Gallup johtajuus

Vaalitapahtumia kiertäessä kansalaisten suurin huoli on ollut miten selviytyä taloudellisesti tulevasta talvesta. Hallituksen mielestä energian korkea hinta johtuu Ukrainan sodasta ja vihreästä siirtymästä ei ole syytä tinkiä. Korkea hinta johtuu pääosin sodasta, mutta polttonesteiden hinta oli jo reilussa nousussa ennen sotaa. Hallituksen tehtävä olisi pyrkiä edistämään sähköntuotantoa, jolloin sähkön hinta laskisi eli saada kaikki sähkövoimalat käyttöön ja siirtää maapallon pelastamissuunnitelmaa muutamalla vuodella. Nyt päätetyllä alv:n laskulla joka kohdistuu myös heihin ketkä eivät sitä tarvitse, voi olla kulutusta kasvattava vaikutus, vaikka asian pitäisi olla päinvastoin ja tuki olisi pitänyt kohdistaa ainoastaan sitä tarvitseville. Myös turpeen alasajo on typerä temppu, johon en olisi Keskustan uskonut lähtevän mukaan. Muutenkin nykyhallituksen tärkein tehtävä tuntuu olevan ilmaston muutoksen torjunta ja nöyristely EU:n suuntaan, eikä huolehtia omien kansalaisten hyvinvoinnista. Nöyristelyllä saadaan jatkossa joku mukava virka EU:sta, kuten historia osoittaa, muulla ei ole niin väliä.

Talouspolitiikka on sellaista hurlumhei meininkiä, että heikompia hirvittää. Vedotaan kriiseihin ja totta siinä on se, että suurin kriisi Suomen kannalta tapahtui kun nykyinen hallitus astui valtaan. Tämä kriisi on onneksi korjattavissa seuraavissa vaaleissa. Kokoomus tulee nousemaan hallitukseen ja talouskuria varmaan saadaankin aikaiseksi köyhien kustannuksella, mutta EU:n nöyristely tulee pysymään vähintään ennallaan.

Uniper sotkun selvittäminen pääministerin taholta lähettämällä valmiiksi kirjoitetun tekstiviestin juhlinnan ohella kertoo politiikan alennustilasta, johon pääministeri on sen kaikella toiminnallaan vetänyt, mutta tärkeintähän on, että meillä on nuori nainen pääministerinä ja kansainvälisten lehtien kansissa. Se on se tärkein asia. Taktiikka on nähty. Seurataan erilaisia gallupkyselyjä esim. venäläisten viisumit, Natoon liittyminen ja erityisesti korona toimet. Kun prosentit näyttävät yli viittäkymmentä, niin pääministeri tulee kertomaan oman kantansa, joka on sama kuin galluptulos, niin saadaan kannatus pysymään. Tällä systeemillä teemme asiat jatkuvasti jälkijunassa ja todellinen johtajuus puuttuu.

Maapallo ei ole tuhoutumassa minkäänlaisella ilmastonmuutoksella, vaan ihmisten elinolosuhteet muuttuvat haastavimmiksi ja maapallon ilmastohan on muutenkin jatkuvassa muutostilassa. Suurin syy kasvaviin päästöihin on ihmisten määrä ja tuleva räjähdysmäinen väestön lisääntyminenkin huolestuttaa kaikkein eniten. Väestön kasvun hillitseminen tulisi olla se ykköstavoite, jos haluamme päästöjä vähentää. Jos unohdamme kaikki mitä ihminen elämänsä aikana kuluttaa, niin pelkällä hengissä olemalla 4 ihmisen hiilidioksidi päästöt  vastaavat vuodessa bensa käyttöistä henkilöautoa, jolla ajetaan 20 000 km ( Tiede-lehti 9/2006). Eli miljardin ihmisen lisääntyminen vastaa 250 miljoonaa autoa ja tässä siis ei ole muuta kulutusta kuin ulos puskettu hiilidioksidi. Olisiko aika muuttaa suuntaa ilmastotoimissa ja Suomen hallituksenkin lopettaa se kokonaiskuvassa pieni näpertely, jolla tosin on tuhoisa vaikutus omaan talouselämäämme ja kansalaisten hyvinvointiin.  Jos päättäjämme eivät aja suomalaisten asiaa, niin ei sitä aja kukaan muukaan.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu