Uuden Vuoden 2022 saarnani

Uuden Vuoden saarnani 2022

Vuoden vaihde on lineaarisen ajantajumme jatkumon katkaiseva syklinen juhla, jota kannattaa viettää paitsi kuplivien ajatusten, myös mitä rujoimman tuumailun merkeissä.

Niiden tuloksena julkaisen oheisen hengentuotteen, syvästi tietoisena siihen leivotusta pessimismistä, ja realismin hiivasta, joka estää taikinaa ihan lässähtämästä. Tämän aatostelun lähtökohtana oli erään näkyvän blogistin pohdinnat joillekin ”aikakausille ominaisesta hyppäyksenomaisesta kehityksestä”.

Joskus taas tuntuu siltä, ettei mitään laadullisesti uutta ilmaannu vuosikymmeniin, vaan kaikki on lähinnä vanhan kertausta ja muutos korkeintaan määrällistä”, toteaa tuo tuima ajattelija.

Nykyhetkeä elävänä totean, että ainakaan nyt juuri emme me, koko maailma, elä mitään jollottavia seisovia aikoja, eikä maailma ole lähelläkään pysähtyä, saati oloilleen jämähtää. Kaikkea muuta.

Nämä ikäänkuin johdantona. Aikamme suuresta kehitelmästä on tarkoitus sanoa painava sananen, siitä suurimmasta, jonka ”laadullisuudesta” allaoleva lausuntoni käyköön mitä painavimpana arviona.

*

Aikamme iso, todella iso, kehitelmä ja sen merkitysarvio 2022

Minun täytyy tunnustaa, että minä näen meidän aikamme suurimman muutoksen siinä teoreettisessa ja näköjään myös, ainakin toistaiseksi voimassa olevassa, systeemissä, jossa kehittynyt maailma luo uutta vaurautta ja hyvinvointia ultramodernilla alkemistisella systeemillä: lisäämällä globaalia rahaa pelkillä nolla-yksi -elektroimpulsseilla, mikä mahdollistaa taloudellisen vaurauden lisääntymisen ”käden käänteessä”, ilman reaalitaloudellisia ponnisteluja ja sen kummempaa aivotyötä.

Tämä tällainen on ennestään aivan ennennäkemätön malli ja sovellus – ainakin niin kauan kuin näin luotu varallisuuskupla pysyy kasassa.

Sittenhän, kun se puhkeaa aikanaa, ei ehkä pitkänkään ajan kuluttua, olemmekin jälleen uudessa käännekohdassa.

Ultramoderni alkemia paljastuu ja kaikki seuraukset satavat globaalin yleisön ylle.

vh.

+5
veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu