Pääsihteeri Guterres alisuoritti Kiovassa – ohjusisku suuntautui YK:iin

YK:n pääsihteeri Guterres munasi YK:n – Kiovan ohjusisku oli suunnattu koko YK:ta kohtaan

*

Venäjän pitkänkantaman ohjusisku Kiovaan 28.4.2022 kohdistui koko Yhdistyneiden Kansakuntien yhteisöön ja kaikkeen, mitä se edustaa.

Miten reagoi YK:n pääsihteeri Guterres?

TV-uutisdokumentti kertoo:

Villapaitaan sonnustautunut hämillisesti hymyilevä pääsihteeri Guterres lausuu:

Sillä ei ole niinkään väliä, onko pääsihteeri ollut Kiovassa vai ei.

Sillä on väliä, että tällainen isku tapahtui.  Se järkytti minua, sillä Kiova on pyhä kaupunki sekä ukrainalaisille että venäläisille.”

Väärin!

Niin kovin väärin.

Sillä nimenomaan on väliä, että maali-alueella on YK:n pääsihteeri. Muutoin summittainen ohjusisku suurkaupungin asuinalueelle, jossa ei tiettävästi ole lähistölläkään sotilaskohdetta, suuntautuu Ukrainaa ja kansainvälisiä lakeja vastaan.

Mutta kun Yhdistyneiden Kansakuntien pääsihteeri on siellä, silloin teko kohdistuu suoraan ja häikäilemättömästi maailmanjärjestöä ja sen edustama sopimuspohjaista maailmanjärjestystä ja kaikkia niitä arvoja vastaan joita se edustaa.

YK:n pääsihteeri munasi itsensä ja edustamansa kansainvälisen instituution.

*

Ukrainan sankar-presidentti sanoi:

”Tämä kertoo paljon Venäjän asenteesta kansainvälisiä instituutioita kohtaan.  Venäjän johto pyrkii nöyryyttämään YK:ta ja kaikkea, mitä se edustaa.  Tähän pitää vastata voimakkaasti.

Hyvin sanottu. Tässä uhanalaisen kansakunnan päämies tiivistää kaiken iskevästi ja osuvasti.

Mikä valtava ero löperön YK:n täysin ulalla olevan pääsihteerin ja henkensä edestä kamppailevan presidentin välillä!

Ikävä kyllä on täysi syy todeta, että YK:n pääsihteeri Guterres häpäisi itsensä Kiovassa vähätellessään mieletöntä ohjusiskua ja sen kohdetta: YK:ta ja sen pääsihteeriä.

*

Pääsihteeri Guterresin lausunto tässä:

Lähde: YLE Areena, Uutiset 29.4.2022, klo 06:30; Mikä on venäläisen rahan rooli Suomessa? | Ylen aamu | Yle Areena Ajassa: 05:10>

Myös:  Ohjus osui Kiovassa lähelle hotellia, johon YK:n pääsihteeri oli majoittunut, kertoo tiedottaja | Yle Uutiset

*

Oikein!

”Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) mukaan YK:n turvallisuusneuvoston tulisi käsitellä Venäjän Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan tekemä ohjusisku, joka tapahtui YK:n pääsihteerin Antonio Guterresin vierailun aikana. Venäjä ampui Kiovaan useita ohjuksia torstaina samaan aikaan, kun Guterres on kaupungissa tapaamassa Ukrainan johtoa.

Lähde: Ulkoministeri Haavisto: YK:n turvallisuusneuvoston tulisi käsitellä Guterresin vierailun aikana tapahtunut Kiovan ohjusisku | Demokraatti.fi

Juuri näin tulee tehdä.

*

Presidentti Putinin taktiikka

YK:n entisen apulaispääsihteerin mukaan Putin hyödyntää diplomaattisten vastustajiensa ”psykologisia heikkoja kohtia”.

YK:N entinen apulaispääsihteeri, lordi Mark Malloch-Brown tuomitsee Venäjän tekemän iskun. Malloch-Brow huomautti SkyNewsille, että Guterresin tehtävässä olevan henkilön täytyy voida käydä konfliktialueilla ja voitava luottaa siihen, ettei hänen lähelleen ammuta ohjuksia.

Lordi Malloch-Brownin mielestä isku oli esimerkki presidentti Vladimir Putinin yrityksistä koetella ”diplomaattisten vastustajiensa psyykkisiä heikkouksia”.

Mallch-Brown kertoi, kuinka Guterres oli kauhistunut jouduttuaan pommituksen keskelle Tripolissa Libyassa 2019 ensimmäisellä pääsihteerikaudellaan.

Hänen lähipiirinsä mukaan pommitus teki hänestä aiempaa varovaisemman diplomaatin loppukautensa ajaksi, kertoi Malloch-Brown todeten Putinin yrittäneen jälleen hyödyntää tätä Guterresin heikkoutta.”

Lähde: Ilta-Sanomat/Timo Myllyniemi 29.4.2022; Yrittikö Vladimir Putin iskeä YK:n pääsihteerin Antonio Guterresin heikkoon kohtaan – Ulkomaat – Ilta-Sanomat

Presidentti Putin osui Kiovassa kansainvälisen yhteisön heikkoon kohtaan. Jälleen kerran. Tällä kertaa se oli YK:n pääsihteeri.

*

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin ja hänen perheensä henki hiuskarva varassa sodan ensipäivänä, kertoo TIMEn uutiseen perustuen HS/Heikki Aittokoski tänään:

Sodan alkuhetkinä Venäjän erikoisjoukot yrittivät rynnäköidä presidentinlinnaan Kiovassa – Time-lehti kertoo Zelenskyin täpärästä selviytymisestä – Ulkomaat | HS.fi

”MYÖHÄÄN illalla 24. helmikuuta venäläissotilaat yrittivät taistella tiensä Kiovan hallintokortteleiden läpi, Time-lehden reportaasissa kerrotaan.

Zelenskyille ja hänen lähipiirilleen valkeni nopeasti, etteivät presidentinhallinnon rakennukset olleet turvallisia. Ukrainan armeijan upseerit kertoivat Zelenskyille, että Venäjän erikoisjoukot olivat nimenomaan hänen perässään.”

”TIME-LEHDEN mukaan noina sodan alkuhetkinä oli kyse minuuteista, etteivätkö venäläissotilaat olisi saaneet Zelenskyin perhettä käsiinsä.

Zelenskyi oli tunnetusti kieltäytynyt Yhdysvaltain tarjouksesta evakuoida hänet ulkomaille. ”En tarvitse kyytiä, tarvitsen ammuksia”, Zelenskyi sanoi.”

Jotkut sanat vain jäävät historiaan. Z – hän elää!

Miten toisin tämä kaikki olisi saattanut mennä, ellei Z olisi selvinnyt elossa 24.2.2022 – ja yhä nyt?

Katso: TIME/Simon Shuster 28.4.2022; Inside Volodymyr Zelensky’s World | Time

*

+9
veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu