Venäjä aloittaa ikäänkuin uudestaan alusta Ukrainan sodan – ylijohdon tapaamisesta pääteltyä

Viimeisin GB:n puolustustiedustelun päivitys Ukrainan tilanteesta – 20.12.2022 Lue lisää Britannian hallituksen vastauksesta: http://ow.ly/RUIH50M7UiB

Käänsin ko. tekstin seuraavasti:

Venäjän presidentti Vladimir Putin vieraili 16. joulukuuta Venäjän ”erityissotilasoperaation” aselajien yhteisessä esikunnassa.

Putin kuvattiin tapaamassa useita korkeita armeijan upseereja, mukaan lukien yleisesikunnan päällikkö, kenraali Valeri Gerasinmov ja puolustusministeri Sergei Shoigu. Hän pyysi ehdotuksia sotilaallisten erityisoperaatioiden seuraavista vaiheista. Ukrainan venäläisten joukkojen komentaja kenraali Sergei Surovkin oli yksi raportin esittäjistä.

Tässä koreografoidussa [tarkasti käsikirjoitetussa, vh] kokouksessa Putin halusi todennäköisesti osoittaa yhteistä vastuuta ”erityisestä sotilasoperaatiosta”. Tämän näytöksen tarkoituksena oli todennäköisesti kääntää vastuuta sotilaallisesta epäonnistumisesta, korkeista kuolonuhreista ja lisääntyvästä yleisön tyytymättömyydestä mobilisaatioon, tuhoamissodan todellisen johtajan Putinin harteilta muulle sodan yleisjohdolle kollektiivisesti. Televisioidun materiaalin tarkoituksena oli todennäköisesti myös hälventää sosiaalisen median huhuja kenraali Gerasimovin irtisanomisesta.

*

Mitä tästä on ajateltavissa?

Jo pidempään nähtävissä oleva Venäjän tuhoamissodan seuraava vaihe on käsillä.  Venäjä on koonnut voimiaan, se on riipinyt federaation alueelta ilmeisestikin kutakuinkin sen noin 300.000 miestä, minkä presidentti on aiemmin ilmoittanut ”hybridioperaation” (siis osittaisen LKP:n ja ”vapaaehtoisten” pestaustoimien) tulokseksi.  Siitä ensimmäisen pään partit, ehkäpä juuri ilmoitetut noin 150.000 on siirretty sotatoimialueille, ja toinen puolikas, 150.000 ukkoa huhkii kovennetussa koulutusoperaatiossa eri puolilla federaation sotilaskoulutuskeskuksia ja pienempiä alueellisia kasarmialueita.

Venäjän ilmiselvä tarkoitus on paitsi tietenkin jatkaa ja intensiteetiltään kohottaa sotatoimiaan Ukrainaa vastaan, nimenomaisesti käynnistää uusi sodantempo.  Neuvonpidot Lukashenkan kanssa viittaavat uuteen pyrkimykseen avata voimaperäisemmin ”pohjoinen rintama” Valko-Venäjän suunnasta tarkoituksena luoda harhauttavia iskuja pitkälle pohjoisrjalle, – ja sopivassa hetkessä iskeä uudella voimalla pääkaupunki Kiovaa vastaan.  Näin Putin pyrkii alkamaan ”uuden sodan”.  Ottamaan uuden alun.

Uusin voimin ja uusin taktiikoin, turvautuen entistä voimaperäisemmin ”aerial weaponiin”, eli kaikkeen mikä lentää ja tuhoaa.  Se tarkoittanee sitä, että se on saanut Iranilta ja ehkäpä joiltain muiltakin ”maineettomalta maalta” ilmaohjuksia ja droneja. Lisäksi se aikonee käyttää erilaisia omia tähän asti varikolla pidettyjä ”lekojaan” likoon.

Tämä kaikki näyttää pahalta.  Uuden sodan vaiheen iskuvoima Ukrainaa vastaan saattaa yllättää pahan kerran Lännen, siis meidät kaikki.

Lisäksi Putinilla on takanaan ekstremistinen lisävoima, ”kuningas talvi”.  Sikäli ja mikäli talvesta tulee pelätyn ankara, ylipäällikkö ei emmi hyödyntää sitä maksimalistisesti.  Eli seuraavan, – ehkä siis jo seuraavan – pakkasjakson aikana ja sen kestäessä saattaa käynnistyä Putinin tuhoamissodan seuraava (monesko jo?) vaihe.  Siihen tietysti liittyy puolustuskykyä ja -voimaa heikentävät vaikeat puraisut infraa, ennen kaikkea energialaitoksia ja sähkön siirtoa kohtaan kohdistuvat tuhoisat iskut.  Tuleeko tämä isku mahdollisesti jo jouluna?  Se ei ole poislaskettu, mutta ehkä se osuu sydäntalveen, eli helmikuulle 2023.

Taivas ja kaikki hyvät voimat varjelkoot Ukrainaa.

veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu