Saksa peittelee virheitään ja myötäilee Venäjää: Miksi Eurooppa vaikenee eikä protestoi?

Saksa peittelee virheitään ja myötäilee Venäjää: Miksi Eurooppa vaikenee eikä protestoi?

Väärää politiikkaa Venäjällä ja Saksassa – missä miljoonaprotesti Euroopan kaupungeissa.

Saksa tekee Suomelle ja Fortumille juuri nyt sitä, mitä me asiantuntijat olemme koko ajan pelänneet Venäjän tekevän Fortumin sikäläisille energialaitoksille.  Kuppaa firmat erilaisin imutuksin tyhjiin ja – kansallistaa.

Suomi on tehnyt virheitä, se on sallinut valtionyhtiön bonus-johtajien pelata Casiona, isoa Casinoa, kansallisvarallisuuteemme kuuluvalla yhtiöllä ja siihen kytkeytyvällä varallisuudella.

Mutta yksi virhe ei oikeuta siihen todella häikäilemättömään oman edun perkaamiseen, mitä liittokansleri Scholzin punaviher hallitus, tuo Euroopan mahtivaltion huopatossuhallitus, on tänä kesänä tehnyt ja jatkaa peliään nyt jo hyvin tunnistettavaan maaliin asti.

*

Scholz pelkää menneisyyden haamuja ja kieltää tai ainakin rajoittaa päättäväisesti maanosamme vahvimman talouden tuen Ukrainalle, tuolle kovan onnen poikapuolelle.

Putin omaksui varhaisessa vaiheessa Ukrainaa kohtaan sen saman, minkä Aleksaned Pushkin, Venäjän kansalliskirjailija, kiteytti toisen naapurikansan (Suomen) olemuksesta: ”Luonnon surullinen poikapuoli” – tämä oli vaiherikkaan sukupuun tuottaman neron näkemys suomalaisen asemasta luomakunnassa.  Nykypäivän tyranni vain vihki kohteensa olemattomuuksien usvaan, riistämällä Ukrainalta ja sen kansalta kaikkinaisen olemassaolon oikeuden.

Nyt mahtavan-Saksan päällikkö torjuu ja luuttuaa menneitä verilammikoita ja tuhkakasoja pitäytymällä omalaatuiseen non-aggression -politiikkaan, kieltämällä kansansa avun tuhosodan ja häivyttämisohjelman kohteelta, Ukrainalta.  Eivätkö isien ja isoisien synnit pikemminkin velvoita sitä auttamiseen, aktiiviseen osallisuuteen Vanhan mantereen taistellessa demokratian, laillisen kansainvälisen suhdekompleksin ja ihmisoikeuksien toteutumisen puolesta? Vai onko tuo kolmikulmio vain paperia, onko kaiken eurooppalaisen idean tukeva triangeli vain mutaan poljettava häivyke, joka nostetaan ja pestään sitten joskus – kun rauhallisempi aika koitaa?

Missä ovat demokraatit, pasifistit ja legalistit nyt, kun Venäjä murskaa näitä pyhiä tekstejä, – ja Saksa suopaa sitä puuttumattomuuspolitiikallaan?

Missä ovat protesti Putinin tuhotyötä ja riskaabelista sotahurmosta vastaan?

Missä ovat protestit Scholzin putinilaista kammoholismia myötäilevää politiikkaa vastaan?  tuota kädettömyyttä, sydämettömyyttä ja oikeudettomuutta ilmentävää politiikkaa vastaan?

Kansleri on avoimesti julistanut pelkäävänsä kansansa reaktiota, poliittista tuomiota!  Mutta eikö hän lainkaan kavahda historian tuomiota, joka on tuleva?

*

Aikooko Scholz ostaa poliittisen tulevaisuutensa ukrainalaissten verellä?  Ja m.m. suomalaisten rahalla, jota hän imee tyhjiin kieltäessään sodan, tuon force majeureista vahvimman, merkityksen? Mies ei anna markkinoiden toimia.  Evää sodan nostamien hintojen nousun vaikutuksen kuluttajien hintoihin.  Mahdoton, markkinataloudelle täysin vieras menettely, ja hiljaisuus tämän ryöstön äärellä on korvia huumava.

Suorittaakseen suomalaisen rahan saksan-seikkailun ”urhoolliseen” lopputulokseen saakka, Saksa viime tietojen mukaan ei edelleenkään lokakuun alusta anna Uniperin nostaa asiakkailtaan perimää kaasun hintaa samaan tahtiin kuin kaasun hinta markkinoilla on noussut.

Kiistatonta on että Saksa toimii EU-maiden hyväksymän Euroopan energiaperuskirjan ja kilpailusääntöjen vastaisesti.  Kenen tahansa muun suorittamana tälläinen murskaava ryöstö tuottaisi nopean poliittis-oikuedellisen lynkkauksen.  Mutta ei Saksan tekemänä!

Toistuu viimeistä piirtoa myöten Saksan ja Ranskan raskas murto Unionin vakaus- ja kasvusopimuksen lukkona pidettyjä sanktionäärisiä rajoituksia vastaan.

Olen kertonut miten 1997 kysyin Ikaalisissa Paavo Lipposelta, miksei Suomi tai kukaan muukaan vaatinut pelikirjaan painettuja sanktioita tuolle Saksan-Ranskan duetolle.  Paavo suhtautui hyvin ystävällisesti minua kohtaan, mutta aistin vaimean tuhahduksen vastauksen alkuun, joka kuului: ”Eihän sellainen tule kysymykseenkään!” –  Ei tule kysymykseen, kun suurimmat voimat vievät vääryydellä perussäännöt mutkalle, voi tätä yhteispeliä.

Suomi vaikeni 1997.  Vaikeni ja kärsi.  Itseasiassa tämä kaikki on jatkumoa, suurten kumartamien jatkuu yhä.  Suomi ei saa 2022 vaieta.  Saksa, tuo kovaa peliä pelaava Saksa, on vietävä EU-tuomiolle.  Avoryöstö ei saa jatkua eikä jäädä vaikenemisen alle.  Saksa heiluttaa oman intressinsä, todellisen Staaträsonin, toteutuksessaan koko maanosan vakautta, vakavammin kuin kukaan muu.  ”Ei kai Saksa halua saada tuomiota siitä, että se toimii markkinatalouden vastaisesti”, kysyy poliitikko tämän aamun Helsingin Sanoissa (HS 17.9.2022 sivu A36).  Oikea kysymys. Mutta kun tässä on paljon enemmän kyseessä.  Labiili Eurooppalainen velalla ja koroilla ja muilla taloustaudeilla lastattu viritys ei kestä.

Nyt Saksa pitää Suomea, eikä vain meitä, vaan koko kallista Unionia panttivankinaan, tilanteessa, jonka se omilla vihreillään on meille petannut. Energiewende. Idelolgialukitus. Sammutetaan toimivaa energiatuotantoa.  Sehän on kuin viljaa poltettaisiin.  Energian markkinamekanismit sotketaan.  Hinnanmuodostuslogiikka käännetään, aivan kuin yrittäisi saada joet virtaamaan päinvastaiseen suuntaan (sitäkin on yksinvallassa yritetty)  Sitten tyypillinen jatko: virheitä paikataan virheitä jatkamalla ja syventämällä. Voi tätä menoa.

*

Tiivistäen:

Missä ovat protestit Euroopan Unionin perusperiaatteiden puolesta?  Noiden melkeinpä pyhiksi julistettujen puolesta.  Missä raivoisat protestit kaikkea tuota vääryyttä vastaan?

Venäjä rikkoo ja jatkaa rikostaan?  Hiljaista on.  Siihen nähden, minkälaisia tuhannen tuhansien näkyviä ja äänekkäitä protesteja on nähty tuulenviemien seikkojen puolesta.

Nyt olisi kerrankin iso hyvä oikea ikuinen asia puollettavaksi, mutta mikä meitä vaivaa: eipä ole näkynyt vahvoja protesteja! Missä ovat satojentuhansien Euroopan kansalaisten, meidän oikeamielisten, väkevät näytöt hyvän, oikean ja ikuisen puolesta?  Tämän kaikkein suurimman puolesta?

Missä ovat vastaavat voimakkaasti emotionaalisesti ladatut mielenosoitukset Scholzia ja Saksaa, noita egoistisia pelkureita, kohtaan?

Aave kummittelee Euroopassa, välinpitämättömyyden aave.

Tyhjät, hiljaiset torit ja kadut kautta Euroopan huutavat protestien puutteesta.

Näin vaiettua, kollektiivisesti vaiettua, vääryyttä ei ole Euroopassa tapahtunut sitten kahden sukupolven takaisten hirmuisuuksien.

*

+16
veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu