”Venäjän parlamentti ei sulje pois täydellistä mobilisointia lähitulevaisuudessa”

Kenties kiinnostavin uutinen eiliseltä illansuulta oli tämä:Pravda_Geraštšenko_en -viesti:

Venäjän parlamentti ei sulje pois täydellistä mobilisointia lähitulevaisuudessa. Näin voi käydä, jos taistelut siirtyvät Ukrainasta Venäjän alueelle, – lausui Viktor Sobolev, Venäjän parlamentin puolustusvaliokunnan jäsen.”

Commetn: Joten luuleeko Venäjä, että sen mailla voi pian käydä taistelua?

t.me/pravda Gerashchenko_en /20527

2.1Kviews  > 1. marraskuuta klo 17.30”.

*

Kuka tuollaisia lausuu?

Viktor Sobolev (politician) – Wikipedia

Googlemankeloituna:

Viktor Sobolev (venäjäksi: Виктор Иванович Соболев; syntynyt 23. helmikuuta 1950, Kalinino, Krasnodarin alue) on venäläinen poliittinen ja sotilashahmo sekä 8. valtionduuman varajäsen.[1]

Valmistuttuaan Bakun Higher Combined Arms Command Schoolista Sobolev määrättiin palvelemaan Tšernivtsiin Karpaattien sotilaspiirissä. Vuonna 1981 valmistuttuaan Frunzen sotilasakatemiasta hän palveli Kaukoidän sotilaspiirissä. Myöhemmin Sobolev nimitettiin 129. kaartin kivääridivisioonan komentajaksi. Vuonna 2000 hänet lähetettiin Siperian sotilaspiiriin 41. yhdistetyn asearmeijan apulaispäälliköksi. Vuonna 2003 hän johti 58. yhdistettyä asearmeijaa. Kolme vuotta myöhemmin Viktor Ivanovitš sai uuden viran sotilaallisena neuvonantajana Intiassa.[1]

Vuonna 2011 hän liittyi Venäjän federaation kommunistiseen puolueeseen. Syyskuusta 2021 lähtien hän on toiminut 8. valtionduuman varapuheenjohtajana.”

Eli klassifikaationsa 8:s.  Miten paljon lausunnolle kannattaa panna painoarvoa?  Tgm-viestin viestiketjussakin on asiaa kommentoitu vain laiskanlaisesti ja tietenkin epäuskoisen huvittuneesti. Mutta vakavasti ottaen: Kuvatunlaisessa tilanteessa ylipäällikkö Putinilla on kolme vaihtoehtoa:

A.) Täysimääräinen liikekannallepano miljoona-armeijan luomiseksi, riitti sitten tehtäviä tai työkaluja;

B.) Täysiarsenaalillinen tuhoamissota tuloksista piittaamatta (muaanlukian aakkos-aseet);

C.) Täysimittainen ajanpeluu klassiseen tuhoamis-ajanpeluumielessä, luottaen omiin suhteellisiin etuhinsa.

Onko ”neljättä tietä”?

Mutta jos …kuitenkin?

*

Telegram-viestin lähettäjä:

”1. marraskuuta klo 17:30 Pravda_Gerashchenko_en – 26 349 tilaajaa

Anton Gerashchenko on virallinen neuvonantaja ja entinen varaministeri Ukrainan sisäministeriössä, entinen Ukrainan parlamentin jäsen.”

Katso lisätietoja tästä (huomaa: sikäläisittäin Herashchenko); Anton Herashchenko – Wikipedia

Aktiiviset seuraajat ovat todenneet että A.G. on varsin aktiivinen kuvien ja tekstien lähettäjä, ihan pelipaikoilta.

Kuten esim. 28.10.2022; Anton Gerashchenko Twitterissä: ”Inna Odanets, 25, worked at a children’s indoor playground in Dnipro city. She was expecting a baby. Inna and her husband Maksym were at a gas station on 25th October – and a 🇷🇺 rocket hit it. Inna burned alive in the car, Maksym is fighting for his life in hospital. So awful. https://t.co/h03cMeqymZ” / Twitter

*

Original;

Pravda_Gerashchenko_en

Russian parliament doesn’t exclude full mobilization in the near future. This can happen if combat moves from Ukraine to Russian territory, – Viktor Sobolev, defense committee member in Russian parliament.

So Russia thinks there might be combat on its land soon?

t.me/pravdaGerashchenko_en/20527

2.1KviewsNov 1 at 17:30

*

II OSA

Pysyvämmin mielenkiintoinen aihe:

Vuoden 2022 aikana mystisissä olosuhteissa kuolleita Venäjän (suur)liikemiehiä:

2022 Russian businessmen mystery deaths – Wikipedia

Englanninkielisen Wikipedia -sivuston taulukkoon on viimeisimmän 22.10.2022 tapahtuneen päivityksen mukaan merkattu 16 kuolemantapausta. 

Kansainvälistä mediaa seuranneet muistanevat niitä olevan enemmänkin, ainakin julki esitettyjen väittämien mukaan.  Joitain nimiä jään minäkin kaipaamaan; ellei sitten ole niin onnellisesti että W-sivuston ylläpitäjien on onnistunut saada tietoa, jonka mukaan A. Väärä hälytys, B. Ei ole onnistuttu vahvistaman puoleen tai toiseen, eikä etenkään toiseen. C. Henkilö selviytynyt hengissä. D. Muu vaihtoehto.

Itse seurasin Venäjän kenraalien kuolonmarssia Ukrainan rintamilla alkuunsa intensiivisesti, mutta kun luku alkoi väitetyissä tapauksissa lähetä 20:ta ja kun mukana alkoi myös olla todistettavasti pelkkiin ounasteluihin perustuvia tapauksia, lopettelin seurannan.  Käteen tuosta jäi jo varhaisessa vaiheessa hahmottunut Venäjän armeijan toimintakulttuurin ja taistelujärjestelmän syvärakenne, joka oli täynnä ongelmia.  Positiiviseksi tulemaksi vakiintui myöskin se, että huonomminkin olisi voinut käydä. Nimittäin puolustautuvan osapuolen kannalta.

*

veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu