Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Ihmisellä on jostakin syystä suuri hinku yrittää arvata, mitä seuraavaksi tapahtuu, vaikka varmasti antoisampaa olisi ymmärtää, mitä tähän mennessä on tapahtunut ja missä nyt mennään.

Näin kirjoitti tunnettu blogisti tänään, ja oli tietysti oikeassa.

Minä totesin vuodenvaihteessa, että suurin intohimoni on tietää, tapahtumien logiikkaa ymmärtämällä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Tietty hybris-kerroin tähän sisältyy, jo senkin takia, että niin paljon tapahtuu, ja koskaan ei tiedä, mikä tapahtumien virrasta oikeasti on merkityksellistä ja vaikuttavaa.

*

Jälkikäteen arvellen vaikeimmin ennakoitava tapahtuma tähän mennessä lähimenneisyydessä oli Macronin hupenevalta jäälautaltaan keksaisema Euroopan ”elpymisväline”, jota eri maat tässä kohdankin alkavat puimaan. Että siis mitä ne siinä ”neljän paidan yökähminnässään” todella päättivät. Seuratkaamme parlamentaarisen euroturneen käänteitä, niin valistumme siinäkin mielessä.

*

Tuon käsittelyn jälkeen usko unionistiseen kehitykseen joko vahvistuu tai laimenee, ihan sen mukaan  onko siitä, unionikiimasta, enää ruumeniakaan jäljellä tuon puiminnan jälkeen.

Mutta, kuten tässä on ollut jo pitkään selvää, on EKP valmistamassa – taas – uutta elvytyspakettia, velkakirjojen osto- ohjelmaa , jonka suuruudeksi arvellaan jo tutuksi käynyttä lukemaa, 750 mrd, tä tasaraha 1.000 miljardia, tai 1600 miljardia. Euron vaihtokurssin nousu 8 prosentin verran on yhtenä luonut lisätarvetta elvyttää, viikunanlehden,  kuruttaahan tuo ilmiö ihan oikeastikin jo merkittävässä määrin muutenkin takkuavaa vientiä, kaiken muun tahnaisuuden päälle.

Sitten kun tämä pian koittava elvytysrundi on käyty, huomataan elvytyksen jälleen kohonneen aivan uudelle levelille.

Kuka enää tietää, välittää, miten paljon tätä väsynyttä maanosaa on jo on ”elvytetty”!

*

Mitä on sen jälkeen enää varsinainen ”elpymisväline”, kun muu finanssioperointi on jo moninkertaisesti holvannut tätä menoa?

Pikku kiusaraha, jonka merkitys kokonaiskisassa nollautuu kiihtyvässä tahdissa. Käsiraha, jonka yhteydet kotonaan ja elpymiseen ovat alkujaan heikot, ja nyt muuttuneet pelkäksi virtuaalisumeeksi.

Niinpä koukku näkyy selvemmin.

Ja mikä se ”elpymisvälineen” koukku on? Se on huonosti peitelty vetokoukku federaatiojunan viimeisen vaunun peruskoukku!

Kiinni on ja pysyy. Ellei..?

*

Elvytyksen panosten suhde niillä aikaansaatuun tulokseen? Missä on tutkimustieto tästä olennaisluvusta? Se loistaa poissaolollaan.

Suhdeluvut ovat jo aikaa eronneet. Siis irtautuneet todellisuudesta.

Tässä mielettömyyden sirkuksessa ei enää voi perustella oikein mitään järjellä, logiikalla, vastuulla.

Kaikki tapahtuu omavetoisella hyökkäyksellä, jota mikään ei johda, eikä perustele.

Ne, joiden pitäisi olla vastuussa teoistaan ja niihin liittyvistä ratkaisuista julistavat suoraan ja avoimesti, ennakoiva vastuuvapaus mielessään, sysäävät vastuun markkinamekanismin autonomiselle oikkuilulle.

Taivas suojelevat kätensä Euroopan ylle laskekoon.

 

 

veikkohuuska

historianharrastaja, tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu