Hallituksen koronantorjunta hämmentää, strategia hukassa, tiedotus hajalla

”Hallituksen matkustuslinjaukset hämmentävät:                                                                                                                            ”Mihin tarvitaan maahantulorajoituksia ja matkustustiedotteita, jos pääministeri voi pyyhkäistä ne kaikki roskapönttöön” ”

Näin kysyy Uusi Suomi/Antin Rinta-Jouppi, 16.8.2020, ja

kysyy aiheellisesti. https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/hallituksen-matkustuslinjaukset-h%C3%A4mment%C3%A4v%C3%A4t-mihin-tarvitaan-maahantulorajoituksia-ja-matkustustiedotteita-jos-p%C3%A4%C3%A4ministeri-voi-pyyhk%C3%A4ist%C3%A4-ne-kaikki-roskap%C3%B6ntt%C3%B6%C3%B6n/ar-BB1810SM?ocid=msedgdhp

*

Hallituksen toiminnan ja erityisesti tiedotuksen sekavuus hämmentää

Mikä on Suomen hallituksen linja ja toimintamalli Covid-19:n torjunnassa? Mikä se on yleensä, ja mikä se on juuri nyt, kun tartuntatapausten kasvu huolestuttaa?

*

Viime viikkoina ja äskeisinä päivinä nähty ei vakuuta.

Ensin hallitus ”katosi” lomille, juuri kun ensimmäiset ”heikot signaalit” – odotetusti – alkoivat sinkoilla eri tahoilta, niin ulkomailta kuin kotomaastakin. Meni viikko ja meni toista, ennen kuin hallitus saapasteli paikalle ja alkoi – sekoilla.

Maaliskuusta elokuun puoleenväliin on 5½ kuukautta.  Luulisi, että sinä aikana pasmat ja suunnitelmat olisivat jo kypsät, siis valmiit.

Mutta näyttää siltä, kuin koko hallitus runsaslukuisine esikuntineen olisi elänyt ”kädestä suuhun”, vain kulloisiakin kysymyksiä ja syliin kaatuvia katastrofeja setvien. Ja kun homma löi hapoille, ei muuta kuin kesälomille?

Miksi matkustusrajoituksia piti mennä löysentämään?  Eikö osattu varautua toisen aallon ensilaineisiin? Eikö uskallettu? Keväällä ensin vähäteltiin ja sitten lukkojarrutuksella koko maa kiinni.

Eikai tämä autokoululaiselle hylkäysratkaisun inssiajossa tuottava malli vain jatku?

Miksi antaa ensin palopesäkkeiden syttyä, suorastaan odottaa, että ne syttyvät ja etenevät ”riittävään roihuun” (tartuntaluku) ja sitten vasta kootaan sammutuskalustoa?

Eikö hallituksella, sen ylimmällä johdolla, ole kykyä strategiseen ajatteluun, työnjakoon ja selkeään päätöksentekoon?

*

Viime viikon sekavia vaiheita on tässä turha toistaa.  Kaikki me tiedämme ne ja muistamme.  Ne, joille aihealue on oudompi, voi kerrankin suositella ystävällisesti KVG.

Siis katso veikkonen googlesta.

*

PS.

Otsikon US-kysymykseen palataksemme:

Mihin tarvitaan maahantulorajoituksia ja matkustustiedotteita, jos pääministeri voi pyyhkäistä ne kaikki roskapönttöön”

Tuohon kysymykseen tiivistyy enemmän kuin yksi kysymys.

Oheiskysymyksiä on lukuisia:

Onko hallituksen siis tämän nykyisen ”yhdenvaihtoehdon hallituksen” koossapitävä voima yksinomaan rautaisella kädellä ohjia pitelevän Sanna Marinin päättäväisyyden varassa?

Kaikki tietävät, varsinkin hallituksen sisällä, että tätä koalitiota ei voi päästää hajalleen, koska kaikki muut vaihtoehdot, joita ei ole, ovat huonompia kuin tämä epäsäätyinen punavihreä-keskustalainen puzzle-pöytä.

Tässä rakenteessa jokaisella puolueella, pienintä myöten, on oma tärkeä roolinsa, koska yhdenkin puolueen, tai ryhmittymän, pettäminen iskee aukon hallitusrakennelmaan, joka on enemmän korttitalo, kuin linnoitus.

Siksi kaikki tuntevat tärkeytensä, se tuo voimaa ja uskallusta, mutta myöskin ahneutta, vastuuta ja kiireen.  Niin kauan kuin olemme olemassa, tässä on tehtävä ”kun viimeistä päivää”.  Tämä mentaliteetti näkyy ja kaikuu kaikessa, niin puolueiden kuin ministerien ja ryhmyrien toiminnassa.

On siinä Sanna Marinilla urakka, paimentaa tätä kirppusirkusta, ja syksyä kohden vain hankaloituu, kun seuraava festivaali, kuntavaalikamppailu sitä edeltävine viikottaisine (lähes) gallupsihtailuineen ja puntarointeineen vain tiivistyy!

Mutta, olennaisen kysymys on otsikossa:

Onko tämä asetelma ja Marinin ote keskittäneet ja sallineet hänelle liian suuren, ylisuuren vallan. Missä kulkee raja? Kuka toimii linjatuomarina?

Tähän asti kummallinen kansamme on lähinnä hurrannut. Toinen aika koputtelee jo porstuassa. Tästä, siis tästä hawaijipaidoissa aloitetusta juhlasta uhkaa tulla synkkien ja karkeakutoisten rondinpaitojen aika!

Elämä petti hyväntuulisten kesäretkeläisten mission.

veikkohuuska

historianharrastaja, tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu