Joitakin kysymyksiä aiheista jotka kiinnostavat sinua vaikka et tietäisikään sitä

Joitakin kysymyksiä aiheista jotka kiinnostavat sinua vaikka et tietäisikään sitä

*

Miten Euroopan Unionin voidaan määritellä eroavan mafiasta, kun Unioni oman koossapysymisensä varmistamiseksi ja sen rakenteesta eniten hyötyvien maiden intressien tyydyttämiseksi määrää joillekin maille, kuten periferia-Suomelle about 4 miljardin ”suojelumaksun”, tai millä nimellä sitä ikinä kutsummekin?

*

Miksi Euroopan Unioni näin kiihkeästi pätkii suhteitaan ja inhoten rikkoo välejään Venäjään, joka globaalissa järjestelmässä on eurooppalainen kristillis-klassisen kulttuurin maa, ja eurooppalaisen elinpiirin näkökannalta läheisempi sekä kulttuurihistoriallisesti että etenkin sotahistoriallisesti; siinä mielessä se on toisen maailmansodan jälkeisen maailmanjärjestyksen suoranainen perustajavaltio, minkä EU aktiivisesti jo pitkään unohtaa, eikä siten tunnusta omia juuriaan.

*

Miksi Euroopan Unioni aktiivisesti differoi [erilaistaa] Venäjää, ja siten ilmeisen tietoisesti mutta ymmärtämättömästi ja lyhytnäköisesti tönii sitä Kiinan uuden imperiumin kumppaniksi ja osakkaaksi?  Unioni kränää omien ”arvojensa ja dogmiensa” nimissä lyhyttä peliä, jonka tuloksena samojen puoltamiensa arvojen vastainen ja niille naurava Uusi Maailmanjärjestys yksinomaan vahvistuu?

*

Miksi Euroopan Unioni uskoo ja uskottelee että nyt pelataan twistiä vanhalla klubilla, kun todellisuudessa mannerlaatat liikkuvat ja murtuvat, uudet konstellaatiot syntyvät, vanhat systeemit kulisseineen ja papistoineen häviävät ja tai siirtyvät marginaaliin? Miksi EU pelaa pientä ja lyhyttä, kun maailmalla etenee iso ja ikuinen?

*

Mitkä ovat ne argumentit, joiden nojalla Euroopan Unioni nyt kiinnittää ”kaiken toivonsa” Atlantin takaisen valkotukkaisen Joe-sedän toimintaan, ja mikä yleensä saa unionin uskomaan, että duaalihaavoittunut Amerikka jollain erikoisella ihmetyöllä edustaisi Euroopan Unionin ja sen kansalaisten etu, sen pyrkiessä remontoimaan edeltäjänsä polttamia siltoja ja romahduttamiaan rakenteita? Miksi tuo rakkikoirien ympäröimä yhdenkauden vanhus haluaisi, pystyisi ja saattaisi ajatella vanhan mantereen etua, kun maa murenee hänen omien jalkojensa alla ja Kiina nousee? Eli kääntäen: Mikä on se maaginen voima, joka estää Eurooppaa uskomasta ihan vain omaan itseensä? Tekemään parhaansa ja seisomaan omalla pohjallaan, turvautumatta ”vieraan apuun”? Tarpeetonta edes lisätä, että tämä sama syndrooma vaivaa myös ja erityisesti Suomea, joka aina edellisestä kahlekuninkaasta vapauduttuaan ensimmäisenä juoksuttaa päänsä seuraavan kahlerenkaan sisään?

*

Miksi väistämättä naurattaa kitkerää naurua, kun ajattelen kohta jo kolmenkymmenen vuoden takaisia aikoja, jolloin opintokerhossa hartaasti ja innolla opiskelimme ”EY-kieltä”, kuten silloin sanottiin. Opimme ja harjoittelimme lausumaan esimerkiksi sanan subsidiariteetti (läheisyys, läheisyysperiaate). Silloin siinä maistui uusi, hyvä, hieno, ylevä, tulevaisuus-uskoinen maku ja sävy!  Nyt se maistuu suoraansanoen paskalta ja syljettää. Syljettää hyh..  Vai että läheisyyttä.  Tuolta se putoaa kohta tonnin lasku. Tonni jokaiselle suomalaiselle aikuiselle, kaukaa ja korkealta: italian ja muiden revohkain kansantalouden kaunistamiseksi, täältä kylmästä Pohjolasta. Ja kun tarkkoja olemme, ja mehän olemme, meillä Suomessa on (siis oikeasti) noin miljoona veroja oikeasti maksavia, nettoveronmaksajia: heille tämä koheesiokohkaus ja taloushuijausoppi maksaa nyky tiedon mukaan noin 4 miljardia euroa. Se tekee 4.000 €/per nettoveronmaksaja. Ja tämä kaiken muun päälle.

*

Muistan miten talvella 2011 juuri näihin aikoihin kirjoitin blogiin loppuhuipennuksen silloin jo täydessä vauhdissa olleen keskittämisen ja unohtamisen -politiikan seurauksista.   Perusteltu jeremiadi päättyi uhmakkaaseen ennakkonäkyyn:

”Älkää sitten tulko ihmeissänne kummastelemaan: Miksi nuo ihmiset ovat noin äkäisiä, mitä syytä niillä on olla vihainen, mitä niille on tapahtunut. Älkää siis tulko, sillä ihmekö tämä on, sillä Te itse, Valtio, käänsitte selkänne meille ja mitätöitte meidän tärkeät asiamme ja saivat meidät kääntymään ”muiden jumalien” puoleen!”  Muistan niin hyvin sen tunteen ja tunnelman. Talvi 2011.

*

Mikä saa Euroopan Unionin jatkamaan katastrofaalista oman imperialisminsa vientiä viattomiin ulkomaihin? Johtava vientituotteemme, ”menestystekijämme”, on tunnetusti triangelidraama nimeltä ”demokratia, laillisuus ja ihmisoikeudet”.  Yleensä menestystuote viedään käsistä, sen hinta nousee, kauppa käy ja rahaa kilisee kassaan.  Mutta tämä succee onkin hieman toisenlainen: sitä viedään kovalla räminällä ja paukkeella, jaetaan turuilla ja toreilla ämyreistä ja kuvavirrassa, luvataan ummet ja lammet. Mikä onkaan tulos? Paljon ääntä ja vimmaa, tulta ja rautaa, tuhoa ja raunioita! – Pilaantumattomin silmin katsottuna tämä lähetystyö ja ristiretkihomma on yhtä ja samaa jatkumoa löytöretkien, siirtomaavalloitusten, haltuunottosotien ja rangaistusretkikuntien rosvoilua, josta luemme historiasta.

Mitä jäi käteen ns arabikeväästä ja muista tori-tapahtumista 2011? Ojasta allikkoon. En tiedä lohduttaako se periaatteellista demokraattia? Isot ratkaisut tehdään jatkossakin vaaleissa ja valtuutettujen edustajien järjestyneissä kokoushuoneissa.

Miten totta onkaan tämä Peik Johanssonin teksti:

”Arabimaiden kymmenen vuoden takaiset kansannousut johtivat entistäkin pahempaan sortovaltaan, yhä jatkuviin sisällissotiin ja myös äärioikeiston vahvistumiseen Euroopassa”.  Lähde: KU no 5/5.2.2021.

Miksi kuitenkin EU ei katso suoraan tuloksiin, vaan haluaa yhä vain kannustaa ”kansannousuihin ja kuvankaatoihin”?

*

Jatkan joskus jos ehdin. Tämä on jatkokertomus.

veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja, tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu