Miten media menetti uskonsa Marinin hallitukseen?
Ohut punainen viiva on ylittynyt – miten media menetti uskonsa Marinin hallitukseen
*
Valitettavasti minun on todettava, että kun ek-vaalien jälkeen 2019 kuulin mitkä eduskuntaryhmät muodostavat hallituksen, että oho. Kun luin Rinteen hallitusohjelman jouduin toteamaan: Hawaijipaitahallitus, ei tule mitään. Paitsi: Ongelmat tulevat varmasti kuin Parkanon juna.
*
Mistä tietää, että Suomen Media on painanut peukalon alas Marinille?
Siitä, että eräs pääkirjoittaja kirjoittaa, kuten kirjoitti lauantaina 27.3.2021.
Arvostettu ja harkintakyvystään tunnettu pääkirjoittaja kirjoitti: (mm)
”Sanna Marinin hallituksen tärkein strateginen työkalu on opportunismi”.
*
”Suosiota kasvattanut menetelmä on: odotetaan, kunnes julkisuudessa nousee omien kannattajien voimakas toive tai sopiva yleinen mielipide, ja sen jälkeen tehdään, kuten Kansanradiossa toivotaan.”
*
”Ministeri Krista Kiurun mitään ymmärrystä läpäisemätön horina ja virastojen ristiriitaiset viestit peittävät alleen sen, että valtio ei ole edes pystynyt nimeämään ymmärrettävästi pandemian asteita. Kuinka moni osaa erehtymättä sanoa, kumpi on pahempi: kiihtymisvaihe vai leviämisvaihe? Aivan, lievemmältä kuulostava leviämisvaihe on se pahempi, ja pahimmalta tasolta siirrytään epidemian hidastuessa – kiihtymisvaiheeseen.”
*
”Leikkaukset eivät tunnu miellyttäviltä, joten kestävyysvajeeseen reagoidaan panemalla lisää käyttömenoihin”.
*
”Työllisyyttä ei hoideta huolehtimalla kannustavuudesta ja yritysten toimintaedellytyksistä vaan työllistämällä ja kansalaisten verorahaa käyttämällä.”
*
”Kun UPM sulkee Jämsässä Kaipolan paperitehtaan, sen jälkeen haukutaan UPM ja jaetaan tukena lisää rahaa.”
*
”Lainarahalla voi pysytellä hyvän sään johtamisessa ainakin seuraaviin vaaleihin.”
*
Johtamisessa tärkeää olisi pakottomuus eli ennalta tekeminen. Kunnallisvaalit siirrettiin vasta viime hetkellä ja altistettiin koko prosessi spekulaatiolle, joka murentaa luottamusta demokratiaan.”
*
”Liikkumisrajoitusten pöyristyttävän epämääräiseksi valmisteltu lakiesitys on vain ongelman osa.”
*
”Koska koronan ratkaisua ei voi ostaa velalla, näkyy johtamisen todellinen taso.”
*
Vastaus:
Kirjoittaja on Tampereella ilmestyvän Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu.
Jonkin verran Jussin sukuhistoriaa tietääkseni tuntevana olen varma, että jokin ratkaiseva kuppi on mennyt nurin, ennen kuin hän raaskii puhua noin painavasti Tampereen ensimmäisestä pääministeristä. Mutta paikallaan se on.
Hänen tekstinsä painoarvoa on omiaan kohottamaan se, että Aamulehti on nykyisin ikään kuin maan suurimman printtimedian ja mediajätin, Helsingin Sanomien, eräänlainen pikkusisko tai vähintäänkin kainalokaveri (ne julkaisevat nykyisin melkoisesti yhteisartikkeleita). Pääkirjoitus on yhä kummallakin ihan oma.
Media on painanut peukkunsa alas.
Tämä on raskas etappi ja kilometritolppa, eikä metafyysistä surua vähennä tippaakaan se, että ainakin minä tiesin, että jotain tämänkaltaista tulee pukkaamaan. Se oli niin tiukasti kirjoitettu paitsi hallitusohjelmaan myös paljon korkeammalle, nimittäin Siriuksen ja Otavan nurjalle puolelle. Se vain oli niin silmille käypää.
Nyt ei sovi käyttää tamperelaista Nopoloiden lanceeraamaan sanontaa: Ei tehdä tästä numeroo. Numero on jo seinällä.
Kukaan pääkirjoittaja ei kirjoita noin karusti, ellei ole lopen kyllästynyt ja viimeisenkin toivon kehityskyvystä menettänyt.
Kummallista tässä on, että noin raju analyysi pääkirjoituspastalla ei juurikaan herättänyt kohua, keskustelua, pohdintaa: Mitä on tapahtunut todella?
Se meni vähän kuin vesi vesilinnun niskasta.
Puoluetoimistoissa se kyllä pantiin pöytälaatikkoon, oletan.
Verenpaine siinä nousee, kun tuommoisen ”testamentin” saa aamupöytään.
Ilmoita asiaton viesti
Eipä tuota moni huomannut. Itse huomasin:
https://twitter.com/jpvuorela/status/1375607582132424710
Lehden tilaaja en ole.
Ilmoita asiaton viesti
Twiittini tykkääjäjoukossa Erkki Liikanen ei varmaan ketään yllätä, Matti Mörttinen ehkä jonkun. Minua ei.
Ilmoita asiaton viesti
Erkki on reservissä. Olli ehti jo tavallaan ilmoittautua vuoden 2024 olympialaisiin tarjolle. Ottaen huomioon keskustan ja demarien kannatuseron ja sen, että Erkki on huomattavasti mediaseksikkäämpi ja korkeaprofiilisempi kuin ”keskeltä läpi”-Olli, niin en jättäisi ensinmainittua suinkaan ottamatta lukuun valmistautuessamme Saulin jälkeiseen Suomeen. Joten.. ”ei varmasti ketään yllätä”.
Siis tarkkailkaamme hyviä nostoja ja huomioita.
Ilmoita asiaton viesti
Löysäpäisestä sylikoirasta tuli sittenkin kunnon vahtikoira. Hyvä !
Ilmoita asiaton viesti
Marin ja hallitus jatkavat. Rakkikoirat räksyttävät.
Vaikuttaisi siltä, etteivät gallupit vieläkään äänestä.
Ilmoita asiaton viesti
Aamulehti on jäänyt pahasti iltapäivälehtien varjoon mitä tulee Marinin höykytykseen jota ne ovat harrastaneet siitä asti, kun Marin pm. pestin Rinteeltä peri ja siksi Jussi Tuuleensuu on pakotettu ulvomaan sutena susien joukossa jotta myös Aamulehti näkyvyyttä saisi.
Ilmoita asiaton viesti
Sanna Marin on kaunis.
Hänen kuvansa oli Voguessa.
Ilmoita asiaton viesti
Ja tuota kauneuttaan hän on yrittänyt monessa kohden balansoida ”kovan ja jämäkän” toimintatavan kautta, mikä tällä kertaa meni överiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Kuikan kommentissa oli kolme tykkäjää ja kun minä panin sinne neljännen, niin häipyivät kaikki nollille? 😓🐣
Ilmoita asiaton viesti
Kauniit naiset on vitsaus vasemmiston politiikassa, Alexandria Ocasio-Cortes jenkkivastine Atlantin takana.
Ilmoita asiaton viesti
Hänkin on useimmiten oikeassa. Tuleva presidentti.
Ilmoita asiaton viesti
Ei voi olla oikeassa jos on vasemmassa.
Ilmoita asiaton viesti
Jotkut toimittajat eivät ole uskossaan punavihervasemmiston täyspuudeleita.
Toivoa siis vielä on.
Media on se, joka tekee pääministereitä ja presidenttejä. Rupert Murdoch oli tiettävästi se taho, joka päätti aiemmin monista presidenteistä, pääministereistä ja kun päätettiin Britannian ero Unionista.
Ei siis ole suuri ihme, että median omistukset kiinnostavat rahapiirejä.
Ilmoita asiaton viesti
Missä vaiheessa media on nykyiseen halitukseen luottanut? Miten se on voinut menettää luottamuksensa hallitukseen, jota se on ainoastaan kampittanut?
Ilmoita asiaton viesti
Jos Heinosen näkemys pitää paikkansa, että media on ainoastaan kampittanut nykyhallitusta, ovatpahan olleet kaukaa viisaita.
X
Ilmoita asiaton viesti
Time ja Vogue sensijaan eivät.
Ilmoita asiaton viesti
Olen useista asioista Viljon kanssa samaa mieltä, mutta en ole havainnut moista johdonmukaista kampitusta. Sanna Marin on kokemattomista nuorison edustajista ehkä parhaasta päästä pääministerin pallille, mutta se ei vielä riitä.
Ilmoita asiaton viesti
Tästähän on tehty tutkimus jossa vertailtiin Sipilän ja Marinin hallituksiin kohdistettu kritiikki ja kyllä, Heinon on oikeassa Marin on ollut voimakkaan kritiikin kohteena heti alusta alkaen ja eritoten tässä ovat kunnostautuneet molemmat iltapäivälehdet kärkinään IS:n Timo Haapala ja IL:n Mika Koskinen.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, Time on sentään ulkomaalainen maailmanluokan lehti.
Ilmoita asiaton viesti
Edellisen hallituksen aikana sentään media käynnisti kunnon ajojahdin joka taisi huipentua pääministerin pipoon. Kyllä nykyministereistäkin tutkittavaa löytyisi mutta ovat muutamaa kolumnistia lukuunottamatta toimittajien kanssa saman punaviherideologian edustajia.
Ilmoita asiaton viesti
Jos hallitus olisi hoitanut homman niin kuin olisi besserwissereiden mielestä pitänyt, niin korona ei olisi koskaan Suomeen tullutkaan, vaan ohittanut meidät kaukaa …
Meillä oli huono hallitus myös Talvisodan aikana, kun jouduimme sotaan vaikka olisimme selvinneet kuin koira veräjästä luovuttamalla pari saarta Neuvostoliitolle. Näinhän meille besserwisserit kertovat …
Meillä oli huono hallitus myös Jatkosodan alla, koska liittouduimme Saksan kanssa vaikka meidän olisi pitänyt olla vain niin kuin mitään sotaa ei ympärillämme olisi ollutkaan. Neuvostoliitto olisi palauttanut meille valloittamansa alueet, maksanut reilut sotakorvaukset ja antanut vielä aimo siivun Itä-Karjalaa kiitokseksi siitä että olimme niin reiluja sitä kohtaan. Näin besserwisserit kertovat …
Tekevälle sattuu ja kukaan ei voi virheitä välttää. Päinvastoin kuin Veikko, minua ei pätkääkään hetkauta mitä mieltä jonkun lehden päätoimittaja on mistäkin asiasta. Toisien mandaattina on tehdä päätöksiä, toisten tehtävänä on sitten ruotia niitä.
Ilmoita asiaton viesti
Näinhän Sanna Marin taisi lausua Koronasta, että ei se koskaan tuile Suomeen. Kun sitten tuli niin teksti oli että ei tehdä tästä ”spektaakkelia”.
Marin on perusteellinen opportunisti jonka ainoa varsinainen tekeminen on oman uran ja imagon kehittäminen.
Ei voi muuta kuin olla samaa mieltä Veikko Huuskan kanssa.
Marin on jo ja tulee olemaan maan tähän saakka kallein pääministeri.
Marinin mukaan me olemme EU:ssa sen ytimessä. Onko paljoakaan uutisoitu siitä että Saksa, Ranska ja Italia ovat pitäneet kokousta EU:n elvytyspaketista, ei ollut Marin siellä ”kovassa ytimessä”.
Ilmoita asiaton viesti
Onko sellaisiakin, jotka uskovat, että olemme EUn kovassa ytimessä!!
Ilmoita asiaton viesti
Lipposesta alkaen olemme kuuluneet siihen. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Lipponen taisi luulla pääsevänsä komission puheenjohtajaksi ja myöhemmin pressaksi. Ei oikein mennyt putkeen. Olisi siinä vaiheessa viimeistään luullut kaikkien silmien avautuneen, vaan ei ehkä sitten kuitenkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Näinhän Sanna Marin taisi lausua Koronasta, että ei se koskaan tuile Suomeen
————————-
Taidat nyt sekoittaa Marinin Trumppiin. Hän väitti, että korona on pikku tauti joka häipyy itsestään sekä suositteli koronahoitoon desinfointi ainetta. No, USA:ssa on kuollut jo yli 550 000 koronaan. Mainitsen tämän siksi, koska tiedän sinun olevan kova Trump fani ja arvostelet ihmisiä ideologiasi, etkä tosi asioiden pohjalta.
Marin nimittäin ei ole sanonut, että korona ei tule Suomeen vaikka niin väitätkin.
Ilmoita asiaton viesti
Pääministeri Sanna Marin (sd.) totesi helmikuun lopulla 2020, että ” tautitapauksia tulee Suomessa olemaan, mutta ei erityisen laajasti.”
Jokainen koronapandemiaa seurannut kansalainen muistaa pääministerimme kuolemattomat lausunnot.
Pieleen meni tuokin ennustus.
Ilmoita asiaton viesti
Millä tavalla se meni pieleen? Tapauksia on vähemmän kuin käytännössä missään muualla Euroopassa.
Ilmoita asiaton viesti
Pitkäperjantain luvut Suomessa vuonna 2021 ovat karua luettavaa.
– 78672 varmistettua koronatartuntaa
– 846 koronakuolemaa
Ilmoita asiaton viesti
Joo… Koronaan kuolleet miljoonaa asukasta kohden:
Tshekki 2 496
Unkari 2 205
Belgia 1 982
Britannia 1 860
Italia 1 819
Yhdysvallat 1 704
Espanja 1 615
Brasilia 1 523
Ranska 1 468
Ruotsi 1 330
– – – – –
Suomi 153
Norja 123
Ilmoita asiaton viesti
Niin, toiseksi vähiten.
Samanaikaisesti olemme sijalla 26 kun lasketaan testatut / milj..
Ilmoita asiaton viesti
Eikä tule unohtaa huolellista valmistautumista :
Pääministeri Sanna Marin avasi hallituksen hybridistrategiaa, myös mallinnukset ja mittarit esillä perjantain tilannekatsausinfossa
Valtioneuvoston viestintäosasto 15.5.20
”Opimme koronaviruksesta koko ajan lisää, mutta vielä emme tarkkaan tunne sen käyttäytymistä. Emme esimerkiksi varmuudella tiedä, onko viruksella kausivaihtelua. On mahdollista, että kesäksi epidemia hiipuu ja taudin uusi aalto tulee syksyllä. Meidän on varauduttava myös siihen.”
Meni aika pieleen Marinin hurskasteleva juhlapuhe.
Tammikuussa -21 maahan lappoi edelleen täysin hallitsemattomasti väkeä. Mm ssa vierastyöläiset palasivat isoin joukoin joululomaltaan ja toivat myös koronan tullessaan, rajalla ei ollut PAKOLLISTA testausta ja valvontaa. Tautil levisi Turusta, Raumalta, ja Helsingistä.
Hallitus ei saanut rajoja vajaassa vuodessa kiinni. Tulos edellisestä näkyy syntyneistä tartuntatilastoizsa.
Marinin hallitus valmisteli, kokousti ja mokasi tukevasti.
Ilmoita asiaton viesti
No kun he eivät halunneet mitään spektaakkeleita järjestää.
Ilmoita asiaton viesti
Juurikin noin.
Pallohan on ihan oikeasti ollut hukassa ja sieltä alusta alkaen.
En tiedä, onko kysymys Marinin itsepäisyydestä, tyhmyydestä, kokemattomuudesta, vai ylimielisyydestä ?
Resurssipulasta torjuntatoimien johtaminen ei ainakaan ole olleet kiinni. Avustajien määrä on sadoissa ja työaikaa on rajattomasti. Hyvä myös muistaa, että ’ minun hallitukselle ’ ei tarjottu osaaminen ja apu kelvannut.
Samoin työrauha hallituksen johtamiselle on annettu. Ihan liiankin kanssa. Oppositio on kohteliaasti ollut aika hiljaa, eikä ole vetänyt Marinia kölin ali.
Huolimatta hallituksen tempoilevista ja epämääräisistä toimista saivat Suomen urheat kansalaiset viruksen leviämisen pysähtymään. 😄
Ilmoita asiaton viesti
Rantanen, Repo, Toivonen, Kuivanen, Hautala ja Anttila varmaan esittävät lähteen sille, missä Marin olisi lausunut, että korona ”ei tule Suomeen”.
Hallitus nimenomaan on välttänyt spektaakkelin tekemisen maailman parhaiten onnistuneista torjuntatoimista, mutta oikeistolehdistölle tämä ei tietenkään kelpaa, kun se elää spektaakkeleista.
Ilmoita asiaton viesti
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006432336.html
Tuollaista juttua vielä maaliskuussa, ”jos Suomeen tulisi epidemia….”
”Pääministeri Sanna Marin (sd) painottaa, että Suomessa on huolellisesti valmistauduttu koronaviruksen etenemiseen tammikuun alusta alkaen.
– Jos Suomeen tulisi epidemia, olemme varautuneet siihenkin. Hoitohenkilökuntamme on erittäin ammattitaitoista ja osaavaa. Viranomaiset ovat varautuneita.
– Olemme paremmissa asemissa kuin monet muut maat maailmassa, Marin totesi.”
Tottakai olemme paremmissa asemissa kuin tiheään asutut maat. Ja kun olemme vielä täällä periferiassa, yksi Euroopan harvimmin asutuista, jos ei peräti kaikkein harvimmin asuttu maa.
Tuota ehkä saamme kiittää siitä että epidemia ei ole levinnyt niin kuin muualla.
Hallituksella ei ole sen kanssa muuta tekemistä kuin että se ei tehnyt yhtään mitään.
Ilmoita asiaton viesti
Marin–Rantanen 6–0
Ilmoita asiaton viesti
Jäänyt näemmä toisille tuo levy päälle…Marinin tekemä vertaus koronasta pahimpana kriisinä sitten Toisen maailmansodan on lähinnä lapsellinen ja häpeällinen.
Toki se asettuu kohdalleen siinä, että kriisivalmius oli tässä tapauksessa jopa Talvisotaa surkeampi. Tästä Marin oli tietenkin jo helmikuussa 2020 täysin eri mieltä.
”Suomessa epidemioihin on varauduttu huolellisesti ja suunnitelmallisesti, ja lainsäädäntömme on ajantasalla.” (pääministeri Marin 27.2.2020)
https://valtioneuvosto.fi/-/10616/paaministerin-ilmoitus-suomen-varautumisesta-koronaviruksen-mahdolliseen-leviamiseen
Ilmoita asiaton viesti
Jatkan epidemioihin varautumisesta Suomessa>;
Toisaalla blogistossa jo aikaa sitten olen erillisissä blogeissa todennut sen karun seikan, että Suomi epäonnistui kutakuinkin täydellisesti pandemioihin varautumisessa, niin koko 2000-luvun ajan, kuin sikainfluenssan jälkeenkin.
Kansallisissa uhka-arvioissa ja katastrofi-listauksissa pandemia yleensä esiintyi TOP-10:ssä, ja jopa TOP 5:ssä, mutta aina jonkinlaisena flunssa-tapauksena tai terroritekona tms. Kun pandemia-historia vuosikymmenten ja vuosisatojen ajalta edellytti aivan mittakaavaltaan erilaisten valmiuksien hahmottamista ja järjestämistä.
Mutta saman virheen teki koko Eurooppa, muusta maailmasta puhumattakaan. Voidaan siis puhua omanlaisestaan ”systeemivirheestä”, jossa ei lainkaan tajuttu yhtenä tämänkaltaista kulkutautia, joka nykymaailmassa leviää ja mitä mahdollisimmin vielä nyt nähdyllä tavalla hankalassa muodossa.
Voi vain ihmetellä, miten kaikkien skenaarionikkareiden silmät olivat niin sokeat näkemään näinkin ilmeisen uhkan olemassaoloa. Vai hiljennettiinkö yhdenmelisten voimalla varoittajien äänet? Suomessakin on sentään 1900-luvulta kahtena huippuna espanjantauti ja 57-58 vuosien aasialainen (jonka meikäläinenkin melkein henkensä menettäen ehti sairastaa): historian lyhyelläkin oppimäärällä olisi tuollainen jo elinaikanamme ilmaantunut viheliäisyys pitänyt huomioida.
Mitä tulee kokonaisvaarallisuuteen, niin kuolinluvut ovat vain yksi indikaattori, ja niissäkin on todentamisongelma. Tunnetaan arvio, jonka mukaan aasialaiseen kuoli Suomessa 1300 henkilöä. Missään en ole löytänyt tarkempaa analyysia ja tapausarviointia, joka kertoisi, miten tuohon lukuun päädyttiin, siis muutoinkin kuin vain ”arviolaskelmana”. Viisikymmentäluvun lopun Suomessa elettiin todellakin aivan eri maailmassa, kuin nyt 2020-luvulla; terveydenhoitojärjelmä ja kuolinsyymäärittelyt olivat aivan eri tasolla. Koulut pyörivät täysillä eikä työpaikkoja ja palveluntarjoajia suljettu. Ainoat (likipitäen) suljetut paikat olivat koulut, joissa luokan oppilaat olivat vähiinpäin kaikki sairastuneet..
Vielä voi huomioida, että tällä menolla nuo aasialaisen kuolinluvut (n. 1300) ”saavutetaan” ja ylitetäänkin vielä ennen juhannusta 2021, joten kyllähän tämä yleisvaarallisena tautina (korona) on selvästi vaarallisempi kuin 1957-1958 maailmalla ja meillä raivonnut aasialainen.
Jää vain arveltavaksi, minkälaiset olisivat muodostuneet 2020-2021 koronan kuolinluvut noilla 1957-1958 aasialaisen ”torjuntakeinoilla”, joita ei juurikaan ollut.
Vertailu on tietysti monessakin mielessä ”mahdotonta”, koska taudin kuolemanvaarallisuuden tarkastelussa tulee huomioida kansanterveyden yleinen kohoaminen, koko terveydenhuoltojärjestelmän kehittyneisyys, hyvinvointiyhteiskunnan kaikkinaiset torjunta- ja hoitomenetelmät massiivisuudessaan, lääke- ja hoitomenetelmien kehitys, rokotteet, tiedotus ja asiaan panostaminen etc. Yksittäisen ihmisen arvon nousu! Näitä peilatessa yhteiskunnan kehittyneisyys alkaa havainnollistua erittäin konkreettisessa muodossa!
Noista viimemainituista havainnollinen esimerkki: kun etsii vuosien 1958 ja 1959 Mitä-Missä-Millon -kansalaisen vuosikirjoista artikkeleita ja mainintoja Aasialaisesta influenssapandemiasta – niitä ei löydy.
Ei se ollut virkeän vuosikirjan laatijoiden havaintohorisontissa maininnan eikä huomion arvoinen! Silloisin menetelmin määritelmällisesti influenssapandemiaan kuolleiden määrä 1.300.
Ilmoita asiaton viesti
Max, mikä levy jäänyt päälle?
Jatkosodassa kuoli neljä läheistä sukulaistani, molemmat isän puolen isovanhempani Simolan pommituksessa, setäni kolmekuukautisena evakkomatkalla ja enoni rintamalla partiossa tarkka-ampujan luotiin, ruumista ei pystytty hakemaan pois. Koronaan ei ole toistaiseksi kuollut kukaan läheiseni. Niin että kyllä minä tiedän eron toisen maailmansodan ja tämän koronaepidemian välillä!
Kritiikkini koski turhanpäiväistä besserwisseröintiä, ikävää, että sinäkin olet älykkäänä ja sivistyneenä ihmisenä liittynyt tuohon joukkoon.
Ilmoita asiaton viesti
Jaahas, en edes ryhdy luettelemaan äitini ja isäni henkilökohtaisia menetyksiä sodissa, koska niistä ei nyt ole kysymys. Siellä vertaillaan useammankin henkilön toimesta näitä asioita, Toista maailmansotaa ja koronaa keskenään ja minusta se retoriikka on häpeällistä.
Kysymys on Marinin aivan käsittämättömän typerästä, epäkypsästä, lapsellisesta ja HISTORIATTOMASTA vertauksesta, ei siitä, kenen suvun menetykset olivat suurimmat.
Kun tuollaiset lapsukaiset leikkivät vakavilla asioilla, on aivan oikein miettiä, mihin heidän kykynsä riittävät. 12 vuotta hallintotieteiden tutkintoon, ei todellakaan osoita mitään erityistä älykkyyttäkään.
Jos sinä haluat olla sitä mieltä, että asiat on hoidettu hyvin viimeisen, runsaan vuoden aikana, siitä vain. Minä en ole, mutta minun onneni on, että en asu ”maailman onnellisimmassa maassa” (jo neljättä vuotta peräkkäin onnellisin!).
Minä en tämän ikäisenä ja muualla asuvana enää joudu kärsimään tämän(kään) hallituksen toimista. Katsotaan näitä asioita joskus parin vuoden päästä uudelleen. Se tilinpäätös tulee olemaan hurja.
Ilmoita asiaton viesti
Max, ajattele miten onnellisessa asemassa me molemmat olemme. Minä voin asua Suomessa, jonka tunnen kotimaakseni ja jossa viihdyn, mitä nyt sitten lähinnä Amerikoissa matkailen. Sinä voit puolestasi asua Vietnamissa, missä käsittääkseni tunnet olosi kotoisaksi ja jossa myös kelit ovat koronatilanteen ohella Suomea paremmat. Win-win tilanne.
Ilmoita asiaton viesti
Täydellisesti naulan kantaan. Lisäksi saan edelleen harjoittaa työtäni, joka on minulle mieleistä. Tarkoitus ei ollut edes paljoa työskennellä täällä, lähinnä ”harrastaa”, mutta business partnerini painostuksesta hyväksytin Vietnamin hallituksella sertifikaattini.
Jos jotain jäi epäselväksi, niin tarkoitin, että tuollaisella lausunnolla Marin mielestäni häpäisee ne, jotka uhrasivat kaikkensa maansa puolesta.
Tulee mieleen anekdootti ruotsinkieliseltä seudulta paikallisen palokunnan kesäjuhlilta. Juhlapuhujaksi joutui aivan yllättäen henkilö, joka ei ollut tietenkään valmistellut puhetta mitenkään. Hän takelteli ja toisteli, että tulipalojen sammuttaminen vaatii palomiehiltä ”rohkeutta, uhrimieltä, päättäväisyyttä ja kaikkea sellaista”.
Yleisön joukosta kuului huuto: ”Och lite vatten också!”
Ilmoita asiaton viesti
Hieno homma! Onnittelen vilpittömästi tuosta sertifikaatistasi ja uskon että voit ammattitaidollasi hyödyttää uutta asuinmaatasi, ehkäpä myös Suomea kauppasuhteiden kautta.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos, se on tarkoitus.
Ilmoita asiaton viesti
Kai Rinteen – Marinin hallituksistakin jää merkki historiaan.
50 miljardia euroa lisää julkista velkaa ja suuri määrä tekemättömiä päätöksiä ja uudistuksia talousongemaista tölkkiä potkien seuraavalle hallitukselle.
Demarit tulevat syyttämään taas tuhlatusta 4 vuodesta vain coronaa, sillä ainakin Marinin mukaan vika on aina muualla , eikä peilikuvassa.
Ai niin, ehtivätpä lisätä taas julkisia menoja miljardein euroin ilman pienintäkään talouskasvua sen ensimmäisen sentinkään vertaa.
Ilmoita asiaton viesti
Voi syyttä myös ilmastonmuutosta. Sillähän kaikki epäonnistumiset ja veronkorotukset perusteltiin ennen koronaa.
Ilmoita asiaton viesti
Tähdennän vielä, että mielenkiintoinen piirre AL:n pääkirjoituksessa nähdäkseni on se, että vaikka Aamulehti mainituilta osin onkin nyt kimpassa Helsingin Sanomien kanssa, se on tietoisesti kuitenkin ajanut Pirkanmaan maakunnallista näkemystä ja maakunnallisen lehden roolia, johon selvästikin on – kommenteissa viitattuihin Sanoma Oy:n muiden lehtien kriittisemmästä otteesta poiketen – kuulunut Tampereelta olevan pääministerin tietynlainen suojaaminen. Kovin räväköitä kritiikki-iskuja on mielestäni vältetty.
Mikä nyt sitten on muuttunut?
En alkuunkaan usko, että niin itsenäisen roolin kuin AL:n vastaava päätoimittaja lehdessä omaakin, tuo ”täyslaidallinen” olisi ollut ihan yksityisajattelua. Oletan ja luulen tietäväni, että näin radikaalit ”ämpärilliset” heitetään vain pidemmän harkinnan ja tietynlaisen yli-johdon taholta saadun ”luvan” jälkeen. Avainsanat tässä sitaatteihin laitettuina, koska käsitteet tässäkin yhteydessä tulee lukea hieman kirjaimellista tarkoitettaan avarammassa mielessä.
Ei päätoimittaja mitään lupalappuja johtokunnan kerroksesta saa eikä ota vastaan, mutta jotain pohdintaa siellä kuitenkin on. Jos ei ole, niin olisi kyllä mielenkiintoista päästä hieman valottamaan salaisuuden verhoa. Jos nimittäin vast. pt. ei ota eikä myöskään saa mitään osviittaa, niin hän on ennenpitkää entinen päätoimittaja. Näin se vain menee.
Onko sitten vaikute tullut lähempää, noin niinkuin maantieteellisesti, eli onko Tampereen elinkeinokerma ja hyväveliverkosto käynyt jutuilla? Päämedia ei koskaan ole täysiin riippumaton mainostajien ja liiketoimintakumppanien intresseistä ja puhunnasta.
Meidän huusholliin on Aamulehti tullut vuodesta 1963, kun me veljekset uhmasimme isäämme, jonka palvelussuhde-etuihin Porin Puuvilla oy/Finlayson oy:ltä kuului yhden päivälehden vuosikerta, valittavina oli Kansan Lehti ja Aamulehti, josta viimemainitusta isä oli kerran ärjäissyt, että ”porvarlehteä ei tähän huusholliin tule”. Sen jälkeen tuli molemmat, kunnes KL veti viimeisen horauksensa tuolla 1990-luvulla, vuosikymmenistä julmimmalla.
Helsingin Sanomia aloin tilata 1968 – primääristi sen vuoksi, kun Pentti Holappa, joka oli lapsuutensa elänyt Ikaalisten Luhalahdella, alkoi kirjoittaa sunnuntaisin ranskalaisvaikutteisia ajankohtais-kolumneja HS:iin: taskurahat riittivät vain sunnuntai-numeroihin, mutta sekin oli jo huimaava, avartava elämys, enkä sen jälkeen ole yhtään sunnuntaita elänyt ilman HeSa:ia – armeija-aikanakin Hennalassa ja Haminassa käpyttelin kaupungille kioskille ostamaan lehden, aina kuin se vain oli mahdollista! Viikottaiseen tilaukseen pääsin elokuussa 1972 kun aloin pitkäksi venähtäneen työhomman valtiolla. Sen jälkeen on ollut selkäpiitä karaisevaa nähdä Helsingin Sanomien nousu, Kansan Lehden kuolema, Aamulehden kehitys ja nyttemmin tämä kaamea media-ilmaston tulehdus, josta vähäisin ei ole kilpailevien lehtien avoliitto (Helsingin Sanomat & Aamulehti ym), jonka jatkosta käyn vaimoni kanssa tympeää kisaa siitä, kumman lopetamme: minä edustan tässä suhteessa jatkuvuutta ja olen luvannut itselleni ja Hänelle, että jos minusta riippuu, niin molemmat tulevat tähän huusholliin kaikkien muiden noin seitsemän lehden ohella!
Sitä arvioimme, miten kauan nykyiset otsikot pysyvät mainitun duon etusivuilla:
Ei ole vaikea ennustaa, että jokin syvempi symbioosi on edessä.
Olen arvioinut ja aikoja sitten:
Tuleeko tästä Helsingin Sanomien ja Aamulehden avoliitosta:
HELSINGIN LEHTI
vaiko mahdollisesti
AAMUSANOMAT
Ilmoita asiaton viesti
Tuskinpa Jussi on saanut ”luvan”, kyllä se on ollut määräys. Aamulehdellä on ollut vaiheensa, mutta loppu häämöttää.
Hesarin tilaajalle ja Ylen seuraajalle ei Pimeyden Äänenkannattajalla, Holapan termiä käyttääkseni, enää ole merkitystä. Paikallisuutiset näkee verkosta niin monella tavalla.
Ilmoita asiaton viesti
Minähän vain kysyn. En nyt ihan tältä istumalta usko mihinkään suoranaisiin käskyihin, mutta ounastelen hyvinkin tämän painoluokan linjauksissa toimituksellista neuvonpitoa. Ei tämänkaltaisia linjauksia tyhjän päältä tehdä.
Ilmoita asiaton viesti
Veikkaan että heräte on tullut demareiden omista riveistä. Selkään taputtelulla puukon kera on niissä riveissä pitkät perinteet.
Ilmoita asiaton viesti
Hän kirjoittaa: Media on painanut peukkunsa alas.
————
Minä kirjoitan. Mitenkään en puutu blogin aiheeseen vaan blogistin –satojen muitten lailla— tekemään yleistykseen.
Jälleen kerran. Media on Suomessa 4200 printtiä, zineä, radiokanavaa, TV kanavaa ym.
Enemmän kuin oikeastaan missään per capita.
–
Vastaapa minulla Veikko Huuska kysymykseeni.
Onko Tekniikan Maailma kääntänyt peukkunsa, entä AkuAnkka, entä Turun Tienoo, entä Koillismaa, entä MeNaiset, entä Koiramme – lehti, entä Vasabladet, entä…………………………………………….
Minä en kirjoita: historianharrastajat kieltävät holokaustin tai historianharrastajat uskovat maan olevan litteä. Joku niin tekee, mutta eivät kaikki.
ÄLÄ yleistä …teet monta ihmistä surulliseksi. Jos käytät lähdettä – kerro tarkoin lähteen tekijä tai tuottaja.
Ilmoita asiaton viesti
Viisastella aina saa, etenkin keskustelunavaukseksi tarkoitetuissa blogeissa.
Milloin olet kuullut Koiramme-lehden tai vaikkapa Avotakka-lehden ottavan kantaa yhteiskunnallisiin ja poliittisiin asioihin, noin niinkuin työkseen, ammatikseen?
Poliittisessa debatissa emme voi yliarvioida Helsingin Sanomien (Sanoma Oy) sananvallan merkitystä, faktisessa muodossa. Tietenkään unohtamatta näitä muita suurinpiirtein puusepän sormilla laskettavien ”mediatahojen” ohella tietysti.
Erilaisia tapauskohtaisia irtiottoja lukuunottamatta ei meillä nyt tässä määriteltyjen suurten mediatalojen hallitus-suhteissa nyt mitään kovin radikaalia ole ilmennyt, tietty kansallinen konsensuaalinen suhde siellä on vallinnut, vähän pitempäänkin kuin vain kuulisien sadan ensimmäisen päivän kuherruskausien jälkeen.
Ja ottaen nyt erikseen huomioon se viherpunerva häivähdys (!) joka HS:n linjassa on sokeankreetankin havaittavissa ollut, niin ihan vain indikaattorina kehoitan katsomaan ja puntaroimaan Sanoman messagen viitearvoa.
Ei HS ihan ensimmäisenä ole ollut kovin karhealla kädellä arvioimassa nykyhallituksen siis Marinin Sannan johtaman hallituksen kättentöitä.
Niinpä HS/AL-konkluusiossakin Jussin pääkirjoitus näyttäytyy maakuntalehden sivuilla, eikä suinkaan pääkaupunkilehden palstoilla. Mutta kun toimituksellisesti ja julkaisupolitiikaltaan yhtä ovat, niin on paikallaan vetää johtopäätöksiä koko yhtiön linjanmäärityksenä!
Eli kun puhumme median poliittisista – ja nimenomaittain puoluepoliittisista tilanteenmäärittelyistä, niin ei siinä koira- eikä takka-lehtiä huomioida, vaan painoarvoltaan keskeiset tahot, vai mitä?
Minulle niin tutusta kirjallisuusarvostelukäytännöstä voidaan tähän vetää rinnastus: Jos jotain kirjaa ei mainita Helsingin Sanomien sivuilla, niin ei sitä kirjaa ole olemassakaan, siis yleisön huomiokentän kannalta. Mutta kun HS noteeraa, niin silloin se on noteerattu:; ja jos Helsingin Sanomat vielä vetää näkyvät kritiikit (ihan sama plus vai miinus-merkkiset) niin silloin ”teos on tapetilla”, todella ja faktisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Joopa joo ja konsensuaalisuus sitä sun tätä.
Termi media tarkoittaa mediaa. Sinä käytät sitä ikäänkuin jokainen median osa olisi sinun vihakkisi. On valtava määrä printtiä ja zineä, jolla ei ole asiasi kanssa mitään tekemistä.
HS ja AL ei ole MEDIA vaan ne ovat yksittäisiä lehtiä toimien median sisässä..
Minä en viisastele, katso sen suhteen konsensuaaliseen peiliin kommenttisi suhteen.
Minua harmittaa median kimppuun käyminen yleistyksenä, joka hankaloittaa ja kaivaa maata jokaisen mediassa työskentelevät jalkojen alta – oli sitten Tekniikan Maailma tai joku vihakkiprinttisi.
Sinun mediakäsitteesi on 17 surkeaa ja epätarkkaa urheilukuvaasi Ikaalisten urheilijoiden facessa 2016,
Minun mediakäsitteeni on hei snadisti laajempi ja tiedän miten toivottoman surullisia kollegani ovat kaltaistesi hyökkäilyistä..kun siellä lopettamispaineissa ei muutenkaan helppoa ole.
Annan neuvon, jota et ota vastaan.. Kun siteeraat esimerkiksi Helsigin Sanomia, kirjoita että sitaatti on HS:stä, älä kirjoita että MEDIA sitä ja tätä, samaa toivovat tuhannet kollegani.
PS: Juttusi sitaattimäärä ylittää kirkaasti copyright rajoitteen, sitaatti ei saa olla koko juttu, sinulla se melkein on. Joku voisi tykätä kyttyrää noissa lehdissä. Ehdotan että kirjoitat itse omat juttusi.
Over and out.
( joka tarkoittaa, että hyödyttömään jankkaukseen en enempää osallistu)
Ilmoita asiaton viesti
Näkemyksesi tuli selväksi tuosta. Oliko sinulla jotain näkemystä itse aiheesta?
Voin kyllä tiedustella pt Jussi Tuulensuulta katsoiko hän tässä tapahtunen jonkin ylitsekäymisen.
Parempaa tuulta sinulle Pääsiäiseksi!
ps.
En mitenkään käynyt lehden/lehtien päälle, tunnen varsin kohtuuhyvin siellä vallitsevan tilanteen.
Ilmoita asiaton viesti
Jore Puusa, vaikka olenkin eri mieltä Veikko Huuskan kanssa hänen blogikirjoituksestaan, niin ylläoleva kommenttisi on törkeästi häntä halventava. Saisit viestisi paremmin perille asiallisemmalla kirjoitustyylillä.
Ilmoita asiaton viesti
törkeästi häntä halventava.
—————-
niinkö? ja missä kohdin?
ja jos on niin seura tekee kaltaisekseen. US;ssa muuta olekaan kuin törkeätä halventamista.
Mutta kuvailepa missä se minun on????
Ilmoita asiaton viesti
Vaikkapa se että ammattikuvaajana ilkut Huuskan amatöörinä ottamille valokuville. Tai että kehotat häntä kirjoittamaan itse omat juttunsa. Huuska on vuosien varrella tuonut esille monta mielenkiintoista aihetta esim. referoimalla laajasti arkistomateriaalia. Ei hän ole väittänyt niitä omiksi tuotoksikseen, vaan erottanut selkeästi omat kommenttinsa.
Ilmoita asiaton viesti
Jos julkaistut kuvat ovat käyttökelvottomia ja ns huonoja – niin ammattikuvaajana sanon siitä vaikka itse isä jumallle. mikä ihme siinä mättää aikana, jolloin amatöörit ovat tuhonneet koko lehtikuvauksen.
Omat jutut kannattaa kirjoittaa eikä lainata ohi copyrightsäännöksen muiden juttuja. Sitaattioikeuteen tutustu – äläkä minulle sen olemassaolosta urputa. Ao jutussa on lainaus suurempi kuin juttu, muista miehen jutuista en tiedä – joten en niistä kirjoita.
Tä’ssä kaksi faktaa, jos eivät sovi sinulle ei voi mirään. En puutu hänen henkilöönsä mitenkään kuten suurin osa äärioikeistolaisista puuttuu esim minuun kirjoittaessani yleisestä aiheesta.
Oliko muuta mutistavaa? Minun on vaikea sietää perusteetontä median loukkaamista ja yleistämistä media sitä media tätä.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä on ”mediakäsite”.
En tiedä. Googlasin: sain 111 vastetta. Missään niistä ei varsinaisesti selvitetä käsitteen sisältöä. Nettisanakirja ei tunnistanut ilmaisua ”mediakäsite”.
Lähinnä ymmärrettävästi siitä puhui Wiki.Metropolia.fi -sivusto, joka esittää: Kaksoisjulkaiseminen – Digitaalinen viestintä – Metropolia Confluence; https://wiki.metropolia.fi/display/digimedia/Kaksoisjulkaiseminen
”Kaksoisjulkaiseminen
• CSS:ssä on erityinen mediakäsite, joka mahdollistaa sivun erilaisen esittämisen eri tilanteissa (kuvaruutu, mobiili, paperi, dia, tv)”
*
Jään ymmälle.
Suositeltavaa tietysti on että alan erikoisasiantuntijatkin käyttäisivät yleiskielisissä yhteyksissä, kuten esim. blogeissa, yleiskieltä ja jos tarve käyttää ammattitermistöä, selittäisivät ne yleistajuisessa muodossa.
Ilmoita asiaton viesti
Käytin blogissa ilmaisua ”media”.
Sain varsin tiukkaa kritiikkiä ilmaisun käyttämisestä.
Tässä toimii vanha ohje:
Jos tulee kysymys termin sisällöstä, siis käsitteen merkityksestä, kannattaa vilkaista selitystekstejä.
Kuten esim. tämä alan teksti:
”Mitä on media?”
”Toisin sanoen media on siis varsin laaja käsite , [vahvennus vh:n] jolla voidaan asiayhteydestä riippuen tarkoittaa monia eri asioita. Mediaa ovat perinteisesti tuottaneet esimerkiksi journalistit ja tuottajat, mutta nykyään median kenttä on niin laaja, että kuka tahansa voi tuottaa sinne sisältöä. Todennäköisesti sinäkin olet ainakin joskus tuottanut mediaan sisältöä. Se voi olla esimerkiksi kuvan lataamista sosiaalisen median tilille, päivityksen tekemistä tai vaikkapa oman laulukappaleen lataamista omaan profiiliin. Myös toisen ihmisen mediatuotteen alla tapahtuva aktiviteetti on median tuottamista. Jos siis kommentoit vaikkapa ystäväsi kuvaa sosiaalisessa mediassa, tulet samalla myös itse tuottaneeksi sisältöä mediaan. Mediaa voidaan laajasti käyttää esimerkiksi vaikutuskeinona juuri sen kattavuuden vuoksi.”
Lähde: Invideo: Mitä tarkoittaa media; Mitä media on? Mitä tarkoittaa media? – invideo.fi ; http://invideo.fi/media-ja-uutiset/mita-tarkoittaa-media/
*
Ilmoita asiaton viesti
*
Kommentoija kirjoitti edellä:
”Sinun [VH] mediakäsitteesi on 17 surkeaa ja epätarkkaa urheilukuvaasi Ikaalisten urheilijoiden facessa 2016,”
En tiedä mikä on minun ”mediakäsitteeni”, vaikka olenkin Journalistiliiton jäsen ja kuunnellut mm Hemanuksen, Nordenstrengin, Sirkkasen etc luentoja. Minulla ei tietääkseni ole ”mediakaäsitettä”, mutta jos se on ”17 surkeaa ja epätarkkaa urheilukuvaa”, niin pohdin nyt ääneen, mitä se sen mukaan sitten voisi olla.
*
Kerron kuvasarjan taustasta:
Meillä oli yleisurheilukauden viimeiset kisat pikkukaupunkimme kotikentällä. Toimin useamman lajin toimitsijana.
Seuramme nuori pikajuoksija, vielä juniori-ikäinen, oli tuona kesänä 2016 tehnyt kansallisen läpimurron: hänestä oli tullut Suomen nopein mies, erinäisten vaikeuksien jälkeen. Häntä valmensivat hänen isänsä ja varsinaisesti tuolloin jo yhdeksättäkymmentään käyvä pikajuoksuguru, jonka tunsin jo 1950-luvulta, ja jonka pikajuoksuvalmennuksessa olin tovin aikaa ollut kestävyyspuolelta 1970-luvulla. Itseoppinut huippuvalmentaja, lajinsa paras.
Oli alkamassa miesten 200 metrin lähtö: juoksin tehtävieni parista kesken kaiken ottamaan kuvaa lähtövalmisteluista ja alkukaarteesta: kamerani oli vaatimaton Canon Ixus -pokkari, kätevästi verkkarien taskussa kulkeva. Sain lähtökuvat, mutta kaarrejuoksu jota varsinaisesti oli kuvaamassa epäonnistui, en pokkareineni pysynyt matkassa (olin aikaisemmin ottanut riittämiin etusuora- ja maaliintulokuvia).
Myöhemmin kun oli kuulapaikalla tuloskirjurina näin miten urheilija ja hänen valmentajansa poistuivat kauempana koteihinsa:
kaivoin pikavauhtia kameran pulpetista ja ehdin laukaista pari kuvaa:
hetki johon kiteytyi paljon, urheilija ja valmentaja poistuvat yhtäjalkaa kesän viimeisistä kisoista, ilta-auringon hohteessa..
Kuvatekstiksi olen kirjoittanut:
”Kausi 2016 oli sittenkin menestyksellinen, vaikka ongelmiakin oli. Ikaalisten työpari katsoo tulevaisuuteen. – Koivikossa hehkuvat torstain 8.9.2016 viimeiset auringonsäteet; ja ehkä jo hieman syksyn keltaistakin.”
Kuva (ja koko kuvasarja) näkyy tästä: Kuva albumissa Ikaalisten Syyskisat, 8.9.2016 – Google Kuvat; https://photos.google.com/share/AF1QipP7UGMurxtfHVGn9Z8zfFacup0g_g5qZ4NgBqJ52KKUdE6iDA81CjhfnRNdceyFsw/photo/AF1QipMsMcBIempzcioM6_-dAVZlFivTrV-8035KixhF?key=RV9NNzJrRjVYZ1VtSS1xVFJRZWxRTjAzZzV6aUpB
Juuri tuo näyttämöltäpoistumiskuva on elämäni paras. Voittajina.
Hienoa että kommentoija havaitsi sen.
En voi mitään sille, että hän pitää sitä yhtenä ”17 surkeasta ja epätarkasta” urheilukuvastani. Minulle tuo sarja on hieno ja tarkasti kesän ja hetken tunnot tallentava sarja. Se riittää.
Lähetin sen Ikaalisten Urheilijoiden sivuille muistoksi ja kunnioituksen osoitukseksi tuon urheilija-valmentaja -parin työstä, samalla se oli kiitos myös nuorukaisen perheväelle uskosta ja tuesta.
Parempaan en pystynyt, enkä usko että pystyisinkään, vaikka eläisin 100-vuotiaaksi, mitä en arvatenkaan tee. Mutta nuo hetket elävät mielessäni ja liikuttavat minua ja tiedän monia muitakin. Tämä yhä nuori juoksija teki vuosi sitten pitkän vammakierteen jälkeen come backin ja palasi jo 2020 hallikaudella maamme nopeimmaksi (3 SM). Voitot ovat kohokohtia, mutta tie ja ponnistelu, siinä osoitettu usko ja sinnikkyys, ovat ehkä kuitenkin mielenkiintoisinta.
Kaikessa vajavaisuudessani ja typeryydessäni olen ylpeä ja iloinen noista kuvista. Siitä että otin ne kerran.
*
Ilmoita asiaton viesti
Tunteisiin vetoava selitys.Samaan aikaan viisi – seitsemän vuotta alaa opiskelleet kymmenen v uotta keikkaa tehneet ammattilaiset ajavat taksia mediavihan ja amatöörien ilmaiskuvien keskellä.
Nämä keskustelut olen käynyt satoja kertoja. Aivan turhaan. Media sitä ja media tätä, kaikki 4200 median osasta ovat sama asia tälle henkilölle niinkuin kaikille muillekin. Media sitä media tätä.
Ilmoita asiaton viesti
Tässäkin tulee aika kovaa ”lekaa” puolueen sisältä.
US/Markku Huusko, 1.4.2021; https://www.uusisuomi.fi/uutiset/helsingin-nasima-razmyar-antaa-palaa-sanna-marinin-hallitukselle-rokotusjarjestyksesta-aivan-jarjetonta-vatulointia-ja-kaikkien-epaonnistuminen/dbfb9fb3-ec66-4635-8521-0d24098da48a
”Helsingin Nasima Razmyar antaa palaa Sanna Marinin hallitukselle rokotusjärjestyksestä: ”Aivan järjetöntä – Vatulointia ja kaikkien epäonnistuminen” ”
Siis kissa pöydälle:
sössikö pääministeri Helsingin pormestarin paikan demareilta?
Ilmoita asiaton viesti
Professori Ylellä: Sanna Marinia uhkaa Juha Sipilän ja Alexander Stubbin kohtalo – ”Yhtäkkiä putoaa raskaasti”
Lähde: US/Jenni Tamminen, 9.4.2021; https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/politiikka/professori-ylell%C3%A4-sanna-marinia-uhkaa-juha-sipil%C3%A4n-ja-alexander-stubbin-kohtalo-yht%C3%A4kki%C3%A4-putoaa-raskaasti/ar-BB1ft3Xj?ocid=msedgntp
Professori Ylellä:
Sanna Marinia uhkaa Juha Sipilän ja Alexander Stubbin kohtalo – ;
” ”Usein Marinin tyyppisestä hahmosta tulee vähän sellainen fantasia. Kun hän tulee tyhjästä eikä ole ollut siinä poliittisessa vaalikamppailussa ryvettymässä, niin häneen kohdistuu ihan valtavia odotuksia. Näinhän kävi esimerkiksi Alexander Stubbille. Että uuteen kasvoon korostuu valtavia odotuksia. Juha Sipilä – sama juttu. Ja sitten, yhtäkkiä, hän putoaakin aika raskaasti, kun käy ilmi, että hän ei pysty persoonallaan asioita kääntämään niin hienosti kuin häneltä odotetaan.”
”Mielestäni tämä hallitus on aika kovan paikan edessä”, Kantola sanoo.
Marin nousi pääministeriksi yllättäen sdp:n varapuheenjohtajan paikalta, kun hallituskumppani keskusta veti tukensa pois edelliseltä pääministeriltä Antti Rinteeltä. Marin ei siis tullut tehtävään eduskuntavaalien kautta.”
Ilmoita asiaton viesti