Venäläinen “tippuri” vaati jälleen uhrin

Venäläinen “tippuri” vaati jälleen uhrin

Venäjän sotilashallinnon rahoitusjohtaja Marina Jankina putosi ikkunasta ja kuoli.

Läntisen sotilaspiirin talousjohtajan ruumis löydettiin Pietarissa jalkakäytävältä keskiviikkoaamuna 15.2.2023.

Läntisen Sotilaspiiri, jonka päällikkövirassa rouva Jankina palveli, on keskeinen toimija ja ennen kaikkea vahvasti mukana rahoittamassa Vladimir Putinin Ukrainan sotaa.  – Arvailtavaksi jää, ryhtyikö entinen veropällikkö Jankina esittelemään huomautuksia sodan rahoitusruljansseista?

*

Paikallisten raporttien mukaan Marina Jankinan ruumis löydettiin Pietarin kaupungin Kalininskin kaupunginosasta kerrostalon juurelta hieman ennen kello kahdeksaa keskiviikkona.

58-vuotias oli talousjohtaja Jankina palveli Läntisessä sotilaspiirissä, joka on yksi Venäjän armeijan viidestä sotilaspiiristä (länsimediassa: ”geographical batallion” – ?), jonka komentajan Putin on vaihtanut useaan otteeseen sen jälkeen, kun hän hyökkäsi Ukrainaan viime helmikuussa.

Läntisen sotilaspiiri vahvisti yhden työntekijänsä kuolleen, mutta kieltäytyi kommentoimasta enempää – sen sijaan se kehoitti osoittamaan lisäkysymykset paikallisille viranomaisille, jotka tutkivat äkki-kuolemaa..

*

Tapaukseen liittyy piirteitä, jotka ovat karsean ja julman välillä.  Pietarin Telegram-uutiskanava väitti, että rouva Jankina soitti ex-miehelleen ilmoittaakseen, että hän oli hyppäämässä, ja kertoi jättävänsä asiakirjansa ja pakattuja tavaroitaan parvekkeelle, lisäten, että teon ”motiiveja ollaan edelleen selvittämässä”. .

Hänen henkilökohtaiset tavaransa jätettiin yhteiselle parvekkeelle rakennuksen 16. kerrokseen, kertoo omaperäinen venäläinen Fox News Tsargrad TV, jonka perustaja Konstantin Malofejev on lännen sanktioiden piirissä.

Venäjältä saadut tiedot olivat ristiriitaisia siitä, asuiko rouva Yankina rakennuksessa vai ei.

Hän työskenteli aiemmin Venäjän liittovaltion veropalvelussa ja siirtyi sittemmin Läntisen Sotilaspiirin palvleukseen, jossa nousi talouspäälliköksi viiden vuoden, Meduza kertoi paikallisiin raportteihin viitaten.  Sotilaallinen turvallisuus ja verohallinnon tiedot, siinä kaksi valtakunnan salaisuuksien tarkimmin varjeltua kohdetta.

Hän on toinen korkea venäläinen armeijan korkea viranomainen, joka on kuollut tällä viikolla olosuhteissa, joita viranomaiset pitävät itsemurhana.

*

Edellinen tapaus:

Kenraalimajuri Vladimir Makarov, joka kuulemma johti turvallisuusjärjestelmässä sitä pääosastoa, jonka tehtävänä oli vastustaa ja torjua (sekä sortaa) toimittajien, oppositioaktivistien ja mielenosoittajien epäsuotavaa toimintaa.  Siis määritelmän mukaan ”valvoa ääriliikkeitä”.

Kenraali Makarovin väitettiin ampuneen itsensä maanantaina 13.2.2023, kuukausi sen jälkeen, kun presidentti Putin oli ”vapauttanut” hänet virastaan.  Miksi potkut?

Tarkkailijoiden parissa ilmaan jäi olettamia siitä, ”pehmoiliko” hän viranhoidossaan.

Eräs selvitys menee iän piikkiin, näin: ”Vanhempi venäläinen kenraali kuoli näennäiseen itsemurhaan Moskovan esikaupungissa varhain maanantaina, vain viikkoja sen jälkeen, kun presidentti Vladimir Putin erotti hänet.

Venäjän sisäministeriön kenraalimajuri Vladimir Makarov, 72, löydettiin kuolleena Golikovon kylästä, kertoi Venäjän valtion uutistoimisto TASS.

Makarovin vaimo Valentina löysi miehensä itse aiheutetun ampumahaavan päässä, kertoo venäjänkielinen uutislehti SOTA.

Pariskunnan aikuinen poika kutsui ambulanssin kotiin, mutta kenraalia ei voitu pelastaa.

Vahvistamattomien tietojen mukaan kenraali oli vaipunut ”syviin masennukseen” Putinin lopettamisen jälkeen.

Sukulaisten kerrottiin sanoneen, että Makarov ei tiennyt ”mitä tehdä itsensä kanssa” pakkoeläkkeellä.> Lue lisää: Fired Russian general Vladimir Makarov dies in apparent suicide: report (nypost.com)

(Kenraalimajuri Vladimir Makarovia ei ole syytä sekoittaa kenraali Nikolai Makaroviin: > Nikolai Makarov (kenraali) – Wikipedia )

*

Näkyvän kansainvälisen huomion sai joulun aikaan tämä tapaus.

Sitä on luonnehdittu seuraavin sanoin:

”Venäläinen, joka tietää liikaa Kremlin finansseista ja sotasalaisuuksista sekä Putinin sisäpiirin (inner sircle) asioista, kuuluu herkästi kuolevaan lajiin”.

Joulukuun 26. päivä 2022 oli kohtalokas henkilölle nimeltä Pavel Antonov.  Eräiden lähteiden mukaan H-hetki oli jouluaattona 24.12.2022.

Johtaja Antonov oli syntynyt 22.12.1957, joten kyse oli 65-vuotispäivistä.

Duuman varakkaimmaksi edustajaksi mainittu Antonov kuoli Intiassa 26.12.2022.  Hän putosi hotellin ikkunasta.

Hän vietti laatuaikaa hotellissa syntymäpäiviensä merkeissä.

Pavel Antov Wiki, elämäkerta, nettoarvo, ikä, vaimo, lapset ja paljon muuta – Viikon julkkikset, elämäkerta, julkkikset, juorut ja uutiset – Liikemies (lizspaperloft.com)

Myös: Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2) – Yleinen – Osakesijoittaminen (inderes.fi)

*

veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu