Liberalistis-minoristisen sosialidemokratian umpikuja

Taistelevalla sosialidemokratialla on meidän aikanamme suuri historiallinen tehtävä ja kutsumus.

Näyttää pahasti siltä, että nykyaikainen reformistinen demokraattinen yhteenvastuun ja oikeudenmukaisuuden joukkoliike, yhteiskunnallisen rakennustyö sankari, sosialidemokratia, on tyyten menettänyt puhtinsa, ja eksynyt identiteettipolitiikan oudoille hämärpoluille.
*
Tämä elävän voiman ja elinvoiman hukkaus näkyy kenties alastomimmillan Yhdysvaltain presidentinvaalien asetelmassa.

Amerikan ”demareilla”, jotka aatteellis-historiallisesti ovat toki etäällä ruotsalais-suomalaisen kansakodin muurarimiesten linjoista, mutta ovat aikojen kuluessa monia kertija edustaneet järjen ja toivon ääntä Atlantintakaisessa todellisuudessa, on pallo kateissa pahemman kerran.

”Yhdysvalloissa demokraattien esivaali on muistuttanut eläkeläisiltaa, kun äänessä ovat olleet Bernie Sanders, 73, Joe Biden, 77, ja Elizabeth Warren, 70”, kirjoittaa Saarikoski tämä aamuna (HS 28.11.2019).

Gerontologia rulettaa!
*
Saskan yläkerta kiteyttää viestinsä otskkkoonsa näin:
”Homo voi olla persu ja musta tykätä Trumpista”.

Saarikoski toteaa:
”Takavuosina vasemmistopuolueiden ydinkannatus tuli työläisiltä ja vähätuloisilta” ja

”Politiikka vetosi suuriin joukkoihin, koska se korosti ihmisten yhteisiä etuja, ei heidän erojaan”.
*
”Nyt vasemmisto on muuttunut.
Taloudellinen epätasa-arvo on ohjelmissa mukana, mutta sen rinnalle ja ohi ovat nousseet muut yhteiskunnalliset erot, kuten sukupuoli, etninen tausta tai seksuaali-identiteetti.

Uuden identiteettipolitiikan idea on, että ei tavoin sorretut alkaisivat ajatella olevansa samalla puolella ja yhdistäisivät voimansa”, Saarikoski kirjoittaa.
*
”Sateenkaaripolitiikka on kaunis illuusio, joka perustuu ajatusharhaan, että ihmiset määrittelevät itsensä vain yhden asian eli vähemmistöasemansa mukaan.”
Näin siis Saska tänään anuvarhain.

Hän viittaa lopuksi Obamaan:
”Obama on yrittänyt omilleen järkeä. Entisen presidentin mukaan liian monet kuvittelevat nyt parantavansa maailmaa jakelemalla kenttätuomioita Twitterissä.
”Maailma on sekava ja ristiriitainen. Hyviä asioita tekevillä ihmisillä on omat puutteensa”, Obama muistutti lokakuussa.”
Näin kirjoitti Saska Saarikoski.
*
Saska taisi tehdä aamun hyvän työn!
Kiitos.
*

veikkohuuska

historianharrastaja, tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu