Ukrainan sodan analyysia: Rintamakatsaus tänään 14.05.2022 – sekä alaston analyysi Venäjän virheistä

Osa 1

Rintamatilanne 13.05.2022

Kartta päivittyy joka päivä.  Uusi kartta löytyy Youtubea selaamalla.

Joitain päällimmäisiä huomioita Ukrainan sotavoimien pääesikunnan tilannekartasta:

Kannattaa huomioida Harkovan (Koillis-Ukrainassa) kaakkoispuolella, lähellä kaupunkialuetta ilmoitetaan toimivan Suomalais-Irlantilainen vapaaehtoisjoukko. Se ei liene aivan pieni, koska on päässyt maininnaksi kartalle ja tilannepäivitykseen.

Arvailujen varaan jää tuon kv-voluntaariyksikön laajuus. Sellaisenaan se voi periaatteessa olla minkä tahansa nimellisvahvuudeltaan ainakin pataljoonaan saakka – ehkä ylikin – oleva sotilasvoima, mutta lähemmät tiedot tietysti puuttuvat.

Joskin joidenkin arvailujen mukaan suomalaisia olisi alueella, ja ehkä keskitetysti juuri tuossa toimiorgaanissa ehkä 100-300 välillä, mutta meillähän ei valvova viranomainen julkaise näitä tietoja.

Lisäksi traditioon kuuluu – muistetaanpa vain vaikka I maailmansodan vapaaehtoisliikehdintää, – ja erityisesti Espanjan sisällissotaa 1936-1939, jonne lailliselle hallinnolle lojaaleihin liittyi eri tutkimusten mukaan 300 – 500 suomalaista, ja falangiteihin noin parisenkymmentä vapaaehtoista.

Ukraina on lähellä, sota on ideologisesti värittynyt, demokratia ja läntiset näkemykset versus yksinvaltaisuus ja euraasialaiset näkemykset.

Etelämpänä kartalla näkyy mainintoja muista kansainvälisistä voluntäärijoukoista,  nimittäin Tshekin ja Georgian vapaaehtoisjoukot.

Lähde ja Linkki:

Katso tästä: Ukraine: military situation update with maps, May 13, 2022 – YouTube

Yhteenveto:

Tärkeimmät alueet:

– Izyumin sillanpää – Venäjän joukot valtasivat Dovgenken kylän.

– Venäläiset joukot siivoavat hitaasti kulmaa Oskil- ja Siverskiy Donets -jokien välillä, joita Ukrainan puolella hallitsi aiemmin. Ei muutoksia tänään eikä eilen.

– Bilogorivkan sillanpää: Venäjän sillanpää tuhoutui ja Venäjän joukoille aiheutui suuria tappioita

 

  1. Kharkiv: Ukrainan joukot työntävät hitaasti Venäjän puolta ulos – ei muutoksia tänään.
  2. Izyumin sillanpää: Venäjän puoleinen valloitti Dovgenken kylän. Se on erittäin vaarallinen venäläisten joukkojen tunkeutuminen, joka voi mahdollisesti johtaa suureen taskuun Ukrainan joukoille Donetskin länsipuolella.
  3. Lymanin sillanpää. Ei muutoksia tänään.
  4. Popasna, Rubizhne ja Severodonetsk. Venäjän joukot valtasivat koko Rubizhnen. Venäläiset palkkasoturit – Wagner Group toimii Popasnassa, myös Venäjän 57 prikaati toimii siellä. Venäläisten joukkojen vahvistama Popasnan vangitseminen. Venäjän joukot etenivät Popasnan pohjoispuolella Komyshevakhan kylään. Ei uusia edistysaskeleita tänään.
  5. Donetskin länsipuolella: Avidyivka ja Maryinka. Avdiyivaka – Venäjän puolen loputtomat yritykset murtautua sinne. Venäläisten joukkojen pieni eteneminen (500-700 metriä) kohti Novobahmutivakaa.
  6. Vugledar on ukrainalaisten käsissä. Ukrainan puoli menetti Pavlivkan kylän Vugledarista lounaispuolella.
  7. Velyka Novosilka – Gulyapolen rintama. Ukrainan linnoituksia ovat Gulyaypolen kaupungit ja Velyka Novosilkan kylä. Venäläinen 19D toimii siellä. Venäjän joukot vahvistavat voittojaan. Myös 42D on havaittu alueella. Venäläiset joukot valloittivat Vremivkan kylän, joka liitettiin Velyka Novosilkaan lännestä ja erotettiin pienestä joesta. Pohjoisin venäläisten joukkojen ryhmä on pysäytetty ennen Vilne Polen kylää. Ukrainan puoli toi 128 prikaatinsa ja rykmenttinsä Azov Kiovin pysäyttämään Venäjän etenemisen sinne. Ei edistystä täällä tänään.
  8. Mariupol: mahdollisuus tehdä Ukrainan joukkojen murtautumisyritys on menetetty, koska venäläisten joukkojen tiheys lisääntyi kehän pienentyessä. Muiden lähteiden perusteella mahdollisuus murtautua on edelleen olemassa.
  9. Khersonin sillanpää: vahvistamatonta tietoa uusiutuvista taisteluista Oleksandrivkan kylän puolesta lähellä Stanislavin kaupunkia.

 

>Ukraine: military situation update with maps, May 13, 2022

20 633 katselukertaa 14.5.2022 We have opened Patreon account to support our work: https://www.patreon.com/warinUkraineP… Paypal account: war.in.ukrainefeb2022@gmail.com We appreciate support from our subscribers and viewers!

*

OSA 2

Entinen moskovalainen upseeri analysoi Venäjän federaation armeijan ongelmista Ukrainassa

TEKIJÄ Bogdan Kukhanovich Lähde: https://reform.by/312892-poka-my-nesli-h-nju-oni-v-ukraine-uchilis-jeks-oficer-moskovit-o-problemah-armii-rf

Googlen konekääntäjällä:

”Nyt me kaikki nappaamme kourallisia go#no:ta, mikä tuli mahdolliseksi useiden systeemisten virheiden ansiosta”, Aleksanteri Arutjunov, eläkkeellä oleva Venäjän armeijan upseeri ja nykyään suosittu lähes sotilaallinen bloggaaja, sanoo videoissaan.

Arutjunov komensi tiedusteluyksikköjä Moskovalaisten armeijayksikössä, taisteli Tšetšenian sodassa, palveli sitten kotikaupungissaan mellakkapoliisissa ja jäi eläkkeelle 2010-luvulla. Sotilasasioiden fanina hänestä tuli suosittu bloggaaja – hän kirjoittaa ja kuvaa arvosteluja sotilas- ja turistivarusteista, aseista, kengistä ja vaatteista.

Entinen turvallisuusvirkamies ei suinkaan ole oppositiopuolueen kannattaja eikä tietoisesti arvostele itse Venäjän hyökkäyksen alkamista, päinvastoin, hän pitää tarpeellisena tukea Venäjän armeijaa ostamalla sotilaille tarvikkeita ja lääkinnällisiä laitteita. Kuitenkin samalla, kun hän on suorassa yhteydessä useisiin Venäjän federaation puolustusministeriön ja kansalliskaartin erikoisyksiköihin, hän arvostelee nimiä mainitsematta melko ankarasti venäjän joukkojen asepukua, varusteita ja koulutustasoa.

Siksi pidimme hänen mielipiteensä kiinnostavana ja hyödyllisenä yleisöllemme. Hänen perustelunsa ja johtopäätöksensä pätevät täysin Valko-Venäjän armeijaan Lukašenkan alaisuudessa, jossa tilanteen pitäisi olla huomattavasti huonompi, jo pelkästään siksi, että Venäjän armeijan budjetti on paljon suurempi.

*

Vuotavat panssarit ja niukkuus

Venäjän federaation sotilailta ja upseereilta puuttuu tärkeitä varusteita, usein he itse joutuvat ostamaan enemmän tai vähemmän riittäviä varusteita kaupallisista liikkeistä ennen lähettämistä Ukrainaan, Arutjunov sanoo.

Tämä aiheutti hintojen nousun ja akuutin puutteen. ”Tänään kysymys ei ole vain hinnassa, vaan yleisesti ostokyvyssä. On ihmisiä, jotka ovat valmiita maksamaan rahaa, mutta jos ei ole mitään mistä maksaa.

Ihmiset kysyvät: ”Sano, mistä voin ostaa nopeasti 100 täydellistä panssaria?”. Sanon ettei missään. Luodinkestävä liivi täydellä ”jauhelihalla” maksaa noin 100 000 ruplaa. 100 luodinkestävää liiviä on 10 miljoonaa, tarjoat valmistajalle 12, mutta hän sanoo ei. 12 tai 15 miljoonaa – ei. On tullut aika, jolloin raha ratkaisee monia asioita, mutta ei kaikkea”, hän sanoo.

*

Puute koskee myös sotilaan nykyaikaisia henkilökohtaisia lääkepakkauksia sisältöineen. ”Se on tullut kalliiksi, mutta välttämättömäksi (ostaa uusia keinoja verenvuodon nopeaan pysäyttämiseen), koska Esmarchin kiriste ei selviä tehtävistään, varsinkaan huonosti koulutetun taistelijan käsissä. Jotenkin löysimme rahaa ystävien ja ystävien avulla, juoksimme kauppoihin, mutta siellä ei ollut mitään, koska kaikki oli loppuunmyyty. Aluksi se ei ollut välttämätöntä, sitten se tuli kalliiksi, sitten ei ollut mitään ”, ex-upseeri sanoo.

Myös armeijan varastojen säännöllisten varusteiden pula liittyy monien vuosien aikana tapahtuneisiin korruptatiivisiin varkauksiin.

”Mikä on pointti? 2 kpl:n panssarilevyn (luotiliivi)sarja ei koskaan maksanut 10 000 ruplaa. Ei koskaan, helvetti! Se on vain niin, että lippu, joka on ponnahtanut sen varastosta ja myynyt sen Avitossa (verkkomarkkinoilla), voi ansaita 10 pisteen ilman investointeja. Liiketoiminta on periaatteessa kunnossa. Nykyään näillä lipuilla, kaikilla, jotka ovat vielä elossa, ei ole enää lautasia sinulle, koska ne ovat loppuneet.

Ja lyhytaikaisiin sopimuksiin tulevat sopimussotilaat joutuvat ilman tst-housuja tai parhaimmillaan saavat 6B23:n (eräänlainen vartalosuoja) teräslevyllä”, Arutyunov huomauttaa. Lähde: https://reform.by/312892-poka-my-nesli-h-nju-oni-v-ukraine-uchilis-jeks-oficer-moskovit-o-problemah-armii-rf

*

Hänen mukaansa luodinkestävän liivin teräslevyt ovat huomattavasti huonompia kuin nykyaikaiset keraamiset, mikä heijastuu tappioina.

”Jokainen typerys, joka sanoo minulle, että teräslevy ei ole huonompi kuin keramiikka, viittaa kokemukseen 26. osastosta (Venäjän federaation sisäisten joukkojen erikoisjoukot), joista yhteen osui Uralin ohella jokin raskas kohde. En muista kuinka monta ihmistä oli Uralissa. Kaikki olivat sisäisten joukkojen vakiopanssaripuvuissa metallilevyillä, ja kommandoilla oli keraaminen levy.

Täällä hän selviytyi yksin ainoana koko ”Uralista”. Kaikki panssarit olivat raunioina, mutta keramiikka säilytti kaiken ja kypärä oli keraaminen. Ja ne, jotka olivat metallivahvisteisilla luotiliiveillä liikenteessä, rikkoutuivat tuosta suojasta, koska se ei pysäytä/torju iskua sillä tavalla kuin tarvitsisi”, entinen upseeri sanoo.

Lisäksi venäläisten aktivistien on ostettava sotilaille kenkiä, vaatteita, tähtäimiä ja nelikoptereita.

”Tänään kaikki tarvitsevat kaikkea”, bloggaaja sanoo. Myös säännölliset sotilaslaitteet, joita valtio ei koskaan virallisesti myynyt väestölle, kuten panssarilevyt, kaikesta oli pulaa. Tämä koskee esimerkiksi sellaista havaintolaitetta kuin TR-8 tiedustelukaukoputki, jonka avulla sotilas voi seurata tilannetta nousematta haudasta. Verkkomarkkinoille ne pääsivät vain armeijavarkauksien seurauksena, ja nyt tällaisia ​​laitteita on joskus ostettavissa siviilimarkkinoilta, Arutjunov sanoo. Lähde: https://reform.by/312892-poka-my-nesli-h-nju-oni-v-ukraine-uchilis-jeks-oficer-moskovit-o-problemah-armii-rf

*

Sotilaskenttälääketiede – Ukraina on parempi

Arutyunov itse harjoittaa vapaaehtoistyötä auttaen armeijassa ja kansalliskaartissa palvelevia tuttaviaan. Hänen mukaansa hän pitää jatkuvasti yhteyttä sotaan osallistuviin ihmisiin. Hän arvostelee aktiivimmin tilannetta Venäjän armeijan sotilaslääketieteellisen koulutuksen osalta.

Sotilaslääketieteen varusteet ja jokaisen sotilaan koulutus osoittautuivat suuressa modernissa sodassa paljon tärkeämmiksi kuin sotilaan kyky ampua tarkasti konekivääristä, Arutjunov sanoo.

”Toisin kuin äärimmäisen taktiset housut, apteekkipussi ja sen sisältö eivät ole joka päivä käytössä, ja lisäksi jokainen meistä vaali syvällä sisimmässämme ajatusta, ettei häntä koskaan tarvittaisi ollenkaan. Siksi se tosiasia, että taistelijat menivät sotaan yhdellä Esmarch-kiristeellä ja yhdellä PPI:llä (yksittäinen pukeutumispaketti), ei ole yllättävää, vaan päinvastoin, se on luonnollista.

Olen täysin hiljaa lääketieteellisten tarvikkeiden erottelusta ja varastoista. ”Mitä yhtäkkiä?!” ja ”mitä jos?!” alkoi heti ja kaikkialla, joten ”loppiainen” tuli välittömästi ja hukkuvat ihmiset alkoivat pelastaa itseään ”, bloggaaja sanoo. Lähde: https://reform.by/312892-poka-my-nesli-h-nju-oni-v-ukraine-uchilis-jeks-oficer-moskovit-o-problemah-armii-rf

*

Video Esmarch-kiristimen ja modernin kääntöportin nopeuden ja tehokkuuden eroista

«Пока мы несли х#ню, они в Украине учились»: экс-офицер-московит о проблемах армии РФ — REFORM.by

Lisäksi sotilaiden lääketieteellisten laitteiden ongelmana on, että Venäjän federaation valtion armeija ei edes tarjoa sotilaille nykyaikaisia ​​​​lääketieteellisiä laitteita oma-apua ja keskinäistä apua varten.

”Ensimmäinen asia, joka sinun on itse ostettava rahalla, on normaalit lääketieteelliset laitteet… Normaalia lääkettä ei ole. Ja ”isänmaa” ei anna sitä. Koska ”kotimaalla” ei ole sitä. Ei ole olemassa”, hän sanoo.

”Nyt kaikki yritykset, jotka työskentelevät valtion tilauksesta, antavat sinulle kypärät ja panssarilevyt kolmessa vuorossa korvatakseen näiden elementtien katoamisen, koska jos ne saapuvat, ne on vaihdettava.

Mutta tätä (näyttää kiristyssidettä ja pussia, jossa on hemostaattiseen aineeseen kastettu side) kukaan ei anna sinulle, koska he eivät tee sitä täällä, eikä lentokoneella toimittaminen ole sen arvoista.

Sen voivat ostaa sinulle vain vapaaehtoiset, ystävät, sponsorit, sponsorien ystävät tai vapaaehtoisten ystävät, entinen upseeri sanoo. Arutyunov, jolla itsellään on ensimmäinen lääketieteellinen (eläinlääkäri) koulutus, pyysi ystäviään lähettämään kuvan tavallisesta venäläisestä sotilaan ensiapulaukusta ja valokuvan ukrainalaisesta, minkä jälkeen hän julkaisi kuvan sivulleen. Lähde: https://reform.by/312892-poka-my-nesli-h-nju-oni-v-ukraine-uchilis-jeks-oficer-moskovit-o-problemah-armii-rf

*

Kuinka monta Ukrainan armeijan ensiapulaukkua sinun on näytettävä, jotta uskoisit, että olemme sotilaslääketieteen harjoitusleirillä?

Meillä on erittäin hyvät sotilaslääkärit, mutta hävittäjän sotilaslääketieteellisen koulutuksen tasolla olemme huipulla, kiitos ”mestareille”, jotka kertoivat meille, että Esmarchin kiriste on tieteen suurin saavutus, ja PPI, joka luotiin ennen sotaa, on siistiä.

Lääkärimme ovat erinomaisia, mutta haavoittunut on vielä raahattava lääkäriin, ja tätä varten yhden Vasjan on autettava toista Vasyaa.

Ja Vasyalla on kiristysside, joka katkeaa joka toinen kerta, ja PPI, jonka pakkaus on liimattava keuhkoihin. Kuinka liittää se? Etkö välitä hänestä?” – videon arvioija puhuu ilmeikkäästi.

Hänen mukaansa sairaaloissa haavoittuneet selviävät 90 prosentissa tapauksista, joten avun ensimmäinen vaihe ratkaisee nyt eloonjääneiden määrän.

”Ukrainalaiset ovat aika hyviä tässä asiassa ja varmasti parempia kuin meidän. Mitä tulee lääketieteelliseen tukeen, he pystyivät siihen.

Meillä – ei…

Meillä on f# pa tässä suhteessa. On selvää, että termit ”ei ihanteellinen” ja ”f#pa” ovat monella tapaa samankaltaisia, mutta vaadin omaa määritelmääni ”, Arutjunov päättää. Lähde: https://reform.by/312892-poka-my-nesli-h-nju-oni-v-ukraine-uchilis-jeks-oficer-moskovit-o-problemah-armii-rf

*

Sotilaan kenttäpuku –

Moskovilaiset pukeutuvat pokaalivaatteisiin Arutjunov korostaa, että Venäjän armeijalla on ollut ongelmia joidenkin alkeellisten univormujen kanssa konfliktin alusta lähtien.

”Jo tänään RF-asevoimat (Venäjän Federaation) kohtaavat varusteiden ja varusteiden puutteen jopa sotivasta ryhmästä, bl#d.

Joten jos saat mobilisoitua, ota kaikki mitä sinulla on, paitsi tietysti aseita. Kaikilla taktisilla ensiapulaukuilla, saappailla, lautasilla (taktinen liivi panssarilevyillä) sinua halataan, nuoletaan ja otetaan käyttöön.

Ainoa asia on, että he julkaisevat saman vihreän U#ban-puvun”, hän sanoo. Tämä johtuu osittain takapylväiden ja panssaroitujen ajoneuvojen suurista häviöistä ja osittain venäläisen takaosan perinteisesti huonosta suorituskyvystä yleensä. Lähde: https://reform.by/312892-poka-my-nesli-h-nju-oni-v-ukraine-uchilis-jeks-oficer-moskovit-o-problemah-armii-rf

*

Palanut Venäjän federaation sotatarvikkeiden kolonna Ukrainassa

«Пока мы несли х#ню, они в Украине учились»: экс-офицер-московит о проблемах армии РФ — REFORM.by

*

”Kaikki ovat pukeutuneet kuinka paljon! Tämä ei koske vain DNR-LNR:ää (Donetskin – Luhanskin armii), vaan myös Venäjän federaation asevoimia, joissa taisteluissa kaatuneet ovat pukeutunut siihen.

Et ole nähnyt taistelusta lähteneitä yksiköitä, joiden kaikki paloi… Jolla ei ollut enää mitään jäljellä, jossa hän onnistui hyppäämään, juosta ulos ja juosta karkuun, vittuun ojaan – mitä hänellä oli päällä, se jäi.

Mitä kolonnissa tapahtui, paloi x#m. Ja nyt ostamme ja toimitamme heille. Oletko hauska? Naura, vittu, on aika hymyillä, vittuun ”, bloggaaja sanoo.

Tässä suhteessa venäläiset sotilaat pukeutuvat joskus vangiksi otetuilta tai sotavangeilta otettuihin tai Ukrainan armeijan yksiköiden hylätyistä rakennuksista löydettyihin univormuihin.

Lisäksi Ukrainan lakisääteiset kengät ovat parempia kuin lakisääteiset venäläiset, ja joitain Ukrainan univormujen osia ei ole saatavana osissa Venäjän armeijaa.

”Luonnollisesti näkee usein sotilaita ukrainalaisissa fleecetakeissa ja -saappaissa, koska tarjonta ei vain pysy perässä, vaan ei pysy perässä ollenkaan. Siksi sinun on pukeuduttava pokaalivaatteisiin … Venäjän sotilashenkilöillä ei ole fleecetakkia.

Joku teki hyvän univormusarjan, ja joku otti siitä takin ja laittoi sen varastoon. Myydään Avitossa, jossa nämä takit myytiin. Ja silti, luultavasti löydät sen Avitosta ”, Arutyunov kommentoi myrkyllisesti. Lähde: https://reform.by/312892-poka-my-nesli-h-nju-oni-v-ukraine-uchilis-jeks-oficer-moskovit-o-problemah-armii-rf

*

Droonit ja etäsodankäynti

Toinen syy, miksi sotilaslääketieteellinen koulutus ja laadukkaat luodinkestävät liivit sotilaalle on nyt asiantuntijan mukaan konekiväärilllä ampumista tärkeämpi – molemmat osapuolet käyvät aikamme huipputeknologian sotaa, jossa voi taistele viikkoja, kärsi tappioita, mutta älä koskaan näe vihollista pienaseiden silmissä.

”Yksikkö johti kahden viikon ajan hyökkäysoperaatioita. Yksikään hävittäjä ei ampunut ainuttakaan laukausta konekivääristä. Samaan aikaan he joutuivat tykistön, MLRS:n, ”Point U:n” (Neuvostoliiton valmistama operatiivis-taktinen ohjusjärjestelmä) alle… Tämän todistaa myös ”Adminin” kokemus, joka sanoo: ”Sanya, täällä voit takoa vasaralla konekivääri perseeseen. Tykistö ja droonit taistelevat täällä”, bloggaaja kertoo.

Kun drooni havaitsi vihollisen, ampumaan alkanut tykistöpatteri ei välitä ollenkaan millaisissa erikoisjoukoissa vihollinen palvelee, kuinka hyvin hän osaa ampua ja hypätä, kuinka korkealla hänen moraalinsa on. Lähde: https://reform.by/312892-poka-my-nesli-h-nju-oni-v-ukraine-uchilis-jeks-oficer-moskovit-o-problemah-armii-rf

*

Moskovilaisten rikkiammuttuja panssaroituja ajoneuvoja risteyksessä

”Sodan voittavat… korkean teknologian asejärjestelmät ja ihmiset, jotka ovat valmiita palvelemaan niitä asiantuntevasti, koska ne mahdollistavat jalkaväen selviytymisen siihen asti, kun he jopa näkevät vihollisen. Jotta jalkaväki ylipäänsä pääsisi taisteluun, jonkun on annettava heidän elää tähän taisteluun asti ”, sanoo Arutjunov, joka arvostaa suuresti Ukrainan armeijaa.

Hän puhuu ilmeikkäästi venäläisten joukkojen menetyksistä ukrainalaisten tykistöjen tulessa, usein moskovilaisille näkymätön:

”Jos joku tyhmä kenraali … näyttäisi kuinka siviilidroni voi toimia yhteistyössä tykistön kanssa, sanoisi. Ehkä 10 kilometrin pylväät eivät olisi olleet tulessa, koska joku 90 tuhannen ruplan arvoinen paska, vittu, ei olisi noussut metsän takaa eikä olisi nähnyt tämän pylvään saavuttaneen risteyksen, joka ammuttiin etukäteen. tykistöllä…

Ja jos tämä puolustusministeriön kusipää ymmärtäisi, mitä vitun lelu voi tehdä, ehkä tätä kusipää ei olisi olemassa.”

Bloggaajan mukaan ainakin yksinkertaisin tiedusteluun tarkoitettu nelikopteridroni tulisi olla ehkä joka 10:nnelle jalkaväkimiehelle, kun taisteluetäisyydet kasvavat ja joukkojen tiheys rintamakilometriä kohti laskee.

”Ukrainan asevoimat käyttävät käytettävissä olevia resursseja sikäli kuin ymmärrän hyvin asiantuntevasti. Paljon lukutaitoisempia kuin me olemme, Arutjunov toteaa. Lähde: https://reform.by/312892-poka-my-nesli-h-nju-oni-v-ukraine-uchilis-jeks-oficer-moskovit-o-problemah-armii-rf

*

Moskovan erikoisjoukot ja kaupunkisota

40-vuotias eläkkeellä oleva upseeri kritisoi jopa erittäin ammattitaitoisten Venäjän federaation erikoisjoukkojen yksiköiden valmistautumista tiettyyn operaatioon – laskeutumiseen Gostomelin lentokentälle hyökkäyksen ensimmäisinä päivinä. [Olen kertonut siitä yksityikohtaisesti blogissani jo sodan alussa, vh]

Valmistautuessaan taisteluihin Kiovan esikaupunkien tiheissä rakennuksissa nämä ihmiset unohtivat erittäin tarpeelliset asiat.

”Taskulamppu. Aseen taskulamppu. Jolle kaikki nauroivat. Kävi ilmi, että ilman taskulamppua ei ollut mahdollista tarkastaa tiloja päivän aikana. Tosiasia on, että aseellisten selkkausten olosuhteissa kaupunkien taajamissa valo katkeaa. Ja edes päiväsaikaan et näe niitä tiloissa. Ja tarvitset taskulampun aseeseen.

Ja tämän kertoi minulle henkilö, jolla oli 1 taskulamppu 15 henkilölle, ja he tarkastivat rakennukset 15 henkilön kanssa, joilla oli 1 taskulamppu.

Luojan kiitos, yksi henkilö osti sen itse. Tämän henkilön ansiosta tilat ylipäänsä oli mahdollista tarkastaa.

Hassua, eikö?

”Erikoisjoukot”, bloggaaja sanoo.

Lisäksi Moskovan miehittäjät joutuivat kaupunkitaisteluissa ilman sellaisia ​​välttämättömiä esineitä kuin vasaroita ja muita työkaluja suljettujen ovien murtamiseen. Lähde: https://reform.by/312892-poka-my-nesli-h-nju-oni-v-ukraine-uchilis-jeks-oficer-moskovit-o-problemah-armii-rf

*

Ihmiset, jotka menivät Gostomeliin, Antonovin lentokentälle, tiesivät minne he olivat menossa.

He valmistautuivat pitkään ja harkiten – viikon tai 10 päivän ajan he ”rullivat” kaupunkiolosuhteita. Kuljen ympäri, menen sisään, kulmat, ovi pois minusta, ovi minua kohti… Kaikki on selvää.

Objektiivinen todellisuus oli sellainen, että ovet olivat kiinni. Kaupungissa, johon tulit, ovet ovat kiinni. Ja konekiväärin luoti ei lyö hangaarien lukkoja rikki, heitä niitä ulos, eikä ovi aukea. Ja ei se avaudu itsestään – etkä voi lyödä sitä jaloillaan. Sinä hakkaat häntä kuin vittu huomiseen asti, ja hän seisoi niin kuin seisoo ”, Arutjunov välittää Kiovan lähellä käytyjen taistelujen osallistujien vaikutelmia.

Siksi tilat usein ”tarkastettiin” periaatteella – kun se on kiinni, sitten ei ole ketään, voit jatkaa.

”Luuletko, että minä vitsailen?

Ei. Annan sinulle sellaisen henkilön sanat, joka oli suoraan mukana tässä. Paskaa – lyömme ovet ulos tankilla! Mutta tankkia ei ollut.

Ne olivat kaikki tulessa. Ei ollut mitään, koska kaikki oli tulessa lähestymistavoissa. Heillä olivat vain konekiväärillä, eivätkä he päässeet tarkastamaan tiloja, koska siellä oli 1 taskulamppu eikä varusteita ”, entinen upseeri kertoo viitaten Venäjän armeijan ja kansallisen erikoisjoukkojen upseereihin ja sotilaisiin. Vartija. Lähde: https://reform.by/312892-poka-my-nesli-h-nju-oni-v-ukraine-uchilis-jeks-oficer-moskovit-o-problemah-armii-rf

*

Myös hänen mukaansa taistelut kaupungeissa paljastivat yönäkölaitteiden puutteen jopa Venäjän armeijan teknisesti edistyneimmissä yksiköissä:

”Ja siellä oli kellareita. Kellarit olivat avoimia, mutta siellä oli pimeää, ja taskulampun loistaminen oli täynnä vaaraa – tunsit itsesi liian pitkälle valolla. Siellä tarvitset yönäkölaitteen – ei yönäkötähtäimen, vaan laitteen.

Ja laitteita oli vähän, koska toimittajat sanoivat: ”No, teillä on yötähtäimet, mitä eroa sillä on.”

Kävi ilmi, että ero on oi #nno iso… Yksi ei korvaa toista.

Ongelmia paljastui jopa joukkojen fyysisessä koulutuksessa. ”Jo olemassa olevan NWO:n kokemuksen analyysi sotilashenkilöstön fyysisen koulutuksen osalta mahdollistaa yksiselitteisen toteamisen, että ”pääasia on juosta” ei toiminut ja voimakomponentin puute tapahtuu kaikkialla.

”Kun tulen takaisin, makaan kuolleen” (c) Yksi ampuja, josta piti tulla konekivääri”, kirjoittaa Arutyunov.

Ihmisiä, joilla on tähtiä – mutta ei upseereita

Entisen upseerin mukaan Venäjän armeijan uudelleenorganisointi on tarpeen jo sodan aikana – ”muuten emme välttämättä selviä” sodan jälkeen”.

Armeija on osa yhteiskuntaa, ja ongelmat, kuten korruptio, tyytyväisyys ja moskovilaisen yhteiskunnan riippuvuus, ovat ominaisia ​​myös suurelle joukolle kenraaleja ja upseereita, hän huomauttaa.

”Helvetin monet ihmiset, jotka olivat pukeutuneet vitun tähtiin, pieniin, isoihin, merkkeihin ja niin edelleen, he kokivat isänmaan palveluksen työksi, mutta tämä ei ole työtä, siinä on vivahteita, ja nämä vivahteet tulivat sivuttain esiin.

Tänään tartumme siihen, että vitun suuri joukko ihmisiä piti palvelua työnä. Tuli aamulla – jäi iltaan asti. Mitä öistä ampumista? Kyllä, mene! bloggaaja sanoo. Lähde: https://reform.by/312892-poka-my-nesli-h-nju-oni-v-ukraine-uchilis-jeks-oficer-moskovit-o-problemah-armii-rf

*

«Пока мы несли х#ню, они в Украине учились»: экс-офицер-московит о проблемах армии РФ — REFORM.by

Todistus ”DNR-sotilasta” [Donetskin Kansantasavallan armeija], joka antautui Ukrainalle. Video Ukrainan turvallisuuspalvelusta Lähde: https://reform.by/312892-poka-my-nesli-h-nju-oni-v-ukraine-uchilis-jeks-oficer-moskovit-o-problemah-armii-rf

*

Upseerien kenttäkelpoisuus

Hänen mukaansa jopa hyvin koulutetuissa Venäjän federaation yksiköissä on usein upseereita, jotka eivät ole valmiita tekemään päätöksiä itse ja kantamaan niistä vastuuta.

Ja tämä tarkoittaa, että näistä ihmisistä on tullut yksinkertaisesti välityslinkki pomonsa ja sotilaiden välillä, ja he ovat lakanneet olemasta todellisia upseereita.

”Jos upseeri osaa vain ”minä sanoin – hän sanoi”, ”tämä ei ole minun ideani, tämä on idea korkeammasta johtajasta”, ”tänään lakaistaan ​​harjoituskentän sijaan”, ”minä tein älkää keksikö, pojat, tämän on esikuntapäällikkö keksinyt” …

Joten menette esikuntapäällikön luo ja repäisitte siellä persettäsi, jotta ammutte tänään, äläkä mene rikki, muuten tarvitaan ollenkaan, miksi Isänmaa maksaa sinulle rahaa?

Miksi puhun tästä – koska olin sellaisissa olosuhteissa ja f#pu repeytyi niin, että varusmiessotilaideni tuli ampua, eikä kosto-sota”, Arutjunov sanoo.

Öljyvarikko, ”Moskova” – edelleen kaikkialla Hän havainnollistaa Venäjän asevoimien ongelmien laajuutta analysoimalla ukrainalaisten helikopterien hyökkäystä Belgorodin öljyvarastoon 1. huhtikuuta.

Hänen mukaansa itse isku voitiin ennustaa – Ukrainan tiedustelu, satelliitti mukaan lukien, voisi saada tietoa Venäjän ilmapuolustusyksiköiden sijoituksista ja kyvyistä ja määrittää roottorialusten reitin rohkeilla miehistöillä siten, että ne saavuttaisivat kohteen. .

”Aprillipäivä tavallisille ihmisille, armeijalle – aprillipäivä. Ja täysin nimen mukaisesti se alkoi ja jatkuu.

2 Ukrainan asevoimien helikopteria ylitti rajan, hyökkäsi valtavaan polttoaine- ja voiteluainevarastoon ja lensi pois.

Ei ole mitään yliluonnollista siinä tosiasiassa, että he lensivät sisään ja iskevät…

Tärkeimmät kysymykset, joita minulla on henkilökohtaisesti, ovat kuinka helvetissä he lensivät pois, n#x? Perillä, ok, miten lensit pois?

Missä ovat hävittäjien päivystysparit, ilmoitukset, viestintä? Miten he sitten poistuivat Venäjän federaation ilmatilasta?

Miksi taistelijat eivät nostaneet, eivätkö sulkeneet aluetta?

Isku on epämiellyttävä ja tuskallinen ylpeydelle. Mutta tämä on ymmärrettävää. Mutta kuinka he lähtivät, on käsittämätöntä ”, bloggaaja kommentoi vihaisesti. Lähde: https://reform.by/312892-poka-my-nesli-h-nju-oni-v-ukraine-uchilis-jeks-oficer-moskovit-o-problemah-armii-rf

*

«Пока мы несли х#ню, они в Украине учились»: экс-офицер-московит о проблемах армии РФ — REFORM.by  Kesto: 49 sekuntia.

Ukrainan helikopterit iskevät öljyvarikkoon Belgorodissa 01.04.22 Lähde: https://reform.by/312892-poka-my-nesli-h-nju-oni-v-ukraine-uchilis-jeks-oficer-moskovit-o-problemah-armii-rf

*

Hän yhdistää hyökkäyksen Belgorodin öljyvarastoon, Moskva-risteilijän uppoamiseen ja lukuisiin koulutukseen ja joukkojen varustukseen liittyviin ongelmiin Moskovan komentovertikaalin järjestelmävirheisiin.

”Tämä tarkoittaa, että yksittäisten elementtien vaihtaminen ei korjaa niitä. Tätä ei voida muuttaa poistamalla joku, nimittämällä joku, koska vertikaalia on rakennettu vuosia… Jos emme korjaa tätä kertynyttä systeemisten virheiden aaltoa, se yksinkertaisesti hautaa meidät.

Ei setä Vasya tule. Ei ole Vasya-sediä.

Apua ei tule, ei Siperian divisioonaa tule, kun he lähestyivät Moskovaa (vuonna 1941). Kukaan ei tule. Kukaan ei auta.

Kuinka muuten sinun on ymmärrettävä, että seisomme reunalla? Arutjunov sanoo. Lähde: https://reform.by/312892-poka-my-nesli-h-nju-oni-v-ukraine-uchilis-jeks-oficer-moskovit-o-problemah-armii-rf

*

«Пока мы несли х#ню, они в Украине учились»: экс-офицер-московит о проблемах армии РФ — REFORM.by Kesto: 2:00 min.

Palava BDK ”Saratov” on myös Ukrainan joukkojen menestyksen osoitus. Lähde: https://reform.by/312892-poka-my-nesli-h-nju-oni-v-ukraine-uchilis-jeks-oficer-moskovit-o-problemah-armii-rf

*

Hänen mukaansa ongelmana on Moskovan joukkojen, mukaan lukien upseerit ja kenraalit, heikko oppimiskyky:

”Vanhempi upseeri näki teplokin myötäjäisjoukkojen sotilaalta – mikä se sinua vaivaa? Hän sanoo lämpökamera. Ja hän kysyy – näkeekö hän seinien läpi?

Kun vanhempi upseeri kysyy, näkeekö lämpökamera seinien läpi – se on ongelma, kaverit.

Hän ei kuitenkaan nimeä konkreettisia syyllisiä eikä vaadi suoraan Putinin hallintojärjestelmän muuttamista väittäen, että jokaisen pitäisi vain toimia hyvin omalla paikallaan.

Tässä yhteydessä Arutjunov välittää sotivan upseerin väitetyn vastauksen kysymykseen, mitä hän ajattelee vetäytymisestä Kiovasta raskaita tappioita kärsineistä asemista:

”Hän kertoi minulle: ”Sanya, keskustelimme tästä aiheesta pitkään, kun saimme vastaavan tilauksen ja käyminen alkoi siellä ja vastasin tähän kysymykseen upseerikokouksessa näin: ”Vittu, n#x, laita kaikki pois päästäsi. Jos nyt ajattelemme globaaleja asioita, menetämme ihmisiä, tänään meidän on mietittävä suoria velvollisuuksiamme, kuinka täyttää edessämme olevat tehtävät.

*

Kaikkien suunnitelmien epäonnistuminen

Kukaan ei odottanut Venäjän armeijan Ukrainassa olevan nykyaikaisessa asemassa ja kärsivän näin suuria tappioita, Arutjunov huomauttaa.

”Kaikki voittivat Ukrainan ensimmäisenä päivänä. Muistan sen hyvin. Itse melkein antauduin voiton hysteriaan.

Odessa otettiin jo ensimmäisenä päivänä yhdistettyyn laskuun.

Ensimmäisen päivän iltapäivällä oli kysymyksiä… Selvää oli, että suunnitelma oli, mutta kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan ”, hän sanoo.

Samalla kävi ilmi, että suunnitelmassa valloittaa Ukraina ratsuväen iskulla ei ollut varavaihtoehtoja siltä varalta, että jokin menisi pieleen.

Ukrainan tykistöhyökkäys RF:n asevoimien 22. erikoisjoukkojen prikaatin asemiin Mariupolissa

”Mutta sotasuunnitelma, oi, erikoisoperaatio, jos sitä ei tarvita.

Hän edellytti, että saavumme, kaikki nostavat kätensä ja otamme kuvia, syömme leipää ja suolaa… kommunikoin nyt paljon saapuvien, lähtevien, (sotaa varten) kokoontuvien ihmisten kanssa, ja minulla on tunne, että jotkut ihmiset eivät edelleenkään ei ymmärrä mikä se on.

Se, mitä heille tapahtui, oli jonkinlainen valitettava onnettomuus, ja seuraavalla kerralla kaikki muuttuu.

Miksi?

Pysyitte samana, samat ihmiset huipulla ja samat ihmiset vastakkaisella puolella”, Arutjunov sanoo.

Vuosien korruptio, huolimattomuus ja vihollisen aliarviointi heikentävät suuresti Venäjän armeijan taistelutehokkuutta.

”Kaikki riittävät ihmiset, joihin olen yhteydessä, sanoivat minulle:

”Sanya, uskoimme, että sota tarvitaan, jotta ymmärtäisimme, missä olemme, ja nyt olemme kauhuissamme omista ennusteistamme. Emme halunneet tätä.

Sanoimme, että tarvitsemme sodan näyttääksemme sen.

Mutta emme uskoneet, että hän näyttäisi niin ison f#c:n”, Aleksanteri Arutjunov sanoo. Lähde: https://reform.by/312892-poka-my-nesli-h-nju-oni-v-ukraine-uchilis-jeks-oficer-moskovit-o-problemah-armii-rf

*

+9
veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu