Venäjän ”voitonpäivän 9.5.2022” saldo – synteettisiä sankareita

Venäjän ”voitonpäivän 9.5.2022” saldo:

1.) Presidentti V. V. Putin palkitsi postuumisti Sparta-pataljoonan kaatuneen pataljoonankomentajan Venäjän Sankarin tähti-mitalilla ja arvolla: maan korkeimmalla kansalaiselle myönnettävissä olevalla huomionosoituksella palveluksista federaatiota ja sen rakenteita kohtaan. Arvonimen myöntämistä koskevan ukaasin sanamuoto kuuluu: ”erityistä urhoollisuutta osoittavien tekojen ja aikaansaannosten toteuttaminen valtion hyväksi”.  Samalla on syytä havaita, että Sparta -tiedustelupataljoonan kaatunut komentaja oli, ukrainalaisena, ensimmäinen ulkomaalaiselle sotilasansioista myönnetty Venäjän Sankarin arvo.  Sekin puhuu puolestaan.  –

Tässä yhteydessä presidentti ylensi kaatuneen pojan seuraajaksi pataljoonan komentajan paikalle hänen isänsä. Isä nostettiin poikansa ”sankartöiden” ansiosta muutenkin arvoon arvaamattomaan: Erityistapaaminen Kremlissä presidentin kanssa – ja voitonpäivän kuolemattoman rykmentin kulkueen eturiviin, presidentin rinnalle. (Kuva 4: Putinista ylävasemmalle: Vladimir Putin took part in the Immortal Regiment march • President of Russia (kremlin.ru) )

Korkealla profiililla suoritetut dekoraatiot ja figuroinnit tehtiin siis kaatuneen donbassilaisen kapinallisen tiedustelupataljoonankomentajan kunnostautumisten johdosta: hänen mainittiin toimineen evakuoitavien siviilien hyväksi ja tätä humanintaarista tointa hoitaessaan kuolleen naisten ja lasten suojelijna.  Ylipäällikkö-presidentin sanat Kremlissä olivat: ”..hän eli valoisan ja kauniin elämän ja kuoli sankarina, kirjaimellisesti suojellen ruumiilaan naisia ja lapsia, kanssakansalaisiaan ja maanmiehiään”.

Hänen pataljoonansa oli kuitenkin tiedustelupataljoona ja sellaista ei yleensä käytetä evakuointitehtäviin, etenkään taistelutoimien jatkuessa kiihkeinä, niin ei ollut myöskään nyt. Sparta-pataljoona toimi etulinjassa valmistaen hyökkäysliikkeiden suoritusta ja ”rikkoutuneen puhelimen” etc. olosuhteissa läntisen tiedustelun myötävaikutuksella Ukrainan puolustus pystyi maalittamaan hänet ja eliminoimaan – kymmenien muiden etulinjan komentajien tavoin. Lisäksi todettakoon: Kansainvälisten tietolähteiden mukaan kuolinpäivänä 5.3.2022 alueelta piti sovitusti evakuoida noin huomattava määrä siviilejä, mutta hyökkääjän tulitaukorikkomusten ja evakuointikäytävien sulkemisen seurauksena tässä onnistuttiin vain murto-osan pelastamisesa. Kansainvälisen seurantatiedoston päiväseuranta 5.3.2022:

”Esimerkiksi Volnovahasta oli tarkoitus evakuoida 15 000 ihmistä, mutta ukrainalaisviranomaiset kertoivat määrän jääneen vain 400:aan.” (Vonovahan alueella toimi tiedustelupataljoona Sparta. Humanitääriset käytävät eivät auenneet).

2.) Toinen juhlapäivän arvon mukainen, näkyvä – presidentinhallinnon korostetusti julkituoma ja Putinin puheessaa mainitsema ”nosto” oli se, että mainioiden sotilaallisten ansioiden johdosta hän ylipäällikkönä päätti korottaa 15. Aleksandriskajan Erillinen Moottoroitu Jalkaväkiprikaati ”kaartin” kunnia-arvoon. Huomattava kunnianosoiutus. > 15.Aleksandriskajan Erillinen Moottoroitu Kaartin Jalkaväkiprikaati. – Presidentinhallinnon ilmoitus: 15th Separate Alexandriyskaya Motor Rifle Brigade awarded the name “Guards” • President of Russia (kremlin.ru)

Asiayhteydestä on pääteltävissä – se päättelee joka siihen kykenee – molemmat Voitonpäivän 9.5.2022 nostot olivat samaa tekoa. Täydellisiä sotapolitiikalle alistettuja artefaktisia dekoraatioita, vailla todellista reaalipohjaa ja luomalla tehtyjä.

*

Helsingin Sanomat/Pekka Mykkänen kirjoittaa tänään 20.5.2022 lehden paperiversiossa artikkelissaan, joka on otsikoitu ”Venäjä kilpailee sotarikossyytöksillä Ukrainaa vastaan. – Venäjä pyrkii leimaamaan Azovin rykmentin terroristiseksi” mm. näin:

”Butsassa toimineelle prikaatille Putin antoi kaartin arvonimen. Venäjä ei ole osoittanut kiinnostusta kaupungissa epäillysti tapahtuneiden sotarikosten selvittämiseen”.  Kuten muistissä säilyy Butsa oli sodan synkeä matalikko.

Sotarikossyytösten ohella Venäjä tarvitsee omat sankarinsa.

Voitonpäivän 9.5. ylimmiksi sankareiksi nostettiin kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia rikkoen haltuunotetulla Donbassin alueella operoinut samalta alueelta oleva tiedustelupataljoona, jonka toimenkuva muokattiin tarkoituksenmukaisesti eli hyökkäystoimien kannalta olennaisesta tiedustelutoiminnasta osaamisalueen ulkokehälle natsaavaksi siviilien evakuointia hoitavaksi yksiköksi.
Venäjä kilpailee myös sotasankaruusluomillaan Ukrainaa vastaan.

+1
veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu