Kaatuuko Ukrainassa venäläisiä asevelvollisia? – Kysymykseen ei saa vastausta

Ukrainassa kaatuneet kaksi Karjalan poikaa haudattu virallisin menoin

Korpraali Dmitri Ižekovski ja vanhempi matruusi Timofei Peuhov haudattiin Sulazhgorin (Suolusmäen) sotilashautausmaalle. Petroskoi saattoi viimeiselle matkalle.

Petrozavotsk Govorit -media (Petroskoi Puhuu) kertoi tiistaina 19.4.2022; Петрозаводск простился с погибшими на Украине бойцами | Петрозаводск ГОВОРИТ | Газета ”Петрозаводск” online | Новости Петрозаводска и Карелии (ptzgovorit.ru)

Karjalan pääkaupungissa jätettiin jäähyväiset Ukrainassa kuolleille sotilaille. Sotilaat olivat korpraali D. Ižekovski, 21 v. ja vanhempi matruusi T. Petukhov, 42 v.

Paikallishallinnon korkeat virkamiehet, Karjalan tasavallan apulaispäämies Aleksanteri Pshenitsyn, Petroskoin pormestari Vladimir Lyubarsky, Petroskoin kaupunkihallinnon puheenjohtaja Nadezhda Dreyzis, lakiasäätävän kokouksen varajäsen Sergei Shugaev sekä tasavallan sotilaskomissaari Andrei Artemjev esittivät tilaisuudessa surunvalittelut miesten omaisille.

Tasavallan edustajan Pshenitsynin terminologia oli virallisen muodon mukainen: ”Maanmiehemme kuolivat sankarillisesti sotilaallisen erikoisoperaation aikana suojellessaan natsien uhalta ei vain Donbassin asukkaita, vaan koko Venäjän federaation asukkaita.  Dmitry ja Timofey täyttivät rehellisesti ja rohkeasti sotilaallisen ja inhimillisen velvollisuutensa”.

”Muistamme teidät aina. Anna anteeksi meille tänne maan päälle jääneille. Ja näkemiin”, Shugaev puhui kuolleille sotilaille.

Sotilaskomissaari veti tiukkaa linjaa: – Meidän on ymmärrettävä selvästi ajanjakso, jota elämme nyt. Yleisesti ottaen vuonna 1945 saavutettua voittoa ei ole täysin saavutettu. Kaikkia ei ole tuhottu, kaikkia fasisteja ei ole tapettu”, Artemjev sanoi. Se, mitä [se] maa tekee, on saatava loppumaan. Tuhoaminen, rikkominen”.

Äidin huoli

Karelia.uutisportaalissa ilmestyi 19. huhtikuuta Dmitri Ižekovskin äidin Tatjana Lorvin haastattelu.

Siinä äiti väittää, että hänen poikansa oli otettu [armeijaan] vasta viime kesänä, eikä hänellä ollut aikomusta jäädä armeijaan sopimussotilaaksi. Tatjanan mukaan hän oli varma, että hänen poikansa oli varusmies [eikä sopimussotilas, vh].

– Ja menin sotilassyyttäjänvirastoon ja kirjoitin lausunnon sekä armeijan rekisteröinti- ja värväystoimistoon. Kukaan ei sanonut mitään. He pyysivät minua soittamaan vihjelinjalle. Ja on olemassa vakiolauseita. Viime aikoihin asti he kertoivat minulle, että hän oli varusmies. Kuinka he nyt kirjoittavat, että hän on sopimussotilas?

”En tiedä ketä uskoa”, äiti huokaa.

*

Kysymyksiä ilman vastauksia

PTZ Govorit´in ja Dailyn toimittajat pyysivät sotilaskomissaari Artemjevia kommentoimaan tätä tietoa. Sotilasosaston edustaja kuitenkin kieltäytyi kategorisesti tekemästä niin. Anna minun haudata ruumiit. Ja sitten kaikki nämä kysymykset ja niin edelleen… Sinä et ehkä ole uskovainen, mutta minä olen uskova”, vastasi Artemjev. – Seisot edessäni puhelimen kanssa (tarkoittaen äänittimen. – Auth), ja tässä ruumis makaa lähellä. No mitä sinä mainostat?

Toimittajat muistuttivat sotilaskomissaaria, että heidän tehtävänsä on tiedottaa yleisölle, ja jos vainaja todella oli varusmies, kansalaisilla on oikeus tietää tämä. – ”En usko. Tämä on epävakautta”, sotilaskomissaari vastasi. Sen jälkeen hän neuvoi toimittajia ”kasvamaan aikuiseksi” ja olemaan käyttämättä väärin tiedonsaantioikeutta. Andrei Artemiev ei kommentoinut.

*

Venäjän presidentti Vladimir Putin palkitsi Karjalan taistelijat ”Rohkeuden ritarikunnan” kunniamerkillä postuumisti, siis kuoleman jälkeen.

Dmitri Izhekovsky ja Timofey Petukhov haudattiin Sulazhgorin (Suolusmäen) sotilashautausmaalle. Viimeisellä matkallaan heidät kuljetettiin Venäjän lippun koristamissa arkuissa.

Suolusmäellä kajahtivat nuorten sotilaiden kunnialaukaukset.

Link: PTZ-Govorit; 19.4.2022; Петрозаводск простился с погибшими на Украине бойцами | Петрозаводск ГОВОРИТ | Газета ”Петрозаводск” online | Новости Петрозаводска и Карелии (ptzgovorit.ru)

 

Huomaa: Suolusmäki on yksi Petroskoin kaupunginosista. Se sijaitsee samannimisen mäen luona kaupungin länsiosassa. Suolusmäen kylä mainitaan ensimmäisen kerran vuonna 1679. Nimitys perustunee saamelaiseen suolo ’saari’ -sanaan.Wikipedia

Tuntematonta sotilasta katsoneet muistavat stm Viirilän huudon:

– Hei karjut! Petrosavoski täällä loistelee isänmaan aamunkoitossa.

*

Miesten kohtaloista kerrotaan tämän linkin takana lauantaina 16.4.2022:

”Karavannyn kylässä 10. huhtikuuta he hyvästelivät Leonid Mironovia. Mies oli 22-vuotias. Hän kuoli 12. maaliskuuta erikoisoperaation aikana Ukrainassa. Hänelle myönnettiin postuumisti Rohkeuden ritarikunta. Leonidista jäivät hänen äitinsä, sisarensa ja vaimonsa. Niin nuorena tytöstä tuli leski.

Denis Iksanov haudattiin Saraktashin alueelle 12. huhtikuuta. Hänen kuolemansa oli valtava isku sukulaisille, ystäville ja tuttaville.

Päivää aiemmin Buguruslanin hallinto puhui 28-vuotiaan ylikersantin Taras Lykovin kuolemasta. Nuoruudessaan mies opiskeli hyvin ja rakasti myös urheilua. He jättivät hänelle hyvästit 15. huhtikuuta. Hänelle myönnettiin postuumisti Rohkeuden ritarikunnan mitali[?].

Vaikuttaa siltä, ​​että koko elämä on edessä, mutta se voi päättyä niin yllättäen… Orenburgin Moskovsky Komsomoletsin toimittajat esittävät vilpittömän osanottonsa uhrien omaisille ja ystäville.”

Link: портала Orenday > Orenburg Moskovsky Komsomolets – В Саракташском, Оренбургском и Бугурусланском районах простились с погибшими на Украине военнослужащими – МК Оренбург (mk.ru)

*

Maanantaina 18.4.2022 – meikäläisittäin II pääsiäispäivänä – Petroskoissa vietettiin sotilasmuistojen päivää:

Maanantaina Petroskoin Kirovin aukiolla pidettiin mielenosoitus-konsertti Ruhtinas Aleksanteri Nevskin sotilaiden voiton kunniaksi Liivinmaan ritarikunnan ritareista vuonna 1242 Peipsijärvellä.

Taistelun kunniaksi 18. huhtikuuta vietetään Venäjän sotilaallisen kunnian päivää. Tapahtuma pidettiin Pskoin Sotilaskunnian monumentin aukiolla. Muistojuhlallisuuksiin osallistui kansalaisaktivisteja, sotilaita, kansanedustajia, opiskelijoita, koululaisia ​​ja luovia ryhmiä. Osallistujat muistelivat Peipsin voittoa, vuoden 1812 sotaa ja suurta isänmaallista sotaa.

Ajankohtaiseen tilanteeseen liittyen Venäjän upseerien julkisen järjestön päällikkö Valeri Taborov korosti, että Donbasin erikoisoperaatioon osallistuvat Venäjän asevoimat tarvitsevat venäläisten tukea enemmän kuin koskaan.

Link: PTZ-Govorit, 18.4.2022: В Петрозаводске прошел митинг, посвященный Дню воинской славы России | Петрозаводск ГОВОРИТ | Газета ”Петрозаводск” online | Новости Петрозаводска и Карелии (ptzgovorit.ru)

*

>Petroskoissa on lakitoimisto joka tarjoaa oikeusapua sitä tarvitseville nuorille asevelvollisille:

В Петрозаводске прошел митинг, посвященный Дню воинской славы России | Петрозаводск ГОВОРИТ | Газета ”Петрозаводск” online | Новости Петрозаводска и Карелии (ptzgovorit.ru)

*

Petroskoissa kunnioitettiin keskitysleirien vankien muistoa 11.4.

Karjalan pääkaupungin näyttäväksi rakennetulla Pskin hautausmaalla leirivankien muistomerkillä vietettiin eilen kukkienlaskutilaisuutta.

Hautausmaa vattiin vuonna 2017.  Жители Петрозаводска почтили память узников фашистских концлагерей | Петрозаводск ГОВОРИТ | Газета ”Петрозаводск” online | Новости Петрозаводска и Карелии (ptzgovorit.ru)

*

Petroskoi kuuluu niihin kaupunkeihin kautta federaation, jonne on luotu ns. ”presidentin kadettikoulun” yksi koulutusyksikkö. Oppilaiden rekrytointi on parhaillaan menossa. Jokunen vuosi sitten satuin lukuvuoden päättäjäispäiväksi kaupunkiin ja siisteihin koulupukuihin sonnustautuneiden siviili-opiskelijoiden ohella katukuvassa näkyi runsaasti kevättä kokevia Petroskoin kadettikoulun nuoria kadetteja: В Кадетском училище Петрозаводска идет набор воспитанников | Петрозаводск ГОВОРИТ | Газета ”Петрозаводск” online | Новости Петрозаводска и Карелии (ptzgovorit.ru)

*

Pyhän Yrjön nauhan häpäisemisestä ehdotettiin rankaisemista;

Valtion Duuma ehdotti nauhan rinnastamistaa sotilaallisen kunnian symboleihin.

За осквернение георгиевской ленточки предложили наказывать | Новости Петрозаводска – БезФормата (bezformata.com)

*

Moldovassa paine tuntuu. Maa on kieltänyt Yrjön nauhan käytön. В Молдавии официально запрещена георгиевская ленточка | Петрозаводск ГОВОРИТ | Газета ”Петрозаводск” online | Новости Петрозаводска и Карелии (ptzgovorit.ru)

*

+3
veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu