Kremlin pato vuotaa jo: Mitä Putin tekee seuraavaksi?

Jotain on tapahtunut.  Pato tihkuu jo.

Mutta onko se padotun ajan loppu? Vai patoamattoman ajan alku?

Viime päivät ovat tehneet ajankohtaisemmiksi kuin koskaan, sitten 80 vuoden takaisen reaalitilanteen, Churchillin tilanneanalyysi kuuluu näin: ”– – tämä ei ole loppu. Se ei ole edes lopun alku. Mutta se on, ehkä, alun loppu.” Pääministeri Winston Churchill sanoi nämä sanat puheessaan 10.11.1942, kun Saksa oli kärsinyt ensimmäisen tappionsa toisessa maailmansodassa.

Venäjän tuhoamishyökkäys Ukrainaan on kokenut jo aikaisemmin tappioita, mutta syyskuun 2022 tappiot perääntymisineen ja jälkirumineen saattaa olla lopun alku.

*

Terrorisen vaientamisen aika päättyy?

Selvää kuitenkin nyt jo on, että se on alun loppu: pato vuotaa jo!  Kovakätisen sensuurin pato.  Tämä ei enää voi olla vain jokin yksittäinen koepallo, jossa tähystetään pettureita.  Ei enää myöskään kovaksi kohonneen paineen ”hallittu tasauskeino”, jollaiseksi tätä on arveltu.  Se olisi voinut olla sellainen, joskin hieman liian sofistikoitu Kremlin käyttämäksi.

Mutta nyt nämä kaupunginosavaltuutettujen ja varavaltuutettujen ja kansalaisvaltuutettujen protestit eivät enää voi olla hallinnon syöttöjä, vaan aitoja ilmaisuja.

Nyt meillä on mielenkiintoiset ajat.

Olen näissä blogeissa vuosien varrella pyrkinyt ennakoimaan ja päättelemään vastausta mielenkiintoiseen kysymykseen:

Mitä Putin tekee seuraavaksi?

Olen monien muidenkin tapaan havainnut jo aikaa sitten: mahdoton arvata, koska yllättävä ja maksimaalisia riskejä ottava mies. Toimet eivät mahdu normaalin logiikan eikä länsimaisen rationaalisuuden haarukkaan.

Siksi mielenkiintoisin kysymys 22 vuoteen:

Mitä Putin tekee seuraavaksi?

Mitä Venäjä tekee seuraavaksi?

Mitä Venäjällä tapahtuu seuraavaksi?

Jokerikysymys: kun actori muuttuu objektiksi, mitä silloin tapahtuu?

Miten Putinin käy?  Miten Venäjän?

*

Eurooppa on Venäjän Panttivanki.

Saksa on Venäjän panttivanki.

Suomi on Saksan panttivanki.

*

Venäjällä on varsinainen seittien herra.
Tuore Maikkarin uutinen:
”Suomeen muuttanut pietarilainen kaupunginvaltuutettu on yksi Putinin eroa vaativista poliitikoista, kertoo ruotsalaislehti Aftonbladet.

Tyytymättömyys Venäjän toimiin Ukrainassa kasvaa nyt myös Venäjällä. Paikallispoliitikot ympäri maata ovat allekirjoittaneet avoimen kirjeen, jossa vaaditaan presidentti Vladimir Putinin eroa. Tähän mennessä allekirjoituksia on 70.

Kirjeessä lukee: ”Me venäläiset paikallispoliitikot uskomme, että presidentti Vladimir Vladimirovitsh Putinin toimet vahingoittavat Venäjän ja sen kansalaisten tulevaisuutta. Vaadimme, että Vladimir Putin jättää Venäjän presidentin viran.”
Link: https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/other/ven%C3%A4l%C3%A4iset-paikallispoliitikot-vaativat-putinin-eroa-protestia-johdetaan-suomesta-k%C3%A4sin-kiitos-rohkeudestanne/ar-AA11Z9MO?ocid=msedgntp&cvid=4cb76f5a3906402bb0655dbfdb0b8372

+4
veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu