Frank Zappa ja hippiliike

Minun käsitykseni on että Frank Vincent Zappa oli hippiliikkeen salainen johtaja ja että hippiliike oli alun alkaen CIA:n ja armeijan tiedustelupalvelun projekti jonka pohjimmaisia tarkoituksia oli kaksi: 1) Vietnamin sodan käyminen ja 2) saada väestötason ihmiskoe lsd-huumeen vaikutuksista. Minun epäilykseni tähän suuntaan heräsivät reilu kymmenen vuotta sitten tutustuttuani lähemmin mm. acid testien järjestämiseen ja Ken Keseyn Merry Prankstereiden toimintaan vuosina 1964-1966. Kun Dave McGowanin kirja Weird Scenes Inside the Canyon ilmestyi, reaktioni oli ”pitihän se arvata.”

 

Lähinnä ydinvarustelun vastainen rauhanliike virisi angloamerikkalaisessa maailmassa 1950-luvun jälkipuoliskolla ja siinä oli mukana huomattavia ja yleisesti arvostettuja henkilöitä kautta poliittisen kentän ja ulkopuoleltakin. Synnyttämällä hippiliikkeen Amerikan sotateollinen kompleksi kaappasi eli korruptoi rauhanliikkeen huumenuorten asiaksi jolloin sitä ei suuri yleisö enää ottanut vakavasti eikä tavallinen amerikkalainen siihen varsinkaan halunnut liittyä. Kun Kennedy oli ammuttu niin presidentin pallille noussut Johnson päästi hanat auki Amerikan sotatoimille Kaakkois-Aasiassa, ja kuinka ollakaan vuosi oli sama jona Keseyn hippiliike syntyi, 1964.

 

Hippiliike levisi San Fransiscossa ja Los Angelesissa lsd:n mukana vauhdilla joka ei olisi ollut mahdollinen ilman harmaan eminenssin läsnäoloa so. CIA:n agentteja jotka toimivat huumeiden välittäjinä katutasolla. Virallinen narratiivi on että tee-se-itse-miehet kuten Owsley ja muutama helvetin enkeli yhteistoiminnassa Prankstereiden kanssa hoitivat huumeen jakelun ja levittämisen mutta se ei missään nimessä riitä selitykseksi koska hippiliike oli San Fransiscon katukuvassa huomattava ilmiö jo vuoden 1966 alussa. CIA:n moninaiset kokeilut lsd:n kanssa MKULTRA-projektissa ovat tunnettua asiaa enkä usko että väestötason kokeeseen tarvittava kuorma-autolastillinen lsd:tä olisi CIA:n tilintarkastajia kummemmin hätkähdyttänyt, olivat varmasti nähneet oudompaakin.

 

Entäs ne bändit sitten; McGowan kertoo kirjassaan paljon joten en toista tässä sitä. Lisään eriskummallisena pitämäni havaintoni että monet aivan keskeisistä hippibändeistä, etunenässä Jefferson Airplane, tekivät hämmästyttävän vähän keikkoja vuonna 1967, jonka piti olla koko hippiliikkeen huippuvuosi. Tämä siitäkin huolimatta että alkupuolella vuotta 1967 Airplane julkaisi kaksi(!) top ten -sinkkuhittiä Amerikan listoille. Jos jollakulla on Jenkkien listalla peräjälkeen kaksi sinkkuhittiä niin onko se käytännössä työtön??? Jefferson Airplane lähestulkoon oli, jopa niin että Jorma Kaukosella ja Jack Casadylla oli kuumana hippikesänä 1967 aikaa lomailla Keski-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla!

 

Zappan ulosanti oli osaltaan hipeille piruilua mutta eikö sen voi yhtä hyvin tulkita tarpeellisen antagonistin järjestämiseksi; sitä paitsi, Zappa kiukutteli hipeille lähinnä näiden pinnallisuudesta, ahneudesta ja bisnesorientoituneisuudesta mikä on tavallaan helppoon maaliin ampumista: eikö ole turvallista moittia nuorten makutottumuksilla pyöritettävää tuottoisaa bisnestä siitä että se on bisnestä? Eikö juuri tuollainen henkilö kuin Zappa, ”antagonisti” jonka antagonismi on säädettyä, trimmattua ja viritettyä sopivalle tasolle, sovi täydellisesti koko liikkeen salaiseksi johtajaksi?

 

https://dangerousminds.net/comments/classic_rock_conspiracy_theory_weird_scenes_inside_the_canyon

+1
velipesonen

Olen syntynyt vuonna 1968. Olen insinööri, isä, poika ja muusikko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu