Onko YLE vielä suomettunut

Luin juuri Martti J. Karin ja Antero Holmilan kirjan, Miksi Venäjä toimii niin kuin se toimii.
Kirjan mukaan useat maat olivat kärsineet suunnattomasti neuvostoajan rikoksista, joita on pimitetty puoli vuosisataa ja joista ei voinut puhua. Samalla kun maiden osallisuutta holokaustiin pelättiin, on luonnollista, että niissä syntyi myös voimakas tarve purkaa neuvostoajan tragediaa. Venäjällä sitä ei vaan katsottu hyvällä – heille riitti, että Eurooppa rypi holokausti syyllisyydessä. Stalinin rikoksista, gulageista, Katynin joukkomurhista tai Itä-Euroopassa pistimien avulla toteutetusta sosialismista oli turhaa keskustella. Stalinkin murhautti juutalaisia.
Kun luin tämän tekstin, niin tuli mieleen YLE:n ohjelmat, joissa toistuu ainakin kerran viikossa esitettäviä ohjelmia, joissa esitellään Natsi Saksan rikokset holokaustia myöten, mutta kertaakaan en ole nähnyt ohjelmaa, jossa tuomitaan Stalinin ja kommunismin rikokset. Onko YLE vieläkin suomettunut?
On hyvä, että natsiajasta ja sen rikoksista puhutaan, mutta miksi YLE ei esitä Edvīns Šnore:n The Soviet Story dokumenttia? Nythän Suomi on Naton jäsen, niin sen ei pitäisi pelätä diktaattori Putinia enää.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu