Kabulin kysymyksiä: riskiarvio, liikkuvat osat, sotaanlähtö

Suurvalloilla ei ole ystäviä, on vain intressejä: J.K. Paasikivi.

Kaksi kysymystä tähän paikkaan:
1.) Onko Suomen innokkuudella lähteä Kabuliin jotain yhteyttä siihen, että Ulkoministeriö ja muu valtiojohto torkkuivat, evätkä aloittaneet evakuoinnit ja antaneet maastapoistumiskehoituksen/suosituksen jo aikaa sitten. Mr. Bidenin viimeisin takaraja oli jo kauan tiedossa?

2.) Kytkeytyykö Suomen ilmailuoperaatio jossain mielessä menossa olevaan hornet-korvaushainkintoihin, ja sen solukkoihin?

Lopuksi totean: Jos Taliban haluaa saada mahdollisimman paljon heidän kannaltaan ”maanpettureita” kiinni, niin tämä on juuri se: koota ja antaa innolla kaikkien kokoontua Kabulin lentokentälle ja sen lähimaastoon. Kasvotunnistimet ym. ultratehokkaat vermeet on varmaan paikalla. Made in China?

Jokerikysymys:

Onko Kabul-ilmailuoperaation osalta tehty kattava riskianalyysi? Missä se on luettavissa? Riskejä on – se on selvää. Eniten ihmettelin että eduskunta oli kirjaimellisesti ilmaisten liikuttavan yksimielinen. Eikö siellä enää istu ketään viileää realistia?

Viisainta tietysti olisi ollut tehdä Afganistan-avun suhteen johtopäätökset ennen tätä ”cligghangeria”.

Siis vuosien varrella, rauhassa ja harkitusti: päättäväisesti.  UM Pekka Haavisto sanoi maanantaina 16.8.2021 tv1:ssä että Afganistan on maksanut 20 vuodessa 800 miljoonaa euroa Suomelle. Jostain luin luvun 860 m€.

Avainsanat: Sota, Sotaanlähtö, Suomi

+4
veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu