Tuppurainen: SDP:llä ja PS:illa ei mitään yhteistä – unohtaa demarista siirtyneet ihmiset

Tunti sitten 11.7.2021;

US/msn; Sdp:n ministeriltä tyly vastaus perussuomalaisten Riikka Purralle: ”Käsitys on harhainen” (msn.com)

”Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd) ei allekirjoita perussuomalaisten puheenjohtajakisaan tällä viikolla ilmoittautuneen kansanedustaja Riikka Purran näkemystä, jonka mukaan perinteisessä sosialidemokratiassa on myös samanlaisia tavoitteita ja arvoja kuin perussuomalaisissa.

”Purran käsitys perinteisen sosialidemokratian ja perussuomalaisten yhtäläisyydestä on harhainen. Purran hallituskysymys on maahanmuuttajien vastustaminen. Sdp:n perinne on kansainvälinen solidaarisuus ja ihmisoikeudet. Ei, tässä ei ole mitään yhteistä”, Tuppurainen kommentoi Twitterissä.

*

En malta olla linkkaamatta tuota debattia. Se on niin luonteenomainen tälle ajalle.

Poliitikot keskustelevat ”tavoitteista ja arvoista”.  Toinen näkee jotain, toinen kiistää kiivaasti.

Samaan aikaan noin 100.000 – 150.000 sosialidemokraattien entistä äänestäjää tai kannattajaa on kuitenkin reaalielämässä siirtynyt SDP:n piiristä Perussuomalaisten ”piiriin”, siis äänestäjiksi tai ainakin gallup-kannattajiksi.

Tarkkaa siirtyneiden määrää on hankala sanoa tarkalleen, seuraajana arvioin siirtymän koon tuohon haarukkaan.

Siirtymä, olkoon se sitten joko pienempi kun tuossa haarukoitu, tai vaikkapa isompi, on kuitenkin tosiasia.

He ovat eläviä ihmisiä, tuntevia, ajattelevia, kokevia.  Kokeneita. Jotain he ovat ilmiselvästi kokeneet. Tämän tässä tarkemmin määrittelemättömän ”kokemusasiantuntemuksen” nojalla he ovat tehneet ratkaisunsa. Ja ratkaisu – ainakin tässä vaiheessa – on: He ovat siirtyneet SDP:stä >> PS:iin, joko äänestämään ja/tai kannattamaan gallupeissa.

Kaikki ei tässä stemmaa.

Mikä esimerkiksi?

No, ei nyt ainakaan se ”EU-ministeri” Tuppuraisen twiitin osa, jossa hän toteaa:

Ei, tässä ei ole mitään yhteistä.”

Oikea vastaus on: On ”tässä” jotain yhteistä.

Yhteistä ovat ne IHMISET, jotka ovat siirtyneet. Eipä kai heidän menneisyytensä ole deletoitunut jonnekin hornaan, ja eivät he ole uudestisyntyneitä äkkiä perussuomalaisten äänestäjinä tai kannattajina. Kyllä he ovat eläviä, yhä järjissään ja tolkussaan olevia ihmisiä.

Ihan yhtä hyviä ihmisiä, kuin ennenkin. Siis silloin kun he kannattivat joskus silloin ennen, ehkä aika viimeksikin.

Näin ollen poliitikon väittämä:

”Purran käsitys perinteisen sosialidemokratian ja perussuomalaisten yhtäläisyydestä on harhainen.” on epätosi.

Tosi on se, että joku ihminen on tehnyt jotain aikaisemmin ja tekee nyt jotain toista. Elävä ihminen, kansanvallan pienin yksikkö, on se ”joku”, joka yhdistää nämä hetken, menneen ja nykyisen.

Poliitikko, joka puhuu näin faktojen kannalta ongelmallisesti, edustaa paitsi Suomea EU:ssa, edustaa myös nykymaailmalle niin tyypillistä poliitikkoa, joka haluaa kieltää tosiasiat.

Ja esittää totena imaginäärisen totuuden, siis oman sisäisen totuusvaikutelmansa.

Samalla hän deletoi nuo siirtyneet ihmiset pois, – mistä? jonkinlaisesta ”poliittisesta todellisuudesta”. Se on vielä astetta rumemmin [pejorativt] sanottu, kuin se mitä Piha kirjoitti oman puolueensa eräistä jäsenistä, He kun ovat kuulemma ”humalaisia enoja”.. Viimemainitut sentään tunnustetaan olemassaoleviksi.

 

+24
veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu