Venäjän sota on vastatuulessa
Venäjän sota on vastatuulessa.
Niinpä tämän väkivaltaisen penetraation – eli virallisesti ilmaistuna ”sotilaallisen erityisoperaation – nimi on nykyisin: Coitus interruptus (keskeytetty yhdyntä).
Putinin johtaman penetraation alkuperäinen tarkoitus oli vaihtaa Ukrainan hallinto ja alistaa sen kansa Moskovan tahtoon.
Historia on ihmeellinen asia. Niin nytkin, täynnä yllätyksiä. Mutta tällä kertaa saattaakin käydä niin, että ylipäällikön tahto toteutuu. Hallitus vaihtuu, mutta Venäjällä.
Ja se joka alistuu, ei ole Ukraina, vaan Moskova jonka on antaminen periksi venäjän kansan tahtoon? Sikäli kuin sitä esiintyy. Tahtoa.
Aamulla radiossa joku puhui Putinin kannattajista. Heidän joukostaan on löydetty alalaji nimeltä ”epäilevät kannattajat”. – Jos osa heistä siirtyisi ”epäileviin vastustajiin”, saattaisi tilastonikkareiden slangilla ilmaistuna ”kriittinen massa” siirtyä sen verran, että keinu, joka nyt pitää johtajaa ylhäällä, keikahtaisi.
*
Ehkäisynetti -sivuston mukaan keskeytetty yhdyntä on itseohjautuva menetelmä ja inhimillisen virheen mahdollisuus on suuri. Sivusto taitaa olla hakoteillä, Ukrainan sodan nykyinen käänne vaikuttaa ulkoa-ohjautuvalta – ja tarkoin suunnitellulta menetelmältä. –
Aivan oma juttu on, jos venäläiset ovat hyökkäyksessään paitsi kyvyttömiä myös haluttomia – sellaisia arveluja ovat arvovaltaiset sotilasasiantuntijat julkisuudessa esittäneet, viimeksi eilen.
*
Tässä kohdassa aina herään.
Eihän sota koskaan ole tuulellakäyvä spektaakkeli. Kaksi siinä on elementtiä, joiden voimalla sitä käydään: Tuli ja rauta.
Delfoin oraakkeli kuningas Kroisokselle:
”Jos ylität Halys-joen, olet tuhoava suuren valtakunnan.”
Tulee mieleen kroisos Putin.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä.
Jotkut teot vain ovat palautumattomia.
Jotkut teot taas ovat bumerangerja, huti palaa lähtöpaikkaan ja voi koettaa uudemman kerran.
Nythän me kommentaattorit jakaudumme vauhdilla kahteen näkemuskantaan:
On käynnissä Putinin lähtölaskenta – ja toisen koulukunnan mukaan ei ole, tai niin etäinen ettei sitä lasketa.
Hanna Smith sanoi eilen A-studiossa, ette Putin ei tule näkemään vuotta 2036. Se on nykyisen hankitun mandaatin maximi, ultima.
Eilen sanottiin myös, että äskettäin television kanavilla nähdyt protesti ja sodan vastiset protestit eivät olisi aitoja, vaan käsikirjoitettuja. Tarkoituksena pikkuisen päästää paineita ulos, mutta ohjatusti ja säätäen. Noinkohan?
Mitähän Ahti Karjalainen sanoisi tästä nykyhetkestä? Ihan helpolla ei lähimenneisyyttäkään ruotimalla selkiä, saati varmistu, ”mitä todella tapahtui”. Tai tapahtuu. Pulkka on nyt niin kiikkerä, että se voi mennä mihin tahansa, suunnasta ei hajuakaan. Hetki sitten mahdottomalta tuntuva, ja skenariopöydältä karsittu vaihtoehto toteutuu, ja ilmeisin osoittautuu ”suutariksi”..
Ilmoita asiaton viesti
Nähdäkseni on aivan selvää että Putinin lähtölaslenta alkoi 24.2.
Hän, tai venäläiset tekivät niin fataalin virheen kuin vain tehdä voi.
He olettivat että osa ukrainalaisista hurraa venäläisten tuloa ja loput eivät uskalla tehdä mitään.
Tulee väistämättä mieleen toveri Stalin 1939.
Ilmoita asiaton viesti
Stalinin virhe 30.11.1939 oli fataali, monessakin mielessä. Tunnetusti Saksa sai olennaisesti virheellisen kuvan NL:n tosiasiallisesta potentiaalista. Talvisota oli ruma ja alaston sota, mutta se suuri munaus, joka se oli ja jollailsena se historiassa on noteerattu, ei pudottanut Stalinia.
Tavallaan päinvastoin. Hän terästyi, niin kaiketi voi sanoa, ja viimeistään Stalingradiin ja Kurskiin mennessä maailmalle näyttäytyi toisenlainen armeija, kuin se jota Talvisodassa maailma katseli ja ihmetteli.
Tämänkaltainen vertailu on hyvästä, koska se auttaa näkemään ehkä uusia sävyjä tai kulmia nykyisin vallitsevassa tilanteessa. Sanoisin suoraan, että nykyiseltä Venäjältä puuttuu ne olennaiset rakenteet ja ohjurit, ja taito toteuttaa isoja kansallisia projekteja, jollaisten suhteen J.V.S. oli sittenkin selvästi etevämpi kuin nykyinen päällikkö – mikä seikka on yksinomaan sotatilanteessa vain hyvä asia.
Stalin ei pudonnut jalustaltaan 1939.
Nikolai II sinnitteli valtaistuimella kevättalteen 1917 sakka Tsusiman ja Mukdenin murhenäytelmien jälkeen, siis yli 10 vuotta.
En usko että V.V.P. kestää vuottakaan?
Ilmoita asiaton viesti
Jatkan tähän itse vielä;
Toivon, että valtasuhteissa tapahtuu Venäjällä muutos, ja mitä nopeammin sitä parempi. Rakenteet ja systematiikathan siellä ovat heikossa hapessa, mutta mitä pidemmälle tämä hapertuminen jatkuu, sitä vaikeampi minkäälaisten voimien ja johdon on pitää kansakunta kasassa ja toimintakykyisenä. Siis valtiorakenne ja tuotantojärjestelmä ja koko kansalaisten elinpiiiri kaikkine rakenteineen ja elämän edellytyksineen.
Tuleeko sitten paras mahdollinen näissä oloissa ajateltavissa oleva uusi johto sijalle, en tiedä. Se on niin monen muuttujan takana. Mutta sen luulen tietäväni, tai ainakin aavistan, että mitä pitemmälle suuren valtion ja kansakunnan alasajo jatkuu, sen vaikeammaksi elämä muodostuu, ja johtaiminen. Kaikki.
Ehkä ”parhaan mahdollisen näissä oloissa ajateltavissa olevan uuden johdon” sijasta pitäisi puhua ”vähiten huonosta”!
Ilmoita asiaton viesti
Stalinin suhteen otin vertaukseksi vain talvisodan.
Se on totta että Venäjällä ei ole mitään mahdollisuuksia vastaavaan totaaliseen sotaan verrattuna Staliniin.
Nyt oli uutisissa mielenkiintoinen uutinen, Kirgistan ja Tadzikistan ammuskelevat, samoin Kaukasuksella ovat alkaneet ammuskelemaan.
Se, mitä itse pelkään on että Venäjällä syntyy sisällissota jos eri osat alkavat pyrkimään pois federaatiosta. En niinkään minkään pakolaisvirran takia vaan sen turvallisuustilanteen takia johon sisällissota voisi johtaa.
Aikanaan, kun NL hajosi niin oli mielestäni lähes ihme että silloin ei päässyt syntymään vakavampaa kuin vähän ammuskelua.
Sittemmin, kun Tsetsenia pyrki irti oli jo toiset nuotit.
Tämä viittaa mielestäni siihen että Venäjä, ainakaan nykyhallinnolla, ei päästä mitään osaa maasta vapaaksi vapaaehtoisesti.
Uskon myös että Venäjä tulee hajoamaan ennemmin tai myöhemmin. Ja se voi olla vain hyväksi ihmisille. Silloin jokainen pienempi alue voi kehittää ja kehittyä itse haluamaansa suuntaan.
Mielestäni keskusjohtoinen, monikansallinen suuri valtio ei voi toimia tehokkaasti. Tämä on myös yksi argumenttini EU:n liittovaltiokehitystä vastaan.
Kun liittovaltio muodostuu monista, hyvinkin erilaisista kansoista, kulttuureista ja talouden rakenteista niin se ei voi pitkän päälle menestyä.
Ilmoita asiaton viesti
HS:n kautta pukkaa uutista:
”HS Izjumissa: Tutkinnanjohtaja vahvistaa ruumiiden köyttämiset
Venäläismiehityksestä vapautetussa Izjumissa on löytynyt haudoista sidottuja ruumiita, vahvistaa tutkimuksia johtava Serhi Bolvinov paikalla olevalle HS:n toimittajalle Katriina Pajarille. Bolvinov on Harkovan seudun poliisin tutkivan osaston päällikkö.
Bolvinovin mukaan joidenkin ruumiiden kädet oli sidottu. Lisäksi ainakin yhden ruumiin kaulasta oli löytynyt köysi.
Tiedot Ukrainassa olevien venäläissotilaiden tekemistä sotarikoksista alkoivat levitä laajemmin maailmalle keväällä, kun Butšan julmuudet lähellä Kiovaa alkoivat paljastua. Butšassa venäläiset olivat teloittaneet siviilejä, joiden kädet oli sidottu selän taakse.
Izjumissa hautauspaikalla on yli 440 ukrainalaisen siviilin ruumiit. Lisäksi erilliseen hautaan on haudattu 17 ukrainalaissotilasta.”
jne.
”Rikosten loputon kavalkadi”, kuten tuossa äsken verkossa todettiin..
2
Ilmoita asiaton viesti
Venäläinen sotabloggaaja kertoo, että maanantaina Putin tekee osittaisen mobilisaation Venäjällä:
”Hyvät kanavan tilaajat ja vieraat! Venäjän presidentin Vladimir Putinin päätös ilmoittaa osittaisesta mobilisaatiosta, jonka hän ilmoitti eilen kokouksessa, on eräänlainen ”Schrödingerin kissa”, joka on samanaikaisesti sekä elävä että kuollut. Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasi eilen videoneuvottelun välityksellä sotilas- ja valtablokkien johdon edustajien kanssa Venäjän turvallisuusneuvoston sihteeri Nikolai Patruševin. Putin ilmoitti kokouksessa päättäneensä (!) ilmoittaa osittaisesta mobilisaatiosta ja vaati valta- ja sotilasblokkien johtoa varmistamaan sen toteuttamisen.
Putin sanoi, että ensi maanantaina 19. syyskuuta hän aikoo virallisesti julistaa osittaisen mobilisoinnin ja sotatilan seitsemällä alueella (Bryansk, Kursk, Belgorod, Voronezh, Rostov, Kaliningradin alueet ja Krim). Mutta keskustelu presidentin päätösten toimeenpanon valmisteluista pysähtyi lähes välittömästi. FSB:n johtaja Aleksandr Bortnikov otti ensimmäisenä puheenvuoron ja vastusti kategorisesti sekä presidentin tekemää ja ilmaisemaa päätöstä että hänen yksikönsä osallistumista näiden tapahtumien valmisteluun ja järjestämiseen. FSB-joukkojen osallistuminen tänään on mahdotonta.
Lisäksi Bortnikov vastusti kategorisesti PMC-joukkojen määrän lisäämistä ja ilmaisi luottamuksensa siihen, että maan tilannetta olisi lähes mahdotonta vakauttaa PMC-joukkojen levottomuuksien sattuessa, mikä on enemmän kuin todennäköistä, että se on käytännössä mahdotonta. . Ja tässä asiassa Patrushev tuki Bortnikovia. Patrušev ehdotti, että FSB:tä ei otettaisi mukaan joukkojen mobilisointiin ja rajoittui sisäasiainministeriön ja kansalliskaartin apuun.
Mutta Patruševin puheen alussa Putinilla ei ollut enää sitä tunnelmaa kuin kokouksen alussa, ja Bortnikovin puhe syöksyi presidentin masentuneisuuteen ja Patruševin kuunneltuaan hän päätti kokouksen reagoimatta sanottuihin. Maanantaina nähdään, jättääkö Putin päätöksensä voimaan vai muuttaako mieltään, mutta jo nyt on selvää, ettei valtablokissa ole yhteistä kantaa presidentin kanssa.”
https://t.me/s/generalsvr/1056
PMC = Private Military Contractors eli tässä Wagnerin jengi
Ilmoita asiaton viesti