Miten media menetti uskonsa Marinin hallitukseen?

Ohut punainen viiva on ylittynyt – miten media menetti uskonsa Marinin hallitukseen

*

Valitettavasti minun on todettava, että kun ek-vaalien jälkeen 2019 kuulin mitkä eduskuntaryhmät muodostavat hallituksen, että oho. Kun luin Rinteen hallitusohjelman jouduin toteamaan: Hawaijipaitahallitus, ei tule mitään. Paitsi: Ongelmat tulevat varmasti kuin Parkanon juna.

*

Mistä tietää, että Suomen Media on painanut peukalon alas Marinille?

Siitä, että eräs pääkirjoittaja kirjoittaa, kuten kirjoitti lauantaina 27.3.2021.

Arvostettu ja harkintakyvystään tunnettu pääkirjoittaja kirjoitti: (mm)

”Sanna Marinin hallituksen tärkein strateginen työkalu on opportunismi”.

*

”Suosiota kasvattanut menetelmä on: odotetaan, kunnes julkisuudessa nousee omien kannattajien voimakas toive tai sopiva yleinen mielipide, ja sen jälkeen tehdään, kuten Kansanradiossa toivotaan.”

*

”Ministeri Krista Kiurun mitään ymmärrystä läpäisemätön horina ja virastojen ristiriitaiset viestit peittävät alleen sen, että valtio ei ole edes pystynyt nimeämään ymmärrettävästi pandemian asteita.  Kuinka moni osaa erehtymättä sanoa, kumpi on pahempi: kiihtymisvaihe vai leviämisvaihe?  Aivan, lievemmältä kuulostava leviämisvaihe on se pahempi, ja pahimmalta tasolta siirrytään epidemian hidastuessa – kiihtymisvaiheeseen.”

*

”Leikkaukset eivät tunnu miellyttäviltä, joten kestävyysvajeeseen reagoidaan panemalla lisää käyttömenoihin”.

*

”Työllisyyttä ei hoideta huolehtimalla kannustavuudesta ja yritysten toimintaedellytyksistä vaan työllistämällä ja kansalaisten verorahaa käyttämällä.”

*

”Kun UPM sulkee Jämsässä Kaipolan paperitehtaan, sen jälkeen haukutaan UPM ja jaetaan tukena lisää rahaa.”

*

”Lainarahalla voi pysytellä hyvän sään johtamisessa ainakin seuraaviin vaaleihin.”

*

Johtamisessa tärkeää olisi pakottomuus eli ennalta tekeminen.  Kunnallisvaalit siirrettiin vasta viime hetkellä ja altistettiin koko prosessi spekulaatiolle, joka murentaa luottamusta demokratiaan.”

*

”Liikkumisrajoitusten pöyristyttävän epämääräiseksi valmisteltu lakiesitys on vain ongelman osa.”

*

”Koska koronan ratkaisua ei voi ostaa velalla, näkyy johtamisen todellinen taso.”

*

Vastaus:

Kirjoittaja on Tampereella ilmestyvän Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu.

Jonkin verran Jussin sukuhistoriaa tietääkseni tuntevana olen varma, että jokin ratkaiseva kuppi on mennyt nurin, ennen kuin hän raaskii puhua noin painavasti Tampereen ensimmäisestä pääministeristä. Mutta paikallaan se on.

Hänen tekstinsä painoarvoa on omiaan kohottamaan se, että Aamulehti on nykyisin ikään kuin maan suurimman printtimedian ja mediajätin, Helsingin Sanomien, eräänlainen pikkusisko tai vähintäänkin kainalokaveri (ne julkaisevat nykyisin melkoisesti yhteisartikkeleita). Pääkirjoitus on yhä kummallakin ihan oma.

Media on painanut peukkunsa alas.

Tämä on raskas etappi ja kilometritolppa, eikä metafyysistä surua vähennä tippaakaan se, että ainakin minä tiesin, että jotain tämänkaltaista tulee pukkaamaan.  Se oli niin tiukasti kirjoitettu paitsi hallitusohjelmaan myös paljon korkeammalle, nimittäin Siriuksen ja Otavan nurjalle puolelle. Se vain oli niin silmille käypää.

Nyt ei sovi käyttää tamperelaista Nopoloiden lanceeraamaan sanontaa: Ei tehdä tästä numeroo. Numero on jo seinällä.

+30
veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu