Venäjän sota on vastatuulessa

Venäjän sota on vastatuulessa.

Niinpä tämän väkivaltaisen penetraation – eli virallisesti ilmaistuna ”sotilaallisen erityisoperaation – nimi on nykyisin: Coitus interruptus (keskeytetty yhdyntä).

Putinin johtaman penetraation alkuperäinen tarkoitus oli vaihtaa Ukrainan hallinto ja alistaa sen kansa Moskovan tahtoon.

Historia on ihmeellinen asia.  Niin nytkin, täynnä yllätyksiä.  Mutta tällä kertaa saattaakin käydä niin, että ylipäällikön tahto toteutuu.  Hallitus vaihtuu, mutta Venäjällä.

Ja se joka alistuu, ei ole Ukraina, vaan Moskova jonka on antaminen periksi venäjän kansan tahtoon?  Sikäli kuin sitä esiintyy.  Tahtoa.

Aamulla radiossa joku puhui Putinin kannattajista.  Heidän joukostaan on löydetty alalaji nimeltä ”epäilevät kannattajat”.  –  Jos osa heistä siirtyisi ”epäileviin vastustajiin”, saattaisi tilastonikkareiden slangilla ilmaistuna ”kriittinen massa” siirtyä sen verran, että keinu, joka nyt pitää johtajaa ylhäällä, keikahtaisi.

*

Ehkäisynetti -sivuston mukaan keskeytetty yhdyntä on itseohjautuva menetelmä ja inhimillisen virheen mahdollisuus on suuri.  Sivusto taitaa olla hakoteillä, Ukrainan sodan nykyinen käänne vaikuttaa ulkoa-ohjautuvalta – ja tarkoin suunnitellulta menetelmältä.  –

Aivan oma juttu on, jos venäläiset ovat hyökkäyksessään paitsi kyvyttömiä myös haluttomia – sellaisia arveluja ovat arvovaltaiset sotilasasiantuntijat julkisuudessa esittäneet, viimeksi eilen.

*

Tässä kohdassa aina herään.

Eihän sota koskaan ole tuulellakäyvä spektaakkeli.  Kaksi siinä on elementtiä, joiden voimalla sitä käydään: Tuli ja rauta.

veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu