Venäjä lupaa: Ukrainan sotaan mobilisoidut saavat säilyttää valtion laskuun spermaansa

Venäjä lupaa: Sotaan mobilisoidut saavat säilyttää valtion laskuun spermaansa.

”Venäjän Ukrainan sotaan mobilisoimat joukot ovat oikeutettuja spermantallennukseen”

Näin kertoi eilen ei enempää eikä vähempää kuin Venäjän valtiollinen uutistoimisto TASS.  Se julkaisi eilen (viattomien lasten päivänä 28.12.2022!) tiedon, jonka mukaan Venäjän Putinin sotaan mobilisoimat joukot ovat oikeutettuja ilmaiseen siittiöiden jäädyttämiseen.

TASS:in uutisen välitti länteen Reuters (ja lukuisat muut mediat):

(Reuters) – ”Venäläisjoukot, jotka on mobilisoitu sotilaalliseen erityisoperaatioon Ukrainaan, saavat oikeuden pakastaa spermansa ilmaiseksi kryopankeissa, valtion TASS-toimisto raportoi keskiviikkona.

Kyse on siis suvunjatkamisesta ”nikkelihalvauksen” jälkeen, tai muunlaisen suvunjatkamisedellytyksiin drastisesti vaikuttavan henkilökohtaisen tragedian seurauksena.

Venäjän lakimiesliiton puheenjohtajaan Igor Trunoviin viitaten TASS kertoi, että terveysministeriö vastasi myönteisesti hänen vetoomukseensa saada budjettiapua suunnitelmalleen.

Ministeriö ”määritteli mahdollisuuden saada taloudellista tukea liittovaltion budjetista sukusolujen (spermatozoien) ilmaiseen säilyttämiseen ja varastointiin kansalaisille, jotka on mobilisoitu osallistumaan erityiseen sotilasoperaatioon vuosina 2022-2024”, Trunov sanoi.”

Tuosta uutisesta irtoaa huomionarvoinen ajoitusta koskeva asia.  Ilmeisesti ensimmäisen kerran Venäjän federaation hallinnon korkea elin ottaa kantaa ennakoivasti Ukrainan sodan kestoon.  Pohdittavaksi jää, edustaako se myös Kremlin presidentinhallinnon näkemystä sodasta.  Mutta ainakin Venäjän Terveysministeriö siis valmistautuu siihen, että tuhoamissota Ukrainassa jatkuu ei ainoastaan tulevaa vuotta 2023, vaan myös vuoden 2024!

*

”Perheet voivat myös käyttää tallennettua biomateriaalia maksutta, jos heidän pakollinen sairausvakuutuksensa osoittaa, että he voivat tehdä niin.”

Tämä hieman arvoituksellinen lauselma on kaiketi luettavissa siten, että viranomaistiedot osoittavat, että keinohedelmöitystä pyytävä nainen on virallistetussa suhteessa siemensä tallentaneeseen ja siitoskyvyksä menettäneeseen mobilisoituun.

”Venäjä kutsui yli 300 000 reserviläistä tukemaan ”erityissotilaallista operaatiotaan” Ukrainassa syyskuussa 2022 käynnistetyssä [osittaisessa] mobilisaatiooperaatiossa.

Kutsuntaruljanssi sai satoja tuhansia venäläisiä miehiä pakenemaan maasta välttääkseen asevelvollisuuden, ja se sai aikaan suurimmat Kremlin vastaiset mielenosoitukset sen jälkeen, kun Venäjä lähetti joukkonsa Ukrainaan helmikuussa.

Sota, jota Ukraina ja sen länsimaiset liittolaiset kutsuvat provosoimattomaksi hyökkäykseksi maan valtaamiseksi, on menossa 11. kuukauttaan, ja se on siirtynyt hitaaseen, murskaavaan vaiheeseen ankaran talvisään alkaessa.”

Lähde: Russia’s mobilised troops entitled to free sperm freezing – TASS (yahoo.com)

Tämän uutisen ovat tuottaneet: (Lidia Kellyn raportointi Melbournessa; leikkaus Robert Birsel)

Pari välikommenttia by VH.

*

PS.

Länsimaisittain voimme kysyä: Entä miten on asianlaita sotaan mobilisoitujen naisten suhteen? Onko heillä vastaava oikeus tallentaa munasolujaan jälkeläistarkoituksessa?

veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu