Yleishyödyllisten yhtiöiden verovapaus
On aivan törkeää muita veronmaksajia kohtaan se, että ns. yleishyödylliset yhtiöt ja toiminimet on vapautettu verojen maksuista. Esimerkkinä on ammattiyhdistysten omistamat yhtiöt ja pelkästään työnantajien maksamat jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia. Niistä on kirjoitettu, että siitä koituu yhteiskunnalle satojen miljoonien lasku. Lisäksi ammattiliitot nauttivat pääomatulojen verovapaudesta. Pelkästään ammattiliittojen Kojamo saa satojen miljoonien sijoitustulot verottomana. On tosiaan törkeää tällainen verojen välttely. Eduskunnan pitäisi säätää uusi laki, että kaikki ns. yleishyödylliset maksavat veronsa niin kuin kaikki muutkin toimijat. Sitten vielä kaiken huippuna on se, että nämä ammattiyhdistysröyhkimykset järjestävät kaiken maailman lakkoja, jotka ovat vahingollisia valtion- ja yksityisten yhtiöiden taloudelle.
”Pelkästään ammattiliittojen Kojamo saa satojen miljoonien sijoitustulot verottomana.”
Kojamo on pörssiyhtiö, joka maksaa verot siinä missä mikä tahansa yhtiö. Vuodelta 2021 Kojamo maksoi veroja 104 miljoonaa euroa.
Joku Kojamon omistaja saattaa saada osinkonsa verovapaina. Me muut osakkeenomistajat emme.
https://kojamo.fi/wp-content/uploads/2022/03/Kojamo_Vuosikertomus_FI_2021_acc-1.pdf
Ilmoita asiaton viesti
Lasten Päivän säätiö on yksi verovapauden nauttijoista. Se omistaa mm. Linnanmäen huvipuiston? Tulisiko senkin maksaa verot tuotoistaan?
Enemmän minua ihmetyttää se että jos omistaa 10.0% julkisesti noteeratusta yhtiöstä niin saa verovapauden? Tuo on seikka johon en ole keksinyt mitään järjellistä syytä? Eli jos omistan 10% osuuden niin saan oasingotkin verovapaasti?
P.S Hyviä selityksiä asialle otetaan vastaan, 🙂 Onko tämä joku uuden ajan rälssi?
Ilmoita asiaton viesti
Sillähän estetään moninkertaista verotusta. Jos Antti Herlin saa osinkoja Koneelta, hän maksaa niistä verot siinä missä muutkin. Sen sijaan jos osingot saa hänen yhtiönsä Holding Manutas, ei yhtiö maksa osinkoveroa. Herlin maksaa veron vasta siinä vaiheessa, kun hän itse ottaa osinkoja Holding Manutas-yhtiöltään.
10 prosentin omistusraja on keinotekoinen.
Ilmoita asiaton viesti