Se on nyt virallista: Elon Musk on nyt Maailman varakkain ihminen

Se on nyt virallista: Elon Musk on nyt Maailman varakkain ihminen

*

Tämä blogi on suoraa jatkoa Valtioiden näivettymistä ja Yhtiöiden nousua päivitteleville blogilleni 2.1.2021 ja 8.1.2021. Niissä käsittelin erilaisten  verhojen takana toimivien, todellisten mutta julkisuutta ja velvoitteita kaihtavien voimien vaikutusvallan kasvua ja kuvailen kohtalokasta tulevaisuuden tilaa, johon tuo estelemätön kehitys väistämättä vie: nimittäin valtioiden toiminnan ja voimankäytön kannalta olennaisten verotulojen supistumiseen ja kaikkeen mitä siitä seuraa, nimittäin Valtio-instituution näivettymiseen. Jo tänään näemme todellisuuden: Yhtiöiden on Maailma ja tulevaisuus.

 Seuraa tekstejäni, tämä on sarja.

*

Elon Musk, toimitusjohtaja, on nyt Maailman rikkain henkilö 

Miljardöörejä ja heidän varallisuutensa muutoksia seuraava Forbes/Sergei Klebnikov ilmoittaa, että Musk ohitti perjantai-aamuna 8.1.2021 edellisen ykkösmiehen, Jeff Pezoksen muutamalla miljardilla dollarilla.

*

Yritti myydä

Joulukuussa 2020 kerrottiin Muskin tarjonneen 2013 (silloista) Teslaa Googlelle  16 miljardilla dollarilla. Sittemmin elokuussa  hän oli hiekoitetuissa olosuhteissa tiettävästi kaupannut elokuussa 2018 Teslaa 60 miljardilla Applelle, jonka johdolta ei herunut edes vastaanottoaikaa.

Kuukauden takaisissa arvioissa Teslan arvoksi kerrottiin 600 miljardia, josta se on siis edelleen kohonnut.

Elon Musk yritti myydä Teslan Applelle – MTVuutiset.fi

Nordnet/Jukka Lepikkö kysyi 28.8.2020 TEslaan liittyen; ”Ovatko splitattavat osakkeet nousseet liikaa – törmääkö Tesla betoniporsaaseen?”;  Ovatko splitattavat osakkeet nousseet liikaa – törmääkö Tesla betoniporsaaseen? – Nordnet

 

*

Ykköseksi

Sähköautoistaan tunnetun Tesla TSLA:n päällikön, monitoimimies Elon Muskin omaisuus on viimeisen vajaan vuoden aikana maaliskuusta 2020 – tammikuuhun 2021 kasvanut merkittävästi.

Saamani viestin mukaan kasvu oli fantastiset  165:llä  miljardia US Dollaria!

Hänen onnensa näyttää yhä jatkuvan, niinpä myös hänen omaisuutensa kasvaa edelleen ennennäkemättömällä nopeudella.

Sen seurauksena hänestä nyt tuli Maailman rikkain yksilö: hän ohitti virallisesti Amazon AMZN:n toimitusjohtaja Jeff Bezosin omaisuuskertymän +0,7 prosentilla.

Tämä tapahtui tarkkaan ilmaisten eilen, perjantaina 8.1.2021 kello 11:30 Yhdysvaltain itärannikon aikaa.

Muskien johtaman Teslan osakkeet nousivat pörssissä +7,8 % ja sitten vielä perjantaina 8,2 %.

Perjantain piikki puski Muskin nettovarallisuutta ylöspäin 12,5 miljardilla dollarilla: 189,7 miljardiin USD:iin.

Forbesin laskelmien mukaan tämä teki hänestä planeetan vauraimman henkilön!

*

Edellä kerrotusta poiketen Bloomberg ilmoitti jo viikolla, että Musk olisi tullut ykköseksi jo keskiviikkona 6.1.2021, Forbes tarkentaa kyseisen nousun tapahtuneen vasta perjantaina aamupäivällä.

Hän on nyt melkein 5 miljardia dollaria edellä aiempaa Mailman rikkainta, Jeff Bezosia, jonka netto-omaisuus laskettiin mainittuna aikana perjantaina klo 11:30 olleen 185 miljardia.

*

Muskin nousu huipulle

Musk ohitti alunperin Facebook FB:n toimitusjohtaja Mark Zuckerbergin 0,4 %:n erolla (Zuckerbergin omaisuusmassa on tänään 96,9 mrd USD) ja nousi Maailman neljänneksi rikkaimmaksi ihmiseksi marraskuun 2020 alussa, ja ylitti sitten jo 0,6 %:n erolla Microsoftin MSFT:n perustajan Bill Gatesin, jonka omaisuuden arvo tänään on 122 mrd (kolmantena nyt).

Kuukautta myöhemmin eli siis joulukuussa 2020 Musk hyppäsi ranskalaisen ylellisyystuotteiden toimittajan Bernard Arnaultin (arvo tänään 154,8 mrd USD) ohi, ja tuli siten maailman toiseksi rikkaimmaksi henkilöksi.

Teslan päällikön ja keulakuvan Elon Musk on lisännyt omaisuuteensa 165 miljardilla dollarilla maaliskuusta 2020 lähtien, jolloin hänen mammonansa arvo oli 24,6 mrd USD.

*

Miten mahdollista?

Suurin osa tästä noususta johtuu Teslan nousevasta osakekurssista, joka kohosi peräti yli 720 % vuonna 2020.

Se on nyt noussut vielä vuoden 2021 ensimmäisen viikon aikana 20 %.

Aivan merkillisen kummallista.

Miten joku kurssi voi nousta noin järjettömän paljon?

Miten yksi ihminen voi ”omistaa” tässä matoisessa maailmassa 189,7 miljardia Amerikan Dollaria?

Sehän on 189.700.000.000 dollaria.  Suomen Valtion budjetti tälle vuodelle 2021 on noin 60 miljardia Euroa.

Vastaus:

Koska Maailman rahamarkkinat ja finanssit ja pörssit ja velkatauti on aivan sairaassa tilassa.  Keinorahan syytäminen on sekoittanut talouden ja erkaantunut aivan omiin sfääreihinsä, hyvin kauas reaalitaloudesta ja terveestä järjestä.

Siksi

veikkohuuska

historianharrastaja, tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu