Presidentti Putin otti Ukrainan sodan ohjat käsiinsä – sodan III-vaihe alkanut

Presidentti Putin otti Ukrainan sodan ohjat käsiinsä – sodan III-vaihe alkanut

Presidentti Putin erotti Ukrainan joukkojen komentajan ja nivoi hallituksen entistä tiiviimmin sotaan – ottaen samalla sodan ohjat käsiinsä.

*

Viime viikon puolivälin jälkeen kansainvälisessä sotilasviestinnässä alkoi kiertää arvelut, joiden mukaan presidentti Putin on vaihtamassa tai jo aivan äskettäin vaihtanut Ukrainan sodan joukkojen komentajan.

Konfliktitiedusteluryhmän tutkijoiden mukaan venäläinen kenraali Oleksandr Dvornikov ei enää johda venäläisten joukkojen ryhmittymää Ukrainassa.

*

Venäjän sota Ukrainaa vastaan ​​- kesäkuun 3. päivän tärkeimmät tapahtumat:

Yli viikko sitten CIT-tiimi sai tietää sotilaslähteistä, että Dvornikovin sijaan Ukrainan operaatiota johtaa nyt entinen Itäisen sotilaspiirin komentaja, nykyinen Venäjän apulaispuolustusministeri kenraali Gennadi Zhidko.

Apulaispuolustusministerinä Zhidkon tehtäviin kuuluvat Venäjän federaation asevoimien sotilaspoliittiset tehtävät.  Tehtävä sotaan valmistautuvan ja nyt sotaa käyvän suurvallan valtahierarkiassa on mitä merkittävin!

Itse asiassa tämä mies on koko Venäjän poliittinen johtaja, poliittinen pääupseeri”, sanoo tutkintaryhmän CIT:n jäsen Ruslan Leviev.

Leviev totesi, että hän ei tiedä Dvornikovin poistamisen syitä eikä voi väittää, että tämä johtui joistakin Dvornikovin puutteista. Hänen mukaansa, ehkä tämä on vain ”kiertoprosessi, jonka näimme Syyriassa”.

Aiemmin New York Times raportoi, että on epäilyksiä siitä, onko Dvornikov edelleen vastuussa Venäjän sodasta Ukrainaa vastaan, koska häntä ei ole nähty viimeisen kahden viikon aikana.

Äskettäin on ilmestynyt tietoa, että Vladimir Putin otti henkilökohtaisesti vastuulleen Ukrainan sodan johtamisen.

Vuoteen 2016 asti Aleksanteri Dvornikov komensi Venäjän joukkoja Syyriassa lähes vuoden. Siksi toimittajat ja asiantuntijat kutsuivat häntä joskus ”syyrialaiseksi teurastajaksi” sodankäynnin taktiikoista, joihin liittyi suuri määrä siviiliuhreja.

Päälähde: Дворников куда-то исчез: в США сомневаются, что генерал все еще руководит войсками РФ в Украине – NYT | Украинская правда (pravda.com.ua)

*

Tämä lähde  Дворников отстранен от командования армией России в Украине — новости Украины / НВ (nv.ua)  kertoo seuraavaa pvm 5.6.2022:

Kreml erotti jälleen ”erikoisoperaation” komentajan.

Kenraali Dvornikov kesti 1,5 kuukautta.

Venäjän ”erikoisoperaatiota” johtaa nyt entinen itäisen sotilaspiirin komentaja kenraali Gennadi Zhidko.

Hänen edeltäjänsä Aleksanteri Dvornikov, joka kesti virassa hieman yli kuukauden, ei ole esiintynyt missään viimeiseen kahteen viikkoon, mikä on johtanut spekulaatioihin, että hänet todennäköisesti erotetaan virastaan. Asiaa koskevat tiedot jakoi The New York Times.

Seuraa viimeisimmät uutiset Telegramissa: https://t.me/novostidnua Lue Donbassin uutiset verkkosivulta: http://novosti.dn.ua/ Tilaa kanavamme: http://bit.ly/YT_donbaspublictv

Youtube 5.6.2022: Кремль снова отстранил командующего “спецоперацией”. Генерал Дворников продержался 1,5 месяца – YouTube

*

Pravdan tietojen mukaan mikäli viestit joihin uutisen sisältämä ounastelu perustuu, osoittautuvat paikkansapitäviksi Venäjän sodanjohto sekiytyy.

Kansainvälisen vallitsevan näkemyksen mukaan Venäjän federaation käymän sodan aloitus ja sodanjohto on kaiken aikaa ollut presidentti Putinin tiukassa hallinnassa. Käytännössä hän on monin tavoin osoittanut johtavansa sotaa, aina ”everstitason toimenpiteisiin sakka”, kuten mm tämän blogin sivuilla taannoin on kerrottu käytännön tapahtumiin perustuen.

Nyt Putin näyttää siis oletetusti johtavan ihan virallisestikin sotaa. Toki hän on nähtävästi nimennyt apulaissotaministerinsä Gennadi Zidkon sotaan osallistuvien joukkojen komentajaksi, mutta valta ja asema sodanjohdossa näyttää siis vielä astetta aiempaa selkeämmin olevan Kremlin päällikön näpeissä.

Samalla tämä(kin) järjestely osoittaa, että Venäjän sodankäynti on nyt kesäkuun alkupäivinä siirtymässä ellei jo siirtynyt sodan III-vaiheeseen.

*

Ukrainan sodan uuden komentajan, Gennadi Zidkon esittelyä.

Генерал Геннадий Зидко

CV-tietoja:

Hän toimi Dushanbessa (Tadžikistanin tasavallassa) sijaitsevan 92. moottorikiväärirykmentin komentajana.

Vuonna 1997 hän valmistui Neuvostoliiton marsalkka R. Ya. Malinovskin mukaan nimetystä panssarivoimien sota-akatemiasta ja vuonna 2007 Venäjän federaation puolustusvoimien kenraalin sotilasakatemiasta.

Elokuusta 2007 heinäkuuhun 2009 – Volgogradissa sijaitsevan Pohjois-Kaukasian sotilaspiirin 20. kaartin moottorikivääriosaston komentaja. Tehtävässään kenraalimajuri Aleksanteri Lapin jatkoi työtä luottamuksellisten suhteiden luomiseksi sotilasryhmien kanssa sekä taistelu- ja teknisen koulutuksen parantamiseksi. Hän alkoi myös siirtää divisioonaa ”sopimukseen” [tarkoittanee sopimussotilaskäytännön käyttöönottoa? vh].

Heinäkuusta 2009 tammikuuhun 2011 – Moskovan 20. armeijan apulaiskomentaja, sitten läntisten sotilaspiirien päämaja Voronezhissa. Tammikuusta 2011 tammikuuhun 2015 – esikuntapäällikkö – Pietarissa sijaitsevan läntisen sotilaspiirin 6. yhdistetyn asearmeijan ensimmäinen apulaiskomentaja.

Hän osallistui tämän yksikön muodostamiseen, organisatorisista taidoistaan ​​hänet panivat merkille 6. armeijan komentaja kenraalimajuri Jevgeni Ustinov ja läntisen sotilaspiirin komentaja, eversti kenraali Arkady Bakhin.

Tammikuusta 2015 syyskuuhun 2016 – esikuntapäällikkö – 2. kaartin yhdistetyn asearmeijan ensimmäinen apulaiskomentaja, syyskuusta 2016 marraskuuhun 2017 – Keski-sotilaspiirin 2. kaartin yhdistetyn asearmeijan komentaja, jonka päämaja on Samara.

Zhidkon johtama armeija osallistui toistuvasti yllätysharjoituksiin ja tarkastuksiin, joiden aikana armeijan joukot osoittivat korkeaa taisteluvalmiutta ja liikkuvuutta.

  1. helmikuuta 2016 hänelle myönnettiin kenraalimajurin sotilasarvo.

Venäjän sotilasoperaatioon Syyriassa osallistunut kenraalimajuri Zhidko toimi vuonna 2016 Venäjän federaation asevoimien Syyriassa toimivan ryhmän esikuntapäällikkönä.

Sotilasneuvonantaja Zhidkon epätyypillisen ja taitavan sotilasjohtajuusajattelun panivat merkille Venäjän puolustusvoimien ylipäällikkö ja Venäjän ensimmäinen apulaispuolustusministeri, armeijan kenraali Valeri Gerasimov.

  1. toukokuuta 2017 hän isännöi paraatin Kuibyshev-aukiolla Samarassa, joka oli omistettu Suuren isänmaallisen sodan voiton 72. vuosipäivälle.
  2. marraskuuta 2017 – 3. marraskuuta 2018 – Venäjän federaation asevoimien kenraalin apulaispäällikkö.
  3. kesäkuuta 2018 hänelle myönnettiin kenraaliluutnantin sotilasarvo. Marraskuussa 2018 hänet nimitettiin itäisen sotilaspiirin komentajaksi Aleksanteri Žuravlevin sijaan, joka siirtyi Läntisen sotilaspiirin komentajan virkaan.
  4. marraskuuta 2018 hänet esiteltiin johtoon piirin päämajassa Habarovskissa. 11. kesäkuuta 2020 hänelle myönnettiin seuraava kenraalieverstin sotilasarvo.

Hänet nimitettiin 12. marraskuuta 2021 Venäjän federaation apulaispuolustusministeriksi – Venäjän federaation asevoimien sotilaspoliittisen pääosaston päälliköksi.

  1. marraskuuta 2021 kenraali Zhidko nimitettiin Venäjän federaation apulaispuolustusministeriksiVenäjän federaation asevoimien sotilaspoliittisen pääosaston päälliköksi.

Tähän päättyvät tällä erää venäjänkielisen Wikipedian uraselvitykset [6.6.2022] >> Жидко, Геннадий Валериевич — Википедия (wikipedia.org)

*

Structure.mil.ru -sivuston anti ei tuo lisäinformaatiota viimepäivien tilanteeseen:

Syntynyt vuonna 1965.

Venäjän federaation sankari.

Hänelle on myönnetty Isänmaan ansiomerkki 4. luokan miekoilla, Sotilasansioritarikunta, Isänmaan ansiomerkki 2. luokan mitali ja useita muita mitaleja.  >>

Жидко Геннадий Валериевич : Министерство обороны Российской Федерации (structure.mil.ru)

*

Edellä esitettyjen tietojen perusteella kenraali Gennadi Zidko kuuluu presidentti Putinin sotilaspiirien päälliköiden kierrätys-rumbaan. Aikaisemmin on Venäjän läntisen ja itäisen sotilaspiirin komentajat pistetty kiertoon eli toisin sanoen erotettu tehtävistään.

Zidko toimi aikaisemmin 2018-2021 Itäisen sotilaspiirin komentajana, josta hänet viime marraskuussa 2021 suuren sotaharjoitusrumban jo kestäessä nostettiin apulaispuolustusministeriksi ja  samalla  Venäjän federaation asevoimien sotilaspoliittisen pääosaston päälliköksi.

Näin hänen voidaan edellyttää asevoimien sotilaspoliittisen pääosaston päällikkönä katsoa olevan vastuussa Ukrainan sodan valmisteluvaiheen ratkaisuista.

Putin antaa pääosaston päällikön maistaa nyt ”omia lääkkeitään”. Itsevaltaisen systeemin olosuhteissa kuvio ei ole aivan niin yksioikoinen, kuin miltä se paperilla  näyttää, minkä me kaikki ehkä tiedämmekin.

Tämä on käytännön vastuunjako-oppia, jolla Putin kierrättää ylimpien esikuntien miehiä (naisia siellä ei juurikaan ole) tehtäväkierrossa, jossa on useinkin nähty outopiirteisiä kierteitä, mutta tämä Zidkon tapaus näyttää sikäli suoraviivaiselta, että se nivoo nyt sekä sodankäynnin että koko federaation ns. ”inner circle” -porukan entistä tiukemmin sodan kohtaloihin.

Tämä kaikki siis samaan aikaan, kun näyttäisi olevan ilmassa merkkejä siitä, että presidentti on nimellisestikin ottanut myös sodanjohdon omiin käsiinsä, – kuten edellä arveltiin.

*

veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu