Taisteleva tieto: Prigozhin kuoli – Prigozhin elää. Ketä palvelee epävarmuus?

Venäjä ilmoitti tänään su 27.8.2023:

”Venäjän federaation tutkintakomitea vahvistaa liikemies Jevgeni Prigozhinin kuoleman lento-onnettomuudessa Tverin alueella, osaston lehdistöpalvelu raportoi Telegram-kanavallaan. Hänen mukaansa suoritettiin molekyyligeneettinen tutkimus, joka osoitti, että kaikkien 10 uhrin henkilöllisyydet vastaavat kaikkien aluksella olleiden luetteloa.”

Juuri siksi on paikallaan vielä kerran katsoa vaihtoehtoisia argumentteja.  Sellaisia on.

*

Prigozhin elää – viisi argumenttia

Liikemies tiesi kohonneen kuolemanvaaran – torjui ja selvisi?

Tässä eri lähteist koottuja selityksiä, miksi ”Putinin kokki” ei kuollut.

*

Liikemies Jevgeni Prigozhin oli Venäjän federaation Rusavianin, ilmakuljetusviraston mukaan Embraer Legacy -siviililentokoneessa, joka hajosi ilmassa  Tverin alueella 23. elokuuta. Kremlin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan yrittäjän kuoleman viralliseksi vahvistamiseksi on tarpeen suorittaa tutkimuksia, myös geneettisiä. Samaan aikaan länsimainen lehdistö osaksi uskoo, että Prigozhin selviytyi.

Mitkä ovat viisi tosiasiaa, jotka viittaavat tähän?

1.) Prigozhin on jo ”kuollut” vuonna 2019

Kongossa 11. lokakuuta 2019 An-72-rahtisotilaskone syöksyi maahan. Koneessa oli kahdeksan henkilöä, joiden joukossa oli Kongon demokraattisen tasavallan presidentin Felix Tshisekidin hallinnon työntekijöitä. Jevgeni Prigozhin nimettiin myös kuolleiden joukkoon.

Tietoja yrittäjän kuolemasta ei kuitenkaan vahvistettu. Jonkin ajan kuluttua – klassisen kolmen päivän jälkeen – hän otti yhteyttä ja sanoi, että hänellä oli kaikki hyvin. Onnettomuuden uhrit olivat kaksi venäläistä – 61-vuotias Vladimir Sadovnitski ja 64-vuotias Vitali Shumkov. He opettivat paikallisia korjaamaan Neuvostoliiton läsnäoloajoilta jääneitä sotilaallisia laitteita.

Lisäksi vuonna 2022 Telegram-kanavilla ilmestyi tietoja, joiden mukaan Prigozhin olisi voinut kuolla Luhanskin alueella. Silloinkin liikemies kiisti myös nämä huhut twainilaisesti: Tiedot kuolemastani ovat vahvasti liioiteltuja ja sitä paitsi ennenaikaisia.

2.) Prigozhin ei koskaan lentänyt Wagner PMC: n komentajien kanssa – noudatti sääntöä

Tverin alueella viimeisen nousunsa suorittaneen koneen matkustajien joukossa olivat Prigozhinin lisäksi Wagner PMC: n komentaja Dmitri Utin, yrittäjän Valery Chekalovin logistiikkapalvelun johtaja ja muut.

”Kaikki kolme Wagner-komentajaa: Prigozhin, Utkin ja Chekalov lensivät samassa koneessa, vaikka he eivät olleet koskaan tehneet tätä ennen, lentäen eri lennoilla, jotta PMC ei päätyisi kestämättömiin ongelmiin yhdellä iskulla, – kuten nyt väitetysti tapahtui. Joten, miksi he olisivat tehneet sen juuri nyt, turvavaroittimien paahtaessa punaisella?  He tiesivät ja tunnistivat, – miksi silti olisivat tehneen sen: selittämätöntä. Lisäksi Prigozhin, tietäen, mitä roolia hän pelaa, sekoitti aina kappaleet, eli saattoi tarkistaa yhden lähtevän lentokoneen – ja sitten lentää toisella.  Lisäksi hän käytti ”tuplaa” eli siis näköiskaksoishenkilöä.

3.) Media kertoi, että Prigozhin nähtiin Malissa lento-onnettomuuden jälkeen

Useat afrikkalaiset ja arabimediat kertoivat 24. elokuuta, että liikemies oli Malissa.

”Prigozhin on Malissa torjuakseen Ranskan mahdollisen hyökkäyksen. Venäjän karhu loi samalla tavalla myytin kuin amerikkalaiset tiedustelupalvelut ”eliminoivat” al-Baghdadin ja bin Ladenin”, lähteet sanovat.

Arabialaiset toimittajat totesivat, että Jevgeni Prigozhin yhdessä Wagner PMC: n johtajien kanssa voisi olla toisaalla. Väitetään, että heidän on tarkoitus saapua Nigeriin 25. elokuuta.

”Prigozhin elää ja voi hyvin. Älä iloitse niin paljon. Hän on nyt Malissa, tarkemmin sanottuna Nigerin rajalla, koska Ranskan hyökkäys Nigeriin ECOWASin suojissa voisi alkaa aamulla 25. elokuuta. Koneen räjähdys Venäjällä on median tuotantoa”, Arab Africa Telegram -kanava kertoo.

On spekuloitu, kummassa kohteessa original-Prigozhin oli ja kummassa kohteessa double-Prigozhin?  Pietarissaa piti neuvotella seuraavista siirroista Afrikassa.  Afrikassa piti neuvotella seuraavista siirroista ja kombinaatioista Afrikassa. Kummassakaan ei voinut valtuusrajoitettu ”tupla” operoide, joten…

4.) Prigozhin käytti usein tuplaa

New York Times myönsi, että Prigozhinin kaksoisolento saattoi hyvinkin lentää Embraer Legacy -koneella. Tämä tehtiin sanomalehden mukaan liikkeiden jälkien sekoittamiseksi.

The Washington Post puolestansa ei sulkenut pois sitä vaihtoehtoa, että Prigozhinin kuolema oli lavastettu. Julkaisun mukaan koneessa oli liikemies Prigozhinin kaksoisolento. Artikkelin kirjoittajat muistuttivat, että Prigozhinin asuintalon etsinnän aikana löydettiin useita naamiointipukuja, peruukkeja ja väärennettyjä passeja.

”Kapinaan asti Prigozhin havaittiin käyttäneen lisääntyneitä turvatoimia ja salailua. Hän hyödynsi hämmennettyjä lähtöaikoja ja -paikkoja. Hän vaihtoi lentokoneita liikkumiseen (hänellä oli niitä kolme). Rikkoi ilmoitettuja reittisuunnitelmia. Joskus käytti ”tuplaa”. Koneet olivat jatkuvan vartioinnin alaisina. Asiaan kuului vielä kaksoiharhautus: Samassa tilanteessa yllättäen jotkut vähäiset varotoimet hylättiin.  Mutta takana oli ”varmistus”, jota tarkkailija ei saattanut havaita.  Se on hyvin outo tilanne”, kirjoittaa Cheka-OGPU Telegram -kanava.  Tuo voi olla syöttöä, kenties, lähde huomioiden. Kuten myös versio viimehetken puljauksista mahdollisen peiteostaja-tarjokas yhtiön suhteen: sieltä tultiin hieromaan ko. lentokoneen ostosta, ja siihen liittyviä tarkastuksia tehtiin vuorokausi ennen lentoa, ja koneen lentosuunnite muuttui pari kertaa. Tässä sauma, jossa peiteostajan ”tekniset tarkastusasiantuntijat” olisivat voineet asentaa räjähteet.

5.) PMC-”Wagnerin” taistelijat eivät usko Prigozhinin kuolemaan

Lukuisat toimijat, niin toimittajat, bloggaajat kuin sotilaalliset kommentaattorit ja  kirjeenvaihtajat alkoivat kieltää liikemiehen mahdollisen kuoleman heti kättelyssä.

”Syynä oli tutkinnan viesti, että kuolleiden ruumiita ei voitu tunnistaa, niin pahasti palanut. Tutkija suorittaa DNA-tunnistukset. Versio, jonka Prigozhin selviytyi, ja katastrofi on vain jäljitelmä, on erittäin suosittu PMC-taistelijoiden keskuudessa. ”PMC-komentajat käynnistivät tämän version, jotta sisäinen uskollisuus ei vähenisi”, sanoo PMC: n päämajan henkilö. Venäläiset uskovat myytteihin. Ja myytti siitä, että Prigozhin on elossa eikä mitään ole tapahtunut, elää todennäköisesti monta vuotta”, Telegram-kanavan kirjoittajat totesivat.  Näin se ehkä toimii.

*

PS 1.  Venäjä ilmoitti tänään su 27.8.2023:

”Venäjän federaation tutkintakomitea vahvistaa liikemies Jevgeni Prigozhinin kuoleman lento-onnettomuudessa Tverin alueella, osaston lehdistöpalvelu raportoi Telegram-kanavallaan. Hänen mukaansa suoritettiin molekyyligeneettinen tutkimus, joka osoitti, että kaikkien 10 uhrin henkilöllisyydet vastaavat kaikkien aluksella olleiden luetteloa.”

Paatunutta luottamuksensa rippeetkin menettänyttä tämä ei tietenkään vakuuta, vaan ainoastaan lisää hänen vakuuttavaa käsitystään siitä, että kerran aloitettu petos ei lakkaa, vaan jatkaa loppuun asti. Niin siis myös tässä.  Herra P:n dna:a ei ole vaikea ympätä tutkittavaan  kohteeseen, jos niin halutaan?  Juhannuskapinan roolien monitulkintaisuus jatkuu siis. Kenen intressejä palvelee oletus, että herra P. elää, ja keiden se, että hän on poissa?  Kreml ei pahoita mieltään siitä, että ”virallinen vihollinen” putosi niin korkealta, ja että syyllinen numero yksi on – Kreml.  Eihän niiden tarvitse rakastaa, kunhan tottelevat ja pelkäävät.  Tai: pelkäävät ja tottelevat.

PS 2:

Prigozhinin koneessa tapahtunutta räjähdystä todistamaan esitetään tietoa, jonka mukaan koneen fragmentteja on löydetty kilometrien päässä putoamispisteestä:

”3, 5 kilometrin päässä Jevgeni Prigozhinin Embraer-lentokoneen törmäyspaikasta löydettiin osa peräsimen partikkieleita. Asiasta kertoo RIA Novosti.

Koneen fragmentti löydettiin muutaman metrin päässä Kuzhenkinon kylän asukkaan kesämökistä jälkiraivauksessa. Ennen tätä toinen Embraer-elementti löydettiin kahden kilometrin päässä Jevgeni Prigozhinin koneen törmäyspaikasta.”

Sinänsä vakuuttavia todisteita: koneessa räjähti.  Mutta kuka jaksaa miettiä näissä tapauksissa aina toistuvia ihmeitä: kuten, miten on mahdollista, että lentokoneen reitin alla levittäytyvistä satojen hehtaarien alalta löytyykin jokin fragmentti? Mikä on todennäköisyys.  Jos hukkaat vihkisormuksesi, käänny näiden mestareiden puoleen – löytyy takuulla?

*

veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu