Voiko Piilaakson seurapiiripankin romahdus tarttua muihin ja kaataa systeemin?
Voiko Piilaakson seurapiiripankin romahdus tarttua muihin ja kaataa systeemin?
Yksi lensi nurin mitä se tietää markkinoille?
Yhdysvaltalaisella stablecoin-liikkeellelaskijalla Circlellä oli osa (noin neljännes) USDC-mielikuvitusrahan käteisvaroista sijoitettuna Silicon Valley Bankissa (SVB) 17. tammikuuta 2023 lähtien yrityksen viimeisimmän todistuksen mukaan.
USD-Coin (USDC) on digitaalinen stablecoin, joka on sidottu Yhdysvaltain dollariin. Tai siis se on suunniteltu käymään kauppaa täsmälleen 1 dollarilla. USDC on markkinoiden toiseksi suurin vakaa kolikko, jonka markkinakiertoinen tarjonta on 43 miljardia dollaria ja jota tukevat valtion lyhyet joukkovelkakirjat ja todelliset dollarit sekä muut käteisen kaltaiset varat. Ks. USD Coin – Wikipedia
Liikkeellelaskija Circlen tammikuun 2023 varantoraportin mukaan yrityksellä oli noin 9,88 miljardia dollaria käteistä, joka oli talletettuna säänneltyihin pankkeihin USDC:n arvon tukemiseksi. Circlen verkkosivuston mukaan 10 maaliskuuta käteistalletukset varantoihin olivat 11,1 miljardia dollaria.
Tämän tarinan clou on se, että USDC:n pankkikumppaneihin kuului Silicon Valley Bank (SVB)-nimisessä rahalaitoksessa, jonka sääntelyviranomaiset ottivat haltuunsa ja sulkivat perjantaina 20.3.2023.
Sain amerikkalaiselta kaverilta täydellisen luettelon pankeista, joilla on käteistä Circle-USDC:na, mutta en sattuneesta syystä julkaise sitä tässä.
Circle tiedotti viime viikolla, että se on katkaissut siteet Silvergate Bankkiin, siihen cryptoystävälliseen pankkiin, joka keskeytti toiminnan ja sanoi ”vapaaehtoisesti likvidoivansa” varansa aiemmin viikolla. Tv-kuvissakin vilahdelleen Signature Vankin holdingyhtiö (SI) osakkeet ovat pudonneet 12 % SVB:n sulkemista koskevien uutisten myötä. Signature sanoi joulukuussa, että se vähentäisi kryptoyrityksiin sidottuja talletuksia jopa 10 miljardilla dollarilla.
Circlen tiedottaja sanoi myöhään perjantaina, että SVB oli yksi kuudesta pankista, joita yritys käytti ”hallinnoimaan noin 25 %:n osuutta USDC-varannoista, jotka pidettiin käteisenä.
”Odotellessamme selvyyttä siitä, miten Piilaakson pankin (SVB) FDIC-selvitystila vaikuttaa sen tallettajiin, Circle ja USDC jatkavat toimintaansa normaalisti”, lausunnossa todetaan.
Pankkijäristyksen yhteydessä julkisuudessa vilahdellut FDIC on lyhenne, kuten muistettaneen, joka tarkoittaa: Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) on Yhdysvaltain valtionyhtiö, joka tarjoaa talletussuojaa tallettajille amerikkalaisissa liikepankeissa ja säästöpankeissa. Ks. Federal Deposit Insurance Corporation – Wikipedia
Eräs online-sijoitusalustan toimitusjohtaja twiittasi, että Circlen toimitusjohtaja Jeremy Allaire oli todennut, että firmalla oli ”suurin osa sen käteisvaroista Bank of New York Mellon -pankissa” ja jakoi kuvakaappauksen siitä 2.3.2023.
Viikonlopun jälkeen otsikoissa lukee:
”Yhdysvallat takaa kaikki talletukset Piilaakson pankin romahtamisen jälkeen. Presidentti lupaa toimia.”
Onko tämä totta?
*
Dollarit ja kryptot
Ainakin Suomalaisessa mediakentässä on näkyvästi nostettu sitä, että SVB:n toimiala oli erityislaatuinen, keskittynyt it-yrityskenttään ja nimenomaan start-upien ja menestyneiden pääasiassa nuorten yritysten sijoituspankiksi. Rahaa oli, sitä tehtiin ja lainattiin (sitä kuuluisaa korotonta ja koskaan takaisin maksamatonta, ikuista velkaa). Sitä pyöritettiin ikään kuin klubi-pankin kesken, rohkeudella kilpaillen. Kun äkkiä sitten, rahalla olikin hinta, ja paikkansa. Sillä selitettiin ilmalaivan tyhjeneminen.
En ole täällä havainnut lainkaan mainintaa kryptovaluutta-ulottuvuudesta, joka havaitenkin tuo kuvaan lisäkierroksia.
Krypto- ja teknologiapainotteisten pankkien sijoittajien viimeaikainen vastatuuli on järkyttänyt sijoittajia, sellaisiksi havittelevia ja vauhdittanut kryptomarkkinoiden romahtamista. Bitcoinin (BTC), markkina-arvoiltaan suurin kryptovaluutta, laski psykologisesti tärkeän 20.000 dollarin tason alapuolella, mikä on alhaisin sitten miesmuistin.
*
Ja mikä tässä on olennaista?
Pankkien ja kryptojen käyttäytyminen ja monimutkainen dynamiikka ovat identtisiä. Paitsi että yksi ero. Olennainen.
Pankeilla on takanaan FED. Kryptoilla ei.
Eräs kirjeenvaihturini purki sydäntään tässä yhteydessä: ”Onnea stabiilien kolikoidenne kanssa. Ei ihan niin vakaa loppujen lopuksi”.
Peljästyneet sijoittajat lunastivat yli 2 miljardin dollarin arvosta USD-Coinia ja pudottivat dollariin sidotun artefaktin alle 87:n sentin (lauantaiaamuna 11.3.2023).
*
USD Coinin kytkyn murtuminen dollariin voi lähettää shokkiaaltoja kryptovaluuttamaailman läpi. Hätäisimmille tarkkailijoille tämä tuo elävästi mieleen vuoden 2008 finanssikriisin pahimmat päivät, kun Reserve Primary Fund, rahamarkkinarahasto, jota useimmat sijoittajat pitivät käteistä vastaavana, ”rikkoi vastuun” Lehman Brothersin epäonnistumisen jälkeen ja seurasi katseella miten sen nettovarallisuus laski alle 1 dollarin.
Stablecoineista, kuten USD Coinista, on tullut yhä kriittisempi osa digitaalisen omaisuusmaailman ekosysteemiä, ja niiden markkina-arvo on yli 130 miljardia dollaria kun se kesäkuussa 2020 oli 11 miljardia. Krypton ja dollarin välillä on järkyttävä epäsymmetria, lähtökohtainen mahdottomuus: kryptokauppiaat luottavat vakaisiin kolikoihin päästäkseen nopeasti sisään ja ulos positiostaan epävakaammissa kryptovaluutoissa, kun taas yritykset tallettavat usein pääomansa ja voittonsa vakaisiin valuuttoihin. Kuka lopulta luottaa, jos ei lähteenhaltija? Kaikki ne alkavat polttaa käsissä ja taskuissa.
Niinpä kyse ei ole vain piilaakson horjunnasta. Kysymys on perustavampi. Pienikin voi kaataa ison kun pieni osuu pahasti rattaisiin.
Kokenut analyytikko ja toimija Jim Rickards tiivisti kuvion viikonloppuna näin:
”Kryptokultti halusi rahaa ilman hallitusta. Nyt he ymmärtävät, mitä se todella tarkoittaa. Jay Powell tukee pankkeja tarpeen mukaan (sen minkä se vaatii). Mitä tulee kryptoon? Nou soppa to you”.
*
Eräänlaisena yhteenvetona voisi todeta, eikä lainkaan jälkiviisaana, että ”suuri finanssikokeilu” lähestyy finaalia. Iso velka. Raha ilman hintaa. Miinuskorko. Iso pumppu. Finanssin irtautuminen todellisuudesta. Inflaation odotettu laukka. Korkosäätö.
Mahdoton asetelma. Kaikki tervehdytykseen ja tasapainoon pyrkivät temput ovat tuomitut epäonnistumaan. Kirous. Tai mahdottomuus. Pitkä iso ruisku ja rakenteiden huojuminen. Kuka sitä voisi ohjata saati hallita. Tulemme näkemään mahtavan romahduksen.
Pankkipako löysää rakenteet. Kohta ei ole pankkeja.
Analyytikko sanoo: Useimmat pankit, kaikesta syynäämisestä ja paineistamisesta huolimatta, ovat musta laatikko, vaikka pankin manuaali olisi raamattua paksumpi.
SVB:n ylin johto teki perustavanlaatuisen virheen. He sijoittivat lyhytaikaisia talletuksia pidempiaikaisiin kiinteäkorkoisiin kohteisin. Sen jälkeen lyhyet korot nousivat ja pankki juoksi tyhjiin.
Myös ylin valvontajärjestelmä petti: Heidän tehtävänsä on valvoa pankkijärjestelmää riskin varalta ja näillä toimintamalleilla SVB:n olisi pitänyt olla tarkkailulistojen kärjessä yli 200 miljardin dollarin sijoituksilla ja 170 miljardin dollarin talletuksilla, jotka käytännössä tasan samalla alalla toimivilta yritysasiakkailta koottuna. Niinpä monet (eivät kaikki) SVB:n tallettajat olivat myös laina-asiakkaita. Siis eräänlaista ”suhdepankkitoimintaa”.
Omistajat voivat tehdä konkurssin, pyyhkiä lainoja pois, odottaa talletusten osittaista palautusta ja pussittaa mukavat voitot.
Tässä jälleen yksi uusien ”Bail-in” -sääntöjen ei-toivotuista seurauksista.
Rahaa voidaan sen menetettyään tehdä tyhjästä, kun markkinaa suojeleva vakuuselin puskee rahaa sisään, kattaa kaiken. Amerikkalainen 250.000 dollarin yläraja pyyhittiin kissalla pois pöydältä. A-studiossa todettiin itsestäänselvyys: Euroopan ja Suomen 100.000 euron yläraja on paperia. Kun aalto käy vanhalla mantereella, #kaikki kuitataan. Yleisen markkinavakauden nimessä ja veressä. Tottakai.
Selvä iso hole taas tiedossa.
Tätä se ruskuttaminen ja hinnattoman rahan pusku tiesi. <Mutta miten paljon rahaa tarvitaan korvaamaan kaikki kadonnut raha? Kadonnutta rahaa etsimässä. Siinäpä tehtävä.
*
Havaitsitteko muuten, että yksi hyvä puolikin Silicon Valley Bankin systeemisessä finanssikriisissä oli? Mikä sellainen siis? No, ei juuri kenenkään muun kannalta, paitsi Donald Trumpin, joka joutuu rikossyytteeseen tässä viikolla. Elämme mielenkiintoisia aikoja.
*
Viikonlopun jälkeen käteen jäi ilmoitus: Säätelyviranomaiset huutokauppaavat Piilaakson murheenkryynin, Silicon Valley Bankin (SVB) osana laajempaa toimenpidekokonaisuutta, jolla pyritään hillitsemään pankkiepäonnistumisen seurauksia. Valtiovarainministeriön virkamiehet vahvistivt huutokauppamenettelyn lainsäätäjille ja henkilökunnalle puhelussaan sunnuntaina iltapäivällä tavallisesti luotettavilta tahoilta saatujen tietojen mukaan. Tarjouksille aseteettiin todella pikainen vastausaika. Saadaanpa nähdä mitä se merkitsee.
SVB:n romahtaminen oli ilmiselvästi systeeminen tyrä, rahoitusjärjestelmän järjestelmäriski. Sellaiseksi määriteltynä se avaisi erikoistoimet järjstelmäriskin jykevien toimenpiteiden mahdollistamiseksi. Tämä voisi avata sääntelyviranomaisille enemmän joustavuutta tapauskohtaisissa selvittelissä, mm. sopimuksen tekemisessä pankille sen toimista vakuuttamattomien tallettajien kohtelussa.
Ilmoita asiaton viesti
Useat republikaanit ovat ehtineet ilmoittaa vastustavansa veronmaksajien rahoittamaa pelastuspakettia. Odotettua.
Moraalikato pelottaa, ja toisaalta pankkien asiakkaiden auttaminen menee helposti pankkien pelastamiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Vielä yksi määritelmä, yleiskuvan hahmottamiseksi. ”SVB:llä on vedenalaisia joukkovelkakirjalainoja, nolla liikearvoltaan, nolla tuotemerkin arvoa ja – ovelia lainoja”. Kompleksinen juttu. Tällaista ei pitänyt tapahtua. Sitä kuitenkin tehdään ja niin tapahtuu.
Ja tämä on vasta ensimaistiainen tulevasta. Kuvio ja imutus hahmotettu.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt korostetaan, että Silikko-pankki on aivan eri, kuin Lehman Brothers. No, on niissä yhtäläisyyksiäkin:
Luovia sovelluksia, luovia paketteja, mätiä omenia tuoreiden joukossa, systeemisesti sijoitettuina. Lisäksi pelivara: menettäjät voivat olla samaan aikaan saajia, ja sitäpaitsi menetykset ovat osittain näennäisiä, koska ne on voitu jo vaihtaa. Kuten tekstistä ilmeni vaara on haistettu ja tiedetty jo tammikuussa – viimeistään. Viimeinen joka sen tajusi oli ilmeisesti Lontoon filiaalin markkinajohtaja, joka oli aivan ”toisaalla”, harrastuksiensa parissa, kun pankin ovet jo kävivät ja miljardit juoksivat!
Pikemminkin sanoisin, että samat viat takana: systeemivirhe, valvonnan lepsuus ja pealajien nokkeluus. Luu jää maksajien, todellisten yksittäisten ihmisten, jotka tämän kustantavat lakisääteisesti. Moni kuitnkein voittaa.
Mikään ei tehokkaammin toimi esimerkkinä kuin onnellisten ensimmäisten menestys. Niin moni on kade ja osaa benchmarkata. Katsotaanpa ain.
Ilmoita asiaton viesti
Yksi pieni tihku:
Ne 25 miljardia dollaria, jotka illalla julkistetusta pelastussuunnitelmasta ovat peräisin Treasury´s Exchange Stabilization Fund -rahastosta (ESF). Tietääkö kukaan mistä ne rahat tulevat? Jostainhan raha aina tulee. Nykyisin tosin harmillisen usein täysin anonyymista järjestelmästä sylkäistynä. Ennen kaikki oli toisin. Nekin miljardit ovat repunrepunrepun perillisiä, eli sisäpiirikaupan tuotto by FDR, jonka hän teki vuonna 1933, kun hän takavarikoi kullan hintaan 20 dollaria unssilta ja hinnoittelutti sen uudelleen 35 dollariin unssilta. Varasta kultaa, maksa rikkaille: köyhillehän tästä potista ei mitään tullut eikä tule. Varkaus on varkautta vaikka valtio asialla.
Joku juuri sanoi televisiossa: vero on varkautta, kyllä niinkin. Linnanherran sana oli laki, on järjestelmiä jotka laativat lait. Kaikkia niitä ei tehdä Capitoliumissa, eikä edes eduskuntatalossa. Eilinen YLE MOT kannattaa katsoa tältä(kin) kantilta. Viisi miljardia euroa, miljjoona tarinaa. Eikä hallitus kissaa sanonut.
Ilmoita asiaton viesti
US VM:n sivuilta about ESF:n historia:
”ESF/ESR alkoi toteuttaa valuuttamarkkinoiden interventiotoimia vuosina 1934 ja 1935. Lisäksi se teki luottojärjestelyjä vuodesta 1936 alkaen. Vuodesta 1936 tähän päivään ESR on osallistunut yli sataan luotto- tai lainajärjestelyyn ulkomaisten hallitusten tai keskuspankkien kanssa. Toisen maailmansodan jälkeen ESR toteutti valtiovarainministeriön kultatransaktioita ja laajensi osallistumistaan luottojärjestelyihin. Taulukot, joissa esitetään tiedot kaikista ESR:n tukitoimista vuodesta 1973 ja kaikista ESR:n luottojärjestelyistä vuodesta 1936 lähtien, ovat saatavilla yllä olevien linkkien kautta. Tutkijoiden tulisi huomata, että nämä tiedot koskevat vain ESR:ää eivätkä kata Yhdysvaltain keskuspankin järjestelmän avomarkkinatilin (SOMA) toimintaa. Historiallisesti Yhdysvaltojen toimia on rahoitettu yhdessä sekä ESF/ESR:stä että SOMA:sta, ja rahoitus on jaettu tasan näiden kahden tilin kesken.”
Ilmoita asiaton viesti
2008 rytkäyksen jälkeen pankkien ohjesääntöjä rukattiin amerikoissa, mutta Trumpin aikana 2018 niitä löystytettiin ilmeisen kohtalokkaasti.
Pankkien raivoisan lobbauksen kärkihahmoja oli nyt kuraan joutuneen SVB:n johtaja, mutta oli siellä muitakin, poliitikoista republikaanit ajoivat hanketta, mutta yllättävän monet demokraatit olivat rintamassa. Aina ja kaikkialla näky olevan omat pankkipuoluelaisensa.
Bidenin olisi virkaan astuttuaan tullut rivakasti ajaa kyseisen säännöstöjen palauttamista voimaan. En muista havaineneni tämänsuuntaisia ryhtymyksiä, tosin rep. eivät olisi tietenkään sallineet mitään takaisinvetoja.
Tietääkseni SVB:n tilannetta huteroitti pari muutakin ilmiötä: yhdenlaisuudesta tunnettu asiakaskunta on myös tunnettu mieltymyksestään kryptovaluuttoihin, ja tässä tapauksessa yhteen niistä. Kun maa alkoi järistä loppuvuodesta korkoviritysten ja muun väpinän myötä, asiantuntevimmat alkoivat muuntaa kryptojaan kovapohjaisempiin muotoihin, mikä käynnisti levottoman liikkeen ja epäluottamuksen USDC:oon.
Osa kontaktitahoistani pitää tätä jopa avainjuttuna pankkipaon syntyyn, mutta alkutekijöitä on siis useampia kuten ylläkin todettiin.
Lisäelementtinä vielä se, että pankki oli eräänlainen sisäpiiripankki (itse määrittelin sen jo seurapiirpankiksi) jonka asiakkailla oli vilkasta liikettä sekä lainanottajana että tallettajana tilanteiden ja pääomavirtojen sekä sijoitushoukuttimien mukaan. Tämä jo loi poikkeuksellisen epävakauden SVB:n sisään, jota sitten kymmenmiljardinen kryptosysteemistö vain lisäsi.
Nähdäkseni Suomessa ei ole huomioitu rapakon takana puhetta aiheuttanutta talletustakuurajausta: talletusvakuudet koskevat dollareita mutta eivät kryptoa?
Ilmoita asiaton viesti
Panitteko merkille miten mm. Arno Ahosniemi totesi, että US talletusuora 250.000 paukkui rikki heti kättelyssä. Kun ja jos kun levottomuus ja pettymykset yltävät Eurooppaan, koko EU ja tietysti Suomi joutuu toteamaan tosiasiat: meikäläinen talletussuoja 100.000 egeä ei pidä mitään. Koska aivan pienet kohteet voitaneen hoitaa pois päiviltä rajoitetuin toimin, mutta vähänkin isommissa pankeissa on omat isot kalansa, ja näiden suhteen on ”pakko!” yleisen levollisuuden nimissä kattaa tappiot taivas rajana, joten pidetään me vain tuo 100.000 raja, mutta tietoisena siitä, että ”maksa mitä maksaa” jotta ei repeä. Se ottaa minkä ottaa me olemme valmiita. Teemme sen mitä it needs.
Toinenkin pointti jäi mieleen Ahosniemen haastattelusta: Ilman muutta niin FED kuin madan Christine joutuu puntaroimaan korko-ohjelmaa taas hieman uudesta vinkkelistä. Niin että lähipäivinä kuullana, mitä CL tekee ja päättää. Osa markkinoistahan on jo imaissut totena maaliskuun 50 pinnan koronnousun ja ohjelman jatkumisen syksyyn saakka.
Korko on hyvä olemassa, oli aivan luonnotonta elää nollakorko- tai saati miinuskorkomaailmassa, sehän oli kuin liisaihmemaassa -satua kaikki. Mutta joku tolkku ja kokonaisnäkemys täytyy jarrumiehelläkin olla.
Pahinta nykytilanteessa nähdäkseni on se, että 2010-luvulta saakka jatkettu yletön rahan ruiskutus on epävakauttanut maailman finanssit siinä määrin, että mitään mielekkäitä hallintamekanismeja tai välineitä ei ole olemassa. Sellaisia ei voida luoda.
Ne nimittäin saattavat tuottaa sitä vaikutusta, mitä tarkoitetaan, mutta varmuudella ne tuottavat epätoivottuja oheisvaikutuksia. Siksi ikäänkuin perusolettama on se, ettei kannattaisi yrittää mitään ”hallintakeinoa”, koska se on mahdotonta. Sitä hyvää mitä tavoitellan ei saavuteta, mutta syliin kaatuu kuonaa, tavoittelemattomia yllättäviä uusia uhkia ja epävarmuuksia.
Tämä on tietysti nihilistinen dogmi, eikä sitä varmuudella noudeteta, mutta temppuilemalla ja vetämällä nytkin nähtyjä koronnosto-ohjelmia on vain saatu ongelmien piiriin uusia syyttömiä ihmisiä, ja pelastettu pahimman laatuisia konnia.
Ilmoita asiaton viesti
Muodostuuko krypto- ja lohkosijoituksista pankkimaailmaa ravisteleva tekijä? Tätä on pohdittu jo toistakymmentä vuotta ja vähintään skeptisiä ounasteluja on ollut havaittavissa.
BlockData julkaisi tällaisen TOP-Bank -yhteenvedon viime syksynä<.
BlockData: Viimeksi päivitetty: 4. syyskuuta 2022"
Elokuussa 2021 korostimme, kuinka 55 % (maailman)100 suurimmasta pankista (hallinnoitavien varojen mukaan, AUM) sijoitti lohkoketjussa ja/tai digitaalisissa valuutta-avaruuksissa toimiviin yrityksiin joko suoraan tai tytäryhtiöiden kautta.
Siitä lähtien kryptolohkoketjumarkkinat ovat kokeneet huomattavaa volatiliteettia, mikä on saanut meidät tarkastelemaan uudelleen seuraamiemme pankkien toimintaa ja näkemään, mihin he ovat sijoittaneet sen jälkeen.
Noin 23 pankkia on tehnyt vähintään yhden sijoituksen lohkoketjuun / kryptoon liittyviin yhteisöihin elokuun 2021 ja toukokuun 2022 välisenä aikana, jota käsittelemme tässä päivitetyn analyysimme painoksessa. Näistä jäljittämistämme liiketoimista 6 sisälsi uusia sijoittajia, joilla oli ensimmäistä kertaa kauppoja ekosysteemissä, kun taas loput sisälsivät palaavia sijoittajia, kuten Morgan Stanley, BNY Mellon ja Goldman Sachs.
Tällä nykyisellä syklillä aktiivisimmat sijoittajat blockchain-yrityksiin tehtyjen sijoitusten määrän perusteella ovat
KB Financial Group (8),
United Overseas Bank (7),
Citigroup (6),
Goldman Sachs (5) ja
Commonwealth Bank of Australia (4).
Huomaa, että kokonaiskaupoissa otetaan huomioon edellä mainittujen organisaatioiden sekä tytäryhtiöiden ja yritysyritysten tekemät investoinnit.
Useimmissa tapauksissa emme voi määrittää, kuinka paljon rahaa nämä pankit ovat sijoittaneet, koska ne osallistuvat rahoituskierroksiin useiden tai monien muiden sijoittajien kanssa.
Tämän mittarina voimme tarkastella niiden kierrosten kokonaisrahoitusmääriä, joihin he osallistuivat.
Tämän perusteella suurimmilla rahoituskierroksilla aktiiviset sijoittajat ovat:
Morgan Stanley (1,100 miljoonaa dollaria 2 kierroksella),
Goldman Sachs (698 miljoonaa dollaria 5 kierroksella),
BNY Mellon (690 miljoonaa dollaria 3 kierroksella),
Commonwealth Bank of Australia (421 miljoonaa dollaria 4 kierroksella) ja Citigroup (215 miljoonaa dollaria 6 kierroksella)."
Link: https://www.blockdata.tech/blog/general/top-banks-investing-in-crypto-and-blockchain-may-2022-update
Kuten blogin lukaisseet muistavat: BNY Mellon mainittu.
Ilmoita asiaton viesti
Forbes:
Forbes Blockchain 50 2023
BNY Mellon
New York
Sen lisäksi, että se tarjoaa säilytyspalveluita kryptoomaisuuksille (katso tarina), se työskentelee myös New Yorkin keskuspankin kanssa digitaalisen dollarin pilottiprojektissa.
Keskeiset johtajat: Roman Regelman, Securities Services and Digital; Caroline Butler, Digital Assetsin toimitusjohtaja; Michael Demissie, innovaatio- ja edistyksellisten ratkaisujen johtaja
*
Ilmoita asiaton viesti
*
7 parasta kryptovaluuttaosaketta vuonna 2023
Wayne Duggan, Avustaja & Mikael Adams Editori
Päivitetty: Mar 3, 2023, 9: 45am
Kryptovaluutta Bitcoinilla starttasi (BTC) vuonna 2009. Nykyään markkinat ovat kasvaneet eksponentiaalisesti kattamaan huimaavan valikoiman kolikoita, lohkoketjuja, kryptopörssejä ja maksuprosessoreita.
Vuoden 2021 kryptohärkäjuoksun aikana kourallinen julkisia yrityksiä teki merkittäviä kryptovaluuttasijoituksia. Se oli ennätyksellinen vuosi kryptolle, mutta suurin osa näistä voitoista on pyyhitty pois. Yhdysvaltain keskuspankin koronnostot ja joukko kriisejä – TerraUSD:stä FTX:ään – painavat voimakkaasti kryptoteollisuutta.
Nämä kriisit ovat korostaneet krypto-osakkeiden haavoittuvuutta suurille markkinoiden laskusuhdanteille. Siitä huolimatta suuret julkiset yritykset laajentavat edelleen sijoituksiaan kryptovaluuttaan – ja kun ala vetäytyy alamäkestään, parhaat krypto-osakkeet voivat ansaita riskiä sietäville sijoittajille komean tuoton.
Tässä on seitsemän salausosaketta, joilla on vahvimmat edellytykset kukoistaa tulevina vuosina.
Link: 7 parasta kryptovaluuttaosaketta maaliskuussa 2023 – Forbes Advisor>> https://www.forbes.com/advisor/investing/cryptocurrency/best-cryptocurrency-stocks/
Ilmoita asiaton viesti