Miksi Pirha sulkee hyvintoimivan Ikaalisten vuodeosaston kesäkuuhun 2024 mennessä?

Miten ”hyvinvointialueesta” muodostetaan pahoinvointialue

Ihan vain tiedoksi mitä maakunnassa puhutaan.

Suositun ”Avointa keskustelua Ikaalisista” fb-kanavan moderaattorin avaus:

Järjettömintä, mitä Ikaalisissa on koskaan tapahtunut. Ratkaisu varmaan pelkästään – tulosyksikkö -Pirhan kannalta katsottuna taloudellisesti perusteltu – mutta kokonaiskustannusten ja Ikaalisten elinvoiman kannalta katsottuna järjenvastainen.

Kyse on Ikaalisten hyvintoimivan Terveyskeskuksen vuodeosaston toimintakokonaisuuden sulkemisesta kesäkuuhun 2024 mennessä: Pirhan esitys: Ikaalisten vuodeosasto lakkautetaan kesäkuuhun mennessä – UutisOiva (oivaseutu.fi)

Terveydenhoitopalveluita tarvitsevat ohjataan kertoman mukaan Ylöjärvelle, jossa paikat sikäläisten toimijoiden mukaan ovat nyt täynnä – siis aivan samoin kuin Ikaalisissakin. Ties minne ja millä perusteilla täkäläiset sairaat ja palveluja kaipaavat tullaankaan ohjaamaan? Onko käytäväpaikkoja tiedossa vai ohjataanko suoraan ”kellarikerrokseen”?  Vakavia kysymyksiä ilmassa. Ja aivan ensimmäisenä: Miksi Pirkanmaan ”hyvinvointialue” ensimmäisenä on sulkemassa hyväkuntoiseksi remontoidun ja kiitetysti toimivan Ikaalisten vuodeosaston?

*

Oma kommenttini keskusteluun tänä aamuna:

”Koronapandemiasta tiedetään mitä alihoitoisuudesta seuraa. Viiveet hoitoonpääsyssä ja hoitojärjestelmästä putoaminen toimivat yhtä pahasti. Summana on eriarvoisuuden dramaattinen lisääntyminen: keskusten ulkopuolisia ja puolustuskyvyttömiä kyykytetään. Elinaikaodotteen hallinnollinen alentamisprojekti. Tämähän on varsin tietoinen rakenteellinen väestöteko. Missä nyt ovat ihmisoikeustorpeedot? Missä viipyy mr. Martin Scheinin? Hänhän tapaa loikata kehiin heti kun tulee kyse muukalaisista ja ”maanosanhalkipyöräilijöistä”..”

*

Linkki fb-sivusto ”Avointa keskustelua Ikaalisista”: Avointa keskustelua Ikaalisista | Järjettömintä, mitä Ikaalisissa on koskaan tapahtunut | Facebook

Avainsanat:

Pahoinvointialue

Hyvinvointialue

Martin Scheinin

veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu