Venäjän Suomea koskevat kansanmurhatutkinnat imitoivat Saksan harjoittamaa linjaa

Venäjän Suomea koskevat keskitysleiritutkinnat imitoivat Saksassa harjoitettua ”pappojen käräjöintiä”
Presidentti Putinin johtama VENÄJÄN korkein rikostutkintaviranomainen eli liittovaltion tutkintakomitea on aloittanut rikostutkinnan suomalaisten tekemästä kansanmurhasta Itä-Karjalassa jatkosodan aikana. – HS 23.4.2020; https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006484515.html 

Tämä uutinen on yllättänyt ja hieman kenties hämmentänyt suomalaisia.
Voidaan kuitenkin todeta, että Lännessä, etenkin Saksassa ja Israelissa, mutta myös Yhdysvalloissa, on II Maailmansodan jälkeisinä vuosikymmeninä, aivan viime aikoihin saakka, – ja ilmeisesti yhä tänäänkin – harjoitettu aktiivista ”ajojahtia”, jossa entisiä sodassa tappiolle jääneen puolen sotilaita ja viranomaisia, aina vaatimattomimpia keskitysleirin vartijoita myöden on jäljitetty, otettu kiinni, haastettu oikeuteen ja tuomittu.

Nyt voidaan todeta:
Putin on lukenut läntisiä uutislehtiä ja katsonut nyt ajan koittaneen ryhtyä samanlaisiin ”käräjöihin”. Hän matkii Länttä, sen oikeudenkäytön metodeja.
*
Olen vuosien varrella esittänyt kriittisiä huomioita Saksassa tuomioistuimeen ”raijattujen” yleensä yli 90-vuotiaiden keskitysleireillä käskystä tai velvollisuudesta työskennelleiden henkilöiden oikeusjuttujen takia. Teot tekoina ja valtiollisina systeemeinä voidaan tuomita, ja pitääkin tuomita, mutta mitä voitetaan tällaisella 60-75 vuoden takaisilla käräjillä?
Eikö pappojen jo anneta olla?

Etenkin kun ”haaveihin” näyttää enää löytyvän joitain ä- ja ö-luokan tekijöitä?
Tällä blogistolla olen käsitellyt näitä ”Läntisiä” jälkijättöisiä oikeudenkäyntejä ainakin vuodesta 2011 lähtien. Erityisesti mieleeni on jäänyt eräs kirjoitushetkellä 94-vuotias erään keskitysleirin kirjanpitäjä. Hänet tuomittiin Saksalaisessa oikeusistuimessa osallisuudesta ”suureen rikokseen”, osallisuuteen kansanmurhaan ja rikokseen ihmisyyttä vastaan. Joskin hän satunnaisten jälkiuutisten mukaan taisi kohta sairastua ja päätyi sairaalaan.
*
Kirjoitin 12.5.2011 tuolloin 91-vuotiaan John Demjanjukin oikeustapauksesta:
Saksalainen oikeusistuin on kansainvälisen lehdistön mukaan tuominnut amerikkalaisen John Demjanjukin natsiajan tekemisistään. [Ukrainalainen Ivan Demjanjuk, vh]
US, 12.5.2011; https://www.uusisuomi.fi/uutiset/oli-vartija-kuolemanleirilla-oikeus-tuomitsi-amerikkalaisen/e943b60d-e8de-3b37-ab5e-dc87058e7ea6
Demjanjukia vastaan käynnistettiin Israelissa syytetoimet jo 30 vuotta sitten vuonna 1981. Jutussa annettiin kuolemantuomio, joka kuitenkin ylemmässä oikeusasteessa kumottiin:
Israelin vaadittua Demjanjukin luovuttamista hänet kuljetettiin [Yhdysvalloista] Israeliin vuonna 1981. Vuonna 1988 hänet tuomittiin holokaustista selvinneiden todisteiden perusteella kuolemaan Israelissa, mutta maan korkein oikeus kumosi tuomion heinäkuussa 1993 ja vapautti Demjanjukin, koska eräs toinen mies osoittautui uusien todisteiden valossa todennäköisemmäksi ”Iivana Julmaksi”.
Demjanjuk karkotettiin Israelista ja hänelle määrättiin elinikäinen maahantulokielto Israeliin. Demjanjuk on nykyisin luokiteltu yhdeksi pahimmista elossa olevista natsisotarikollisista.”

Lue koko blogi mielenkiintoisine kommentteineen tästä: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/veikkohuuska/72806-91-vuotias-tuomittiin-vanhoista-sodanaikaisista-toimistaan-5-vuodeksi-vankeuteen-saksassa/ US-uutisen linkki on näköjään vuosien varrella muuttunut!)
*
Uutinen herätti kysymyksiä. Ainakin nämä:
Vaikka murha ei sanonnan mukaisesti vanhene koskaan, niin miten monta kertaa jokin henkilö voidaan asettaa syytteeseen ja tuomita samasta rikoksesta tai syytekohdasta? Eikö se ole länsimaisen oikeusperusteen vastaista toimintaa?
*
Sen jälkeen kun US-sivustouudistus toteutui, heikkenivät vanhojen blogien hakusysteemit, ja niinpä en nyt löydä niitä muita kirjoituksiani.
Yksi oli siis ei vankien kanssa lainkaan tekemisiin joutunut keskitysleirille komennettu tuolloinen nuori mies, syyte- ja tuomioajankohtana 94-vuotias, joka oli toiminut leirin toimihenkilönä, sanottiin että ”kirjanpitäjänä”.
Tästä ”kirjanpidosta”, joka siis syytteen mukaan oli leirille tuotujen vankien henkilökirjanpitoa, sekä rivistä poistuneiden kirjaamista yms. Hänet tuomittiin muistaakseni noin 5 – 6 vuoden vankilatuomioon. Mutta sairaalaan hän siis piakkoin sen jälkeen päätyi.
*
Ilta-Sanomat, 30.4.2016: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001169851.html
”Saksassa on alkanut oikeudenkäynti entistä SS-miestä, 94-vuotiasta Reinhold Hanningia vastaan.
”Reinhold Hanning työskenteli toisen maailmansodan aikana Etelä-Puolassa sijainneen, pahamaineisen Auschwitzin keskitysleirin vartijana. – Torstaina Detmoldissa alkaneessa oikeudenkäynnissä Hanningia syytetään osallisuudesta kansanmurhaan. – Hanningin katsotaan osallistuneen noin 170 000 kuolemanleirille joutuneen vangin murhaan.”
*
Satakunnan Kansa, 16.4.2018: https://www.satakunnankansa.fi/maailma/auschwitzin-kuolemanleirin-vartijaa-syytetaan-avunannosta-murhaan-200882434
Auschwitzin kuolemanleirin vartija voi joutua oikeuteen.
”Rumassa, nykyisessä Serbiassa, syntynyt mies toimi Auschwitzin keskitysleirillä vartijana lokakuusta 1942 tammikuuhun 1943. Mies oli 19-vuotias vartijana aloittaessaan.”
”Nyt Mannheimin oikeuslaitoksen pitää vain päättää, meneekö 94-vuotiaan juttu oikeuteen vai ei.
Jos menee, niin epäilty joutuu vastaamaan teoistaan nuoriso-oikeudessa. Näin siksi, koska mies oli epäiltyjen tekojen alkaessa teini-ikäinen.
Saksa muutti natseja koskevia oikeuskäytäntöjään vuonna 2011, kun müncheniläinen oikeusistuin tuomitsi John Demjanjukin viideksi vuodeksi vankeuteen, koska hän oli toiminut vartijana Sobiborin tuhoamisleirillä.

Liki 60 vuoden ajan saksalaiset oikeusistuimet nostivat natsisotarikollisia vastaan syytteet vain, jos todisteet osoittivat heidän syyllistyneen henkilökohtaisesti julmuuksiin.”

Näin siis Saksassa 2018.

Kuten uutisesta ilmeni, Saksassa tuli takautuva lainsäädäntö tältä osin voimaan niinkin myöhään, kuin 2011, eli juuri edellä kerrotun Demjanjukin tapauksen jälkeen.
Kritisoin tätä Saksan oikeuskäytäntöä tämän tapauksen tiimoilta 2018.
*
Mtv3, 17.10.2019: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/93-vuotias-entinen-keskitysleirin-vartija-joutuu-oikeuden-eteen-saksassa-17-vuotiaana-vartijana-toiminut-mies-joutuu-nuorisotuomioistuimen-eteen/7591962#gs.4x1jrw

93-vuotias entinen keskitysleirin vartija joutuu oikeuden eteen Saksassa

93-vuotiaan miehen oikeudenkäynti järjestetään nuorisotuomioistuimessa, koska hän oli vain 17-vuotias aloittaessaan työnsä leirin vartijana. –

Syytetty Bruno Dey on sanonut, että hän päätyi keskitysleiriä vartioiviin SS-joukkoihin vain siksi, että häntä ei sydänsairauden takia voitu lähettää rintamalle.
Tagesspiegel-lehden mukaan mies on sanonut, ettei hän tappanut ketään ja kysynyt, mitä vartijaksi pakotettu 17-vuotias olisi voinut tehdä natsihallintoa vastaan.

Demjanjukin tuomion jälkeen Saksassa on tuomittu kaksi entistä leirivartijaa. Molemmat tuomitut olivat 94-vuotiaita ja molemmat kuolivat ennen kuin heidät ehdittiin vangita.” –
*
Onko Suomessa minun lisäkseni ketään muuta, joka on päättäväisesti tuominnut tällaiset Lännen, ja erityisesti Saksan, harjoittamat ”pappojen käräjätupaan raijaamiset”?
Ja siis eritoten näissä tapauksissa, joissa henkilö tutkinnankana mukaan ei ole henkilökohtaisesti osallistunut kenenkään tai minkään ryhmän välittömään hengenriistoon, vaan on toiminut vartijana, book kiiperinä tai muuna tuki- ja huoltotöitä tekevänä, käskynalaisena, kansalaisena?

Minä olen tuominnut toistuvasti tuollaisen menettelyn, kun sitä on harjoitettu lännessä.
Useiden perustelujeni eräänlainen kiteytymä, helmi on tietysti tämä:

”Kimuranteista ja ankarista tapauksista tietenkin saadaan uutta ja mahdollisesti ratkaisevaa tietoa ja todisteita tutkinnan jatkuessa; silti voitaneen kenties aiheellisestikin kysyä, kuinka moneen kertaan kansainvälisen lainsäädännönkään perusteella sama asia voidaan viedä oikeuskäsittelyyn. Sinänsä tämä problematiikka ei toisen maailmansodan toimijoiden osalta enää kauan ole muuta kuin teoreettinen pulma, sillä toimijoiden ikä alkaa alimmillaankin lähestyä tai ylittää jo 90 vuoden rajan.
Aikoinaan isot kalat pääsivät vaivattomasti verkosta, nyt käsitellään vartijatason tekijöitä.”
Link: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/veikkohuuska/72806-91-vuotias-tuomittiin-vanhoista-sodanaikaisista-toimistaan-5-vuodeksi-vankeuteen-saksassa/
*
Nyt kun samaa ”pappojen käräjätupaan raijaamista” –

tai sellaisen edes yritystä – näytään harjoitettavan idempänä,

Venäjällä, tuomitsen sen samoin perustein kuin Lännessäkin.
*
Nyt kun hämmästelemme Venäjän leiritutkimuksia ja julkaistua aiettaan haastaa Suomi EIT:een tai mihin ikinä käräjille, niin voimme vain todeta:

Putinin Venäjä käyttää samoja ”lääkkeitä”, siis jälkijättöistä tutkintaa ja oikeudenkäyttöä, kuin Länsi ja Saksa, USA, Israel etc. ovat tähän saakka käyttäneet.

Olemmeko me Suomessa riittävän päättäväisesti kritisoineet ja arvostelleet lännen toimia. Nyt ”lännen koirat” purevat, eli taidamme saada maistaa ”läntisiä lääkkeitä”? Niinkö tämä nyt menee.

Kertoo vain, että presidentti Putin on muiden kiireidensä keskellä ehtinyt lueskella myös läntisiä uutislehtiä?
Hän imitoi Länttä. Lännen oikeudellista toimintaa.

[Epäselviä syytteitä. Jälkikäteistä lainsäädäntöä etc…]
*
*
Tässä Ivan Demjanjukin oikeudenkäyntiä esittelevä traileri:
Radio Nova, 25.10.2019: https://www.radionova.fi/uutiset/viihde/a-185464
”Natsien kuolemanleirin vartija päätyy oikeuden eteen – Netflix julkaisee uuden minidokumenttisarjan
Sarjassa seurataan clevelandilaista isoisää, joka tuodaan oikeuden eteen Israelissa. Miehen sanotaan olevan natsien kuolemanleirin vartija, joka tunnettiin myös nimellä Iivana Julma. Oikeudenkäyntiä on kutsuttu medioissa jopa ”vuosisadan oikeudenkäynniksi”.”
*

veikkohuuska

historianharrastaja, tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu