaista, pitäisikö juuri suomalaisten säästää fossiilisia muiden poltettavaksi.
Ilmoita asiaton viesti
”Eipä ihmisellä juuri muita vaikutuskeinoja ole.”
Ihminen voi vaikuttaa ilmastoon kahdella tavalla:
1. Muuttamalla planeetan emissiivisyyttä
2. Muuttamalla planeetan albedoa
Tämän ei pitäisi olla vaikeata tajuta että jos vaikka räjäytetään kaikki ydinkärjet yhdellä kertaa johonkin hiekka-aavikolle että varmasti pölisee mahdollisimman paljon niin kyllä se vaikuttaa.
Samoin vaikuttaa se jos parturoidaan kaikki metsät kaljuksi ja sotketaan kaasukehää.
”Toisekseen, kun ihmiskunnalla ei näytä olevan mitään aikeita eikä keinoja lopettaa fossiilisten polttaminen, niin on kyseenalaista, pitäisikö juuri suomalaisten säästää fossiilisia muiden poltettavaksi.”
Suomen intresseissä lähinnä on öljystä eroon pääseminen kun ollaan siitä niin riippuvaisia.
Suomen öljyriippuvuuden voi havainnoida helposti että aina kun vaikka vain joku naurettavan vähäinen 10cnt korotus bensiinin hintaan niin alkaa kauhea parkuminen. Bensiini, diesel ja polttoöljyveroja pitäisi oikeastaan nostaa vähitellen niin kauan että parkuminen loppuu. Siinä vaiheessa se riippuvuus on sitten poistunut kun ihmiset oppineet elämään ilman öljyä että hinnan nousu ei häiritse heidän elämää.
Kivihiilellä ei ihan ole samanlaista hoppua.
Ilmoita asiaton viesti
Totta, en viitsinyt mainita albedon muuttamista, kun se vallitsevan tieteellisen käsityksen mukaan ei muuta ilmastoa. (Lähde: kokoomateos nimeltä Ilmakehä, sää ja ilmasto).
Kaarnattu spekuloi sellaisella mitä ei ole tapahtunut. Ydinkärkien räjäyttämisen jälkeen meillä olisi muuta mietittävää kuin ilmu.
Parku bensanhinnan korotuksesta tulee siitä että ihmiset on riippuvaisia fossiilisista. Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku.
Ei pitäisi sekoittaa kahta tavoitetta. Esim turvetta voisimme polttaa jos se fossiilisten loppuminen on niin vaarallista.
Ilmoita asiaton viesti
”Kaarnattu spekuloi sellaisella mitä ei ole tapahtunut.”
Kyllä ydinkärkiä on räjäytetty ja on mitattu asioita.
”Parku bensanhinnan korotuksesta tulee siitä että ihmiset on riippuvaisia fossiilisista.”
Eli se korotus on hyvä asia että saadaan se ohjausvaikutus, siis se että ihmiset alkavat pohtia että taloudellisia päätöksiä niin että eivät hölmönään oleta öljyä riittävän loputtomiin.
Olisi pitänyt tehdä ainakin 30 vuotta aiemmin kun täällä ilmeisesti oltiin niin tyhmiä että eivät tajunneet ihmisten tappavan toisiaan öljyn takia telkkarissa kun oli se Persianlahden sota ja sitten vielä uusintaottelu Irakin sodassa. Se että öljyvarat hupenevat ei siis pitäisi tulla yllätyksenä.
”Esim turvetta voisimme polttaa jos se fossiilisten loppuminen on niin vaarallista.”
Turvetta poltetaan jo. Turpeen polttoa ei oikein voi lisätä suuremmaksi kuin mitä uutta turvetta saadaan.
Tällä hetkellä ainoa kestävä tapa tuottaa energiaa on niin, että energia tulee välillisesti tai välittömästi auringosta. Siirtymäaikana voi, ja on oikeastaan pakko käyttää myös ydinvoimaa. Turve on vähän rajatapaus kun sitä tulee kuitenkin vähän hitaasti. Toki sitä voidaan poltella ja poltetaankin mutta pitäisi olla se kohtuus siinä sitten ei polteta enempää kuin tulee uutta.
Ilmoita asiaton viesti
Kaarnattu höpsii. Ohjausvaikutus on siinä että hevosten hinnat nousevat.
Turpeen poltto kielletään ettei ilmasto mene pilalle. Voiko ideologisempaa päätöstä edes tehdä?
Ihmisten täytyy olla todella sekaisin että nielevät tämän ilmuun liittyvän uskottelun. Kaarnattu taas vetää ihan omaa tiedelinjaansa.
Ilmoita asiaton viesti
Näin siis vain tässä maassa, muualla maailmassa turve on ekolookista bioenergiaa.
Ilmoita asiaton viesti
Bill Gates uskoo voivansamuuttaa albedoa ja kovasti ainakin eri materiaaleista tehtyjen nanopartikkelien vaikutusta tutkitaan. Ja silminnähden erilaisia ilmastonmuokkausmenetelmiä on testattukin jo kauan, jostain syystä tästä ei vaan puhuta.
https://www.westernjournal.com/bill-gates-savior-complex-spirals-control-funds-sun-dimming-plan-save-human-race/
”According to Reuters, a Harvard University project plans to test out a controversial theory that global warming can be stopped by spraying particles into the atmosphere that would reflect the sun’s rays.”
https://www.bbc.com/future/article/20190220-how-artificially-brightened-clouds-could-stop-climate-change
”The pollution particles had introduced “condensation nuclei” (otherwise scarce in the clean sea air) for water vapour to congregate around. Because the pollution particles were smaller than the natural particles, they produced smaller water droplets; and the smaller the water droplet, the whiter and more reflective it is.”
Ilmoita asiaton viesti
Ainakin maaöljy on ollut herkkä asia jo sadan vuoden ajan. Aatu pyrki Musta- ja Kaspianmerelle, jenkit öljysaartoivat Kiinan takia Jaappania seurauksena Pearl Harbour, …. Eikä herkkyys ole mihinkään kadonnut, siksi on kulutuksen kasvaessa kiire kehitellä vaihtoehtoisia liikenne”polttoaineita”, ei siis hiilidioksidin tai ilmaston vuoksi.
Ilmoita asiaton viesti
Niin kun halusivat pysäyttää Saksan ja Japanin suurvaltasuunnitelmat. Kyllä öljyllä strateginen arvo oli silloinkin ja sitä ennen.
Öljyvarojen riittävyys sen sijaan alkoi kiinnostaa lähinnä vasta 50-luvulla. Niin kauan kun uutta öljyä on löytynyt, se ei ole oikein ollut ajankohtaista mitä nyt hetkellisesti 70-luvulla.
Nyt sitä öljyä ei kuitenkaan ole löytynyt yli kymmeneen vuoteen mitään merkittäviä määriä.
Ilmoita asiaton viesti
ILMASTOTUTKIJAT HYLÄNNEET IPCCn!
Nykyinen ilmastopolitiikka perustuu YKn alaisen IPCC puitteissa tehtyihin ilmastomalleihin. Noitten mallien ennusteet ovat kuitenkin osoittautuneet kovin epätarkoiksi satelliittien mittauksiin nähden, ja niihin liittyy merkittäviä epävarmuuksia ja ongelmia.
CO2 vaikutus on malleissa liian suuri, metaanin liian pieni, vaikka se on 84 kertaa voimakkaampi kuin CO2, pilvistä ei ole juuri minkäänlaista dataa, vaikka se on ilmastolle erittäin tärkeä, ilman pienhiukkasista ei myöskään ole pitkänajan dataa, eikä meristäkään. Mallien tyypillisesti 20 kpl osa-tekijän satoja ristikkäisvaikutuksia ei ole kunnolla tutkittu ja monia osatekijöitä ei ole huomioitu ollenkaan, jne.
Asiaa valaisee CarbonBrief 15.1.2018 julkaisema artikkeli: “Carbon Brief explains in detail how scientists use computers to understand our changing climate…”
https://www.carbonbrief.org/qa-how-do-climate-models-work
Tässä artikkelissa selvitetään 1995 aloitettu CMIP-hanke, jossa on tarkoitus harmonisoida / yhdistää nykyiset yli 100 kovin erilaista ja epätarkkaa ilmastomallia ja saamaan niiden tarkkuus paremmaksi.
Artikkelissa myös kerrotaan, että ”However, it is worth noting that CMIP is entirely independent from the IPCC”.
Tästä voi päätellä, että nyt 30 johtavaa ilmastomallin tekijää ovat päättäneet ottaa etäisyyttä politisoituneeseen ja korruptoituneeseen IPCCn.
Tässä artikkelista noukittuja kohtia:
What is CMIP?
For many parts of the climate system, the average of all models can be more accurate than most individual models. Researchers have found that forecasts can show better skill, higher reliability and consistency when several independent models are combined.
This is where the Coupled Model Intercomparison Project (“CMIP”) comes in. CMIP is a framework for climate model experiments, allowing scientists to analyse, validate and improve Global Climate Models in a systematic way.
Since its inception in 1995, CMIP has been through several generations and each iteration becomes more sophisticated in the experiments that are being designed. A new generation comes round every 5-6 years.
With the model simulations for CMIP5 complete, CMIP6 is now underway, which will involve more than 30 modelling centers around the world.
The results of CMIP6 model runs will form the basis of much of the research feeding into the sixth assessment report of the IPCC.
However, it is worth noting that CMIP is entirely independent from the IPCC.
Parameterisations (20 kpl) climate process isn’t well understood. Parameterisations are one of the main sources of uncertainty in climate models.
As NASA Goddard Institute for Space Studies director Dr Gavin Schmidt tells Carbon Brief: “Global mean trends are monitored for sanity, but not (generally) precisely tuned for. There is a lot of discussion on this point in the community, but everyone is clear this needs to be made more transparent.”
For the period since 1998, when observations have been a bit lower than model projections, a recent Nature paper explores the reasons why this happened.
What are the main limitations in climate modelling at the moment?
Clouds are a constant thorn in the side of climate scientists. They cover around two-thirds of the Earth at any one time, yet individual clouds can form and disappear within minutes; they can both warm and cool the planet, depending on the type of cloud and the time of day; and scientists have no records of what clouds were like in the distant past, making it harder to ascertain if and how they have changed.
Ilmoita asiaton viesti
”Parameterisations are one of the main sources of uncertainty in climate models.”
Mehän havaintojen perusteella hyvin tiedämme esimerkiksi jo ilmakehän hilidioksidin kokonaispitoisuudenkin nousun osalta, että sille ei näyttöä todellisuudesta uhkaavana pidetyn ilmaston lämpenemisen osalta olemassa ole. Kun kaiken lisäksi ihmismisperäisten hiilidioksidipäästöjen osuus esim. fossiilisista polttoaineista on korkeintaan vain luokkaa 5 % hiilidioksidin kokonaispäästöistä ilmakehään, on ymmärettävä, että ihmisperäisillä hiilidioksidi päästöillä ei voi olla havaittavaa vaikutusta ilmaston lämpenemiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Nuo mainitut kokonaispäästöt tulevat siis valtaosin luonnosta. Sen osan kokonaispäästöistä luonto myös sitoo takaisin. Hiilidioksidin kokonaismäärä ilmakehässä vaihtelee hyvin, hyvin hitaasti.
Ihmisen toiminnallaan aiheuttamat päästöt on lisäys, jota luonto ei pysty nopeasti sitomaan takaisin. Osa ihmisen aiheuttamista päästöistä jää siis ilmakehään, vuosi toisensa jälkeen. Runsaassa sadassa vuodessa ilmakehässä olevan hiilidioksidin määrä on kasvanut tavalla, joka muistuttaa luonnonkatastrofia.
Ilmoita asiaton viesti
Taalas on nähdäkseni syyllinen tai osasyyllinen tuulivoiman puolesta valehtelevaan ”tuuliatlakseen”.
Miljardeja suomalaisten rahaa ”lapioidaan tuuleen” – haitalliseen tuulivoimaan.
https://jput.fi/Verovaroin_tuetaan_tuulivoimahui.htm
Ilmoita asiaton viesti