Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Parhaat blogit kerran viikossa – tilaa uutiskirje tästä –>

Hallitus tukee kuljetusalaa 75 miljoonalla eurolla

Tämä on sitä suomalaista tukipolitiikkaa. Veneessä on paljon reikiä. Se yritetään pelastaa paikkaamalla siitä vain muutama.
Arvaa onko meillä vieläkin vuotava vene, ON ja vielä kerran ON. VIHREÄLLE SIIRTYMÄLLE 20 miljardia.
Kyllä tämä piti hoitaa kokonaan verotuksen kautta. Väliaikainen energiaverojen lasku.
Myös sähkö. Nämä koskee koko kansaa. Veneessä ei ole silloin yhtään reikää. Suomi pelastuu koko touhusta kuivin jaloin.
Tuo nyt suunniteltu touhu vain vaikeuttaa eri aloja ja koko kansaa lisäveroilla tai lisävelalla.
Minkälaisia on hallituksen talousasiantuntijat, eivät kyllä hallitse talousasioita ollenkaan.
Voi että on tyhmiä ratkaisuja

Valtiovarainministeriön mukaan työ- ja elinkeinoministeriössä valmistellaan pikaisella aikataululla laki kuljetusyritysten määräaikaisesta kustannustuesta.

HALLITUS valmistelee kiireisellä aikataululla kuljetusalan turvaamiseksi toimia, jotka lisäävät tukea korkeintaan 75 miljoonalla eurolla, kertoo valtiovarainministeriö.

Valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk) johtama varautumisen ministerityöryhmä päätti tänään toimista logistiikka-alan toimintaedellytysten varmistamiseksi.

Valtiovarainministeriön mukaan työ- ja elinkeinoministeriössä valmistellaan pikaisella aikataululla laki kuljetusyritysten määräaikaisesta kustannustuesta. Tuki on mahdollista saada tämän vuoden tammi–maaliskuun väliseltä ajalta, ja sen tarkemmat ehdot tarkentuvat lakivalmistelussa. Valmistelussa huomioidaan EU:n valtiontukisääntelyn asettamat puitteet.

Lisäksi Finnvera osallistuu kuljetusalan käyttöpääoman rahoitukseen lainoin tai takauksin. Finnvera voi myöntää rahoituksen yksin tai yhdessä muiden rahoittajien kanssa.

Vihreälle siirtymälle 20 miljoonaa

MAINITUN korkeintaan 75 miljoonan euron tukipaketin lisäksi hallitus valmistelee kuljetusalan vihreän siirtymän edistämiseksi tukikokonaisuuden, johon osoitetaan 20 miljoonaa euroa. Tukikokonaisuudella tuetaan sähkö- ja kaasukäyttöisen kuorma- ja pakettiautokaluston hankintoja sekä liikennesähkön ja -kaasun julkisen jakeluinfrastruktuurin kehittämistä.

Varautumisen ministerityöryhmä päätti myös, että sairausvakuutuksen matkakorvauksia korotetaan polttoaineiden hinnannousun takia.

Sairaankuljetuksen ja ns. Kela-taksien korvaustaksan korotukset lisäisivät valtion rahoitusosuutta tänä vuonna noin 7–8 miljoonalla eurolla. Lisäksi korotetaan oman auton käytön kilometrikorvausta

Valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk) johtama varautumisen ministerityöryhmä päätti tänään toimista logistiikka-alan toimintaedellytysten varmistamiseksi.

Valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk) johtama varautumisen ministerityöryhmä päätti tänään toimista logistiikka-alan toimintaedellytysten varmistamiseksi.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (2)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. jockerantanen
  Jocke Rantanen #3642973

  Tyypillistä sosialistista politiikkaa.
  Sen sijaan että tehtäisiin oikeita, taloutta auttavia tekoja, annetaan sen verran paljon tukiaisia, kerta keran jälkeen, että päästään lööppeihin.
  Onhan se positiivinen, mahtava asia kun veorahoja jaetaan milloin minnekin.
  Kun alentaisivat verotusta niin sillä korjaantuisi moni asia itsestään.

  Mutta ei, veroja korotetaan ja tukiaisia jaetaan. Kun käsissä on vain kymmenen sormea niin ne loppuvat kesken kun se yhdestoista reikä ilmaantuu. Tosin meillä on niitä kymmeniä, siis reikiä paatissa.

  +1

  Ilmoita asiaton viesti

 2. bionavigaattori

  Liikenne on kaikkein hulluin . Meille on rakennettu liikenneinfra vastoin EU liikennestrategiaa niin että logistiikkamme tarvitsee noin 10-15000 rekka autoa, joiden vuotuinen kuljetustarve voitaisiin vähentää rakentamalla eu sovitut liikenneverkostot.

  Tarkoittaisi valtavaa poltto aineen säästöä. Samoin päästöjen pienenemistä. Puhumattakaan kalusto investoinneissa ja liikenteen ulkoisissa kustannuksissa satojen miljoonien vuotuisia säästöjä. http://www.sisavesiliitto.fi

  0

  Ilmoita asiaton viesti