Suosittelen ”Ari Ojapellon Vappusaarnaa” – se koskee myös sinua, ainakin lompakkoasi

Vähän Vappulukemista: ”Pankkijärjestelmä on syöpä joka tuhoaa terveen reaalitalouden”
Ari Ojapellon turhan vähälle huomiolle jääneet havainnot taloutemme kuolemantaudista.
Kyseessä on Todellinen ”Ari Ojapellon Vappusaarna”. – Ennen vanhaan Jouko Turkka sai kymmenminuuttisen YLE:n jouluaaton ohjelmavirrasta: ”Turkan joulusaarna”. Kaukana takana ovat ne vuodet, jolloin Ojapellon armottoman kylmät talousartikkelit vielä kelpasivat valtavirran lehdille.  Mutta nyt – Vappuna, jos milloin, pitää ”kuunnella” Ari Ojapellon Vappusaarna.

Tässä lyhyt johdanto ja linkki..; https://blogit.kansanuutiset.fi/maailmanparantajan-madonluvut/
*
Nyt sitten ollaan niin pitkällä synteettisten finanssimarkkinoiden nikkaroinnissa, että avoimesti korkeilla koturneilla puhutaan lainoista, jotka ovat korottomia ja ikuisia.
Niissä siis luodaan velkarahaa, joka ei maksa mitään, ei tarvitse tuhertaa korkojen kanssa, eikä etenkään takaisinmaksujen kanssa. Saadaan rahaa, käypää ja kelpaavaa rahaa, mutta – ei sitten muuta, kuin naura ja juokse koko matka tuhlauslaitumille!
Ei Herra Jumala tätä Maailmaa!
*

Ojapellon artikkeli on pitkä ja kova. Lainaan siitä tähän vain parin kappaleen verran, loput selkiävät linkin takaa.

”Finanssikriisi ja vastuuttoman pankkijärjestelmän pystyssäpitäminen on nakertanut toistakymmentä vuotta kansalaisten ostovoimaa ja kulutuskysyntää jolla ylläpidetään talouden kasvua.

Euroopan keskuspankki (EKP), jolla ei ole mitään poliittista eikä demokraattista mandaattia, on jakanut rahaa silmittömästi pankeille.  Pankkitukea on paisutettu veronmaksajien rahoilla peräti 3 800 miljardiin EU-maiden pankeille, jotta ne pysyisivät pystyssä (taloustieteilijä Sahra Wagenknechtin mukaan 4 500 mrd €).  Yhdysvalloissa käytettiin tukiin ainakin 1 700 Amerikan biljoonaa.”

*
Nyt sitten Italia ja muu eurooppalainen etelä itkee ja vihottelee Pohjois-Euroopalla, kun se on ikävä ja tyly, ja ihmisvihainen ja järjetön, kun ei suostu antamaan heille rahaa.
Kyllä minäkin muistan ne ajat, kun tarvitsi rahaa, ja joutui menemään Pankkiin pankinjohtajan luokse ja selittämään, mitä asiani koski. Ei siellä Pankissa käsketty lakkia ottaa pois päästä, mutta tein sen tietysti ihan oma-alotteisesti, koska hyvät tavat.
Mutta pankinjohtajakin sattui olemaan, ei se niin tavatonta ollut, herramies, eikä hän tohtinut sanoa ei minulle, vaan yksinkertaisesti vain käveli huoneestaan pois. Mutta minä en ollut ihan tavallinen asiakas, ja jäin istumaan paikoilleni, asiakkaan paikka oli siinä kovemmalla tuolilla. Kun jokin aikaa oli kulunut, johtaja palasi ja totesi, aha. Silloin hän teki lainoituspäätöksen ja kirjoitimme paperit. Kaikki kävi sivistyneesti ja vähin sanoin ja ilman maalailuja ja efektejä. Toki johtokunnan piti vielä vahvistaa lainoituspäätös, mutta sehän oli pakollinen muodollisuus, ja seuraavalla viikolla rahat ”siirtyivät” tililleni. Mutta olisin minä hyvin ymmärtänyt jos lainaa ei olisi tullut lainkaan. Sen verran järkeä ja realiteettien tajua minullakin oli.
Mutta ei minun mieleeni olisi tullut pyytää rahaa ilman vakuuksia, ilman korkoa ja ilman takaisinmaksua. Niin paksuja ajatuksia ei päähäni silloin (1980-luvulla) mahtunut. Eikä mahdu tänäänkään. – Saati että saatuani satatuhatta, olisin jo lähtiessä pyytänyt toiset 100K ja ilmoittanut, että olen vihainen, ellen sitä saa. Siis korotta ja takaisinmaksutta. Ärrr….
*
Jos Sinulla, parahin lukija, ei ole simanjuontia tärkeämpää tekemistä nyt edessä olevan Vappuviikonlopun aikana, niin varaapa tovi aikaa ”Ari Ojapellon Vappusaarnalle”. SE nimittäin kannattaa. Katso edes kuvat!
Hyvää Vappua – kaikille! Ihan kaikille.
Linkki:
Ari Ojapelto: Pankkijärjestelmä on syöpä joka tuhoaa terveen reaalitalouden;

https://blogit.kansanuutiset.fi/maailmanparantajan-madonluvut/

https://blogit.kansanuutiset.fi/maailmanparantajan-madonluvut/70-pankkijärjestelmä-on-syöpä-joka-tuhoaa-terveen-reaalitalouden

veikkohuuska

historianharrastaja, tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu