Demareihin voi liittyä

Kookomus ja SDP esittelivät seuraavan hallituksen ohjelmaa A-Studiossa. Kivijalkana väestön terveydentilan paraneminen, josta saadaan riittävästi hyötyjä talouden tasapainottamiseen.

Eli siis koska olemme tulevaisuudessa terveempiä niin eläkkeitäkään ei kai sitten enää tarvita – ei tarvita eläkeikääkään vaan kaikki voivat terveinä tehdä töitä ilokseen kuolemaansa saakka.

Ja koska ei tarvita eläkkeitä ei tarvita myöskään eläkerahastoja jotka voidaan ulosmitata valtion velan maksuun ja kas vain kaikki on hyvin taas.

Joten kai on jälleen todettava että koko eläkejärjestelmä on suurten ikäluokkien masinoima ryöstö, kuten on hyvinvointivaltiokin. Mihin sitä hyvinvointiakaan tarvitsee jos terveys vain lisääntyy?

Vaikka tämä onkin vain Kokoomuksen ja SDP:n hallitusohjelma, liekö muunkaanlaisilla hallituksilla mahdollisuutta toteuttaa muunlaista politiikkaa(?).

Tai ehkä ei sittenkään – tuollaista spekulaatiota tarvinne esittää, koska Kokoomus ja SDP voivat muodostaa hallituksen keskenään vaikka vaaleissa eniten ääniä saanut puolue olisi jokin muu.

Huxley kirjoitti ettei ole mitään syytä miksi kokonaan tieteeseen perustuvan diktatuurin tarvitsisi kaatua. Tuollainen ajatus tietenkin sisältää taustaoletuksen että tieteestä olisi diktatuurille enemmän hyötyä kuin haittaa; ainakin tieteen tulosten olisi oltava enemmän paikkansapitäviä kuin paikkaansapitämättömiä.

Eikö näin ole? Ja eikö syy-seuraussuhde kulje niin päin että sillä hetkellä kun tiede alkaa tuottaa enemmän oikeita kuin vääriä tuloksia, perustetaan diktatuuri, jonka ei tarvitse kaatua?

Onko yhtään syytä millä SDP ei katsoisi olevansa juuri tuo diktatuuri? Jatkumo johon voi liittyä. SDP ei liittynyt Kokoomukseen vaikka oikeistodemarit hetken aikaa maata hallitsivatkin – sen sijaan kokoomuslaiset liittyivät lopullisen tuntuisesti SDP:hen.

Welcome my son – welcome to the machine!
What did you dream?
It’s alright, we told you what to dream.

-Roger Waters

velipesonen

Olen syntynyt vuonna 1968. Olen insinööri, isä, poika ja muusikko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu