Pankkien tuho – mitä siitä seuraa?

fEnsin oli finanssikriisi jota seurasi talouskasvun pitkä kuiva kausi.

Talouden nikottelua seurasi inflaation tuho. Inflaation kuolemaa peesasi korkojen tuho. Korkojen tuho, keskeisen tuotannontekijän absurdi halpuutus jouduttu radikaalisti finanssitalouden kokonelsonia ja hengensalpaavaa selkävoittoa reaalitaloudesta.

Seuranneesta Finanssisaatiosta generoitui ihmiskunnan massiivisin finanssimassojen laviaatio, kaiken alleenmurskaava taloudellisen toiminnan allepano.

Tässä hallitsemattomassa vapauksien voittomarssissa kärsivät kaikki ne ylväät periaatteet, joiden puolesta julistaneet ja toimineet saivat aikaan tämän täystuho.

Koskaan ihmiskunnan historiassa niin monet eivät ole ” kiitollisuudenvalassa” niin monille, niin kirkasotsaisille, ja niin typerille ja niin vastuuttomille, näille jotka vapauksien kasvussa kulkien aikaansaivat reaalitalouden tuhon, demokratian kuoleman – ja yhdenvertaisuuden rippeiden häpeällisen lokaantamppaamisen.

Kaiken muun ohella finanssisaatio tuotti pankkien kuoleman. Pankkilaitoksen korollisen lainoitustoiminnan, ikiaikaisen bancon, kuolinkorahdukset.

Pankkitoiminnan nollauksen, total delete, seuraukset ovat huomattavat, eikä niitä voida kaikessa monikerroksisuudessaan havaita vielä. Mutta te tulette ne huomaamaan! Elämä ilman pankkeja ei ole elämää. Ei pankkeja, ei elämää

Tietenkin tämä on paksusti sanottu blogistilta, joka toistuvasti on seurannut brehtiläistä vieraannutuskeinoa, kirjoittamalla: Mitä on pankin ryöstäminen sen rikoksen rinnalla, mitä pankin perustaminen edustaa! Mutta elämme paradoksien aikaa. Paradoksien aika tuottaaväistämättä paradoksaalisia aksioomia ja manifesteja. Niinpä lausun nyt: Mitä on pankin perustaminen sen rikoksen rinnalla, mitä pankin tuhoaminen merkitsee. Pyydän, armas, mahdollinen, lukijani , muista, unhottamatta, tämä!

Pankkien tuhon jälkeen seuraa kysymyksiä. Mikä on pakko? Voiko pankin perustaa kadunkulmaan? Voiko pankki toimia vaaleassa ruostekylkisessä mersussa? Onko pankinjohtaja varmistamattomassa paksupiippuisessa pistoolin piipussa? Kuka tätä bordellia johtaa?

Jo välivaiheessa loppuu käteinen. Ne tekevät sen itse, tammipöytiensä takana. Yhteiskunnan valta- ja muotivirrasta jo aikaisemmin disqvalifioidut (dq-merkitty) ainekset eivät hurraa. Polkevat jalkaa ja siinä myllyssä vatkaantuu se savi, josta seuraavat kumousmiehet leivotaan. Pelinvoittaa kovin, härskein ja peliälykkäin. Milloin lehmuksiin keskustoissa ilmestyy sorrettujen kerta laulamia ”strange fruits”?

veikkohuuska

historianharrastaja, tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu