Presidentinvaaleihin on saatava vaalibudjettikatto

Presidentinvaalien yhteydessä melkein kaikki on kysytty, avattu ja käännetty ja kaluttu.

Onhan sitä vähän puhuttu vaalibudjeteistakin, mutta ei nähdäkseni kylliksi.  Itseasiassa ihmettelen, että rahasta on puhuttu (tässä muodossa) niin vähän.
YLE julkaisi pari viikkoa sitten presidenttiehdokkaiden ilmoittamat budjetit: Tässä ovat vaalibudjetit: ehdokkaiden välillä valtavia eroja | Politiikka | Yle

Vaalikassat ovat epätasapuoliset.  Elämä on. Mutta ”demokratian juhlassa” soisi mahdollisuuksien tasa-arvon toteutuvan hieman vähemmän epätasaisesti.

Eilen illalla sitten kuultiin, että toisilla on massia ja toisilla ei sitten ole.
Pikkulinnut laulavat, että Alexin kassa pullottaa kovin, kun ei tarvinnut kaikkea polttaa ekakerralla. Hyvin oli peukalo ajan hermolla, ja vaarana olikin tuputtaminen, josta jo kuultiinkin esim. tv-mainonnan suhteen varoituksen sanoja. Mutta siellä ei massi kevene, vaan rallatellaan.

Muuten olen sitä mieltä, että hyvä tuote kauppaa itsensä, ja jollei noilla aamuilla kaupitse, niin voi voi.

Suomessa pitäisi nyt äkkiä säätää vaaleihin mainonnanrajoittamislaki. Presidentinvaaleissa se saisi olla jotain 200.000 luokkaa, ja parlamenttivaaleissa puolet siitä. Ellei sellaisella poltolla lentoon lähde, niin ei sitten millään.

Toivon, ettei Suomessa raha ratkaisisi vaaleja, mutta oletan niin käyvän. Ohuesti ihmettelen, ettei tähän seikkaan ole joskus niin vimmainen media ole tarttunut nohevammin.  Eivätkä edes kriittiset äänestäjät.

 

 

veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu